• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

16.01.2015

13:49

Srbija po Trlaji

Kolumne

Srbija po Trlaji

Podeli vest

Na kraju ove naše priče pokazaće se da je Bata Trlaja, ipak, najumniji filozof novoga doba. Njegova definicija Srbije - mala bara puna krokodila - na najtačniji mogući način opisuje sve ono što se decenijama unazad dešava u ovoj našoj nesrećnoj zemlji.

Gospodin Trlaja, Bog da mu dušu prosti, govorio je o kriminalu i kriminalcima, ali je nesvesno objasnio kompletno društvo i državu. Učinio je Bata tom svojom jednom prosto proširenom rečenicom ono što svoj sili sociologa i istraživača, evo, već decenijama nikako ne polazi za rukom.

Definicija Srbije u izvedbi Bate Trlaje - mala bara puna krokodila - na najtačniji mogući način opisuje sve ono što se decenijama unazad dešava u ovoj našoj nesrećnoj zemlji...

Objasnio je Trlaja suštinu, otkrio je srž problema. Nepogrešivo je definisao sistem. Jer, sve se u Srbiji, budimo iskreni, svodi baš na tu baru i baš na te krokodile. Ne samo klasični i organizovani kriminal, ne samo mafija i mafijašluk, već i stranačka politika i tajkunski biznis i ono što naivno nazivamo "nezavisno novinarstvo".

Problem je, da li me pratite, to što je ta bara, kako godine prolaze, sve manja i manja, a krokodila je sve više i sve su alaviji. Korumpirani skotovi, pravilno raspoređeni u svim sferama društva, podredili su sistem svojim interesima. Oni decenijama drže Srbe u stanju kolektivne hipnoze gurajući nas u sve nove i nove podele i sukobe od kojih samo oni imaju koristi.

 

OLJA

Tanjug

Ona je priznala da je radila za DS. I to je debelo naplatila. A svi vi koji ste jesenas kisnuli ispred B92 demonstrirajući protiv odluke grčkog vlasnika da sa programa skine Oljine hejterske uratke, vi ste još jednom iskorišćeni zarad njenog profita

Eto vam, na primer, Olje Bećković. Velika "novinarka", koja je godinama delila vrhovnu političku pravdu i maltene sama odlučivala o dostojnosti svih onih koji se u Srbiji bave javnim poslovima, na Badnje veče je, mrtva ladna, priznala da je sve ove godine radila za DS i njihovu vlast!?! Sve one zvečeće zakletve u nezavisno novinarstvo, sve one velike priče o profesionalizmu i nepotkupljivoj objektivnosti u sekundi su pale u vodu! Ili, bolje rečeno, u baru. Smrdljivu baruštinu punu krokodila.

Da prevedem na srpski, i kod gospođe Bećković u pitanju je keš. Ogroman milionski keš koji je godinama izvlačen iz države da bi se finansirale apologete postpetooktobarskih dosističkih režima. Olja je, dakle, radila za DS i to je debelo naplatila. A svi vi koji ste je godinama podržavali, svi vi koji ste jesenas kisnuli ispred B92 demonstrirajući protiv odluke grčkog vlasnika da sa programa skine Oljine hejterske uratke, vi ste još jednom iskorišćeni zarad njenog profita.


O čemu ja to govorim? Pa, opet o kešu. O kešu o kome gospođa Bećković tvrdoglavo ćuti (pogledajte tekst sa strane). O desetinama hiljada evra koje je ona izreketirala od Grka i "nezavisno" ih strpala u svoj džep.


A vi? Kako ste vi?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija