• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Katalina

15.02.2015

22:00

Lov na blago

Kolumne

Lov na blago

Podeli vest

Samohrani otac triju ćerki (od kojih je jedna lezbijka, u pokušaju da postane strejt), nalazi se u problemu kako da ishendluje ljubavni život svojih naslednica koji se nalazi u opštem haosu, mada pritom ni njegov ne stoji ništa bolje. Stoga odlučuje da ih sve tri postroji na svom kanabetu i suoči ih sa tipovima muškaraca koji, po njemu, pokrivaju 95% muške populacije

Čovek iz filmova može svašta da nauči, pa čak i onih naizgled površno-zabavnih. Tako se u italijanskom ostvarenju "Tutta colpa di Freud" (Za sve je kriv Frojd) Paola Đenovezea mogu naći vrlo korisni saveti ženama kakvi ih muškarci u životu očekuju.
Glavni lik ovog filma psihijatar Frančesko Tarameli (glumi ga Marko Đalini), samohrani otac triju ćerki (od kojih je jedna lezbijka, u pokušaju da postane strejt), nalazi se u problemu kako da ishendluje ljubavni život svojih naslednica koji se nalazi u opštem haosu, mada pritom ni njegov ne stoji ništa bolje. Stoga odlučuje da ih sve tri postroji na svom kanabetu i suoči ih sa tipovima muškaraca koji, po njemu, pokrivaju 95% muške populacije. Evo njegove podele:

1. Nezadovoljan
Taj se stalno nešto žali: "Život mi je nikakav", "Žena me ne voli", "Deca me ne poštuju"... Žena koja uleti u vezi s ovakvim tipom postaje volonterka Crvenog krsta. Ona nikad neće moći da mu kaže "Volim te" nego "Spasiću te".

2. Petar Pan
Kod ovih muškaraca je dobro što nikad nemaju krizu srednjih godina jer su zaostali u fazi adolescencije. Žene su za njih kao džojstik. Prvi nivo igrice prelaze kad ženu odvedu u krevet. Preferiraju mlade žene, čak preterano mlađe.

3. Ja bih, ali ne mogu
Ovi muškarci su obično oženjeni ili u dugim vezama, a neretko imaju i decu. I stalno se spremaju da se rastanu od svoje izabranice. Spremaju se da joj kažu da je gotovo i da odu od kuće. Stalno se spremaju, ali nikako da to urade. Te u teškom je periodu i ne bi da je povrede. Te deca su još uvek mala. Te finansijski problemi. I tako dođete do velike mature njihove dece. Na kraju shvatite da kod njih pravi trenutak nikad ne dolazi.

Ljubav & zdravlje
IMA ODGOVOR NA SVE: Frančesko Tarameli sa ćerkama

4. Dobri, lepi i pametni
Naizgled ne bi trebalo da bude problema jer imaju sve karakteristike koje bi jedna žena mogla da poželi. Ali! Jedno veliko - ali. Problem je njihova - mama. Od detinjstva konstantno je prisutna u njegovom životu. A svojim prisustvom ona svog malog muškarca transformiše u malog monstruma, jer je njena pažnja preterana. Znate one brižne majke koje govore svojim dečacima: "Kako je ovo velika piša, jeste, veeelika piša." Pa onda ono: "Kako si lep, kako si pametan, kako si samo dobar, ljubi te majka, najbolji si na svetu." Ako tokom polovine tvog postojanja neka žena čini sve da se osećaš kao Bog, zašto bi trpeo da te posle neka druga žena natera da se osećaš kao budala?

Ćerke su se međusobno zagledale, razočarane, a onda se posrnula lezbijka dosetila: "Dobro, tata, to je 95 posto, šta je sa onih preostalih pet?"
Otac se nasmešio i potom poentirao: "Tih pet posto su dostojni. Devojke, srećan vam lov na blago."

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija