• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. Đurđević

27.03.2015

15:42

IZ DVOJKE U KECA Alan Ford

Kolumne

IZ DVOJKE U KECA Alan Ford

Podeli vest

Dakle, šta se krije iza dovođenja Kize Fergusona Milinkovića (citat M. Vučelić) u Partizan? Da li je on, kao stručnjak za ispadanje, dovoljno sposoban da titulu preda kljakavim komšijama sa "Marakane" ili je dovoljno vidovit da tačno zna koga bi "činovnici" želeli da vide u timu?

Kaniš li biti prvi, moraš biti poslednji. Da, toga se čak ni Broj 1 ne bi setio, ali jesu činovnici iz Humske, kada su trenera koji im je doneo prvo mesto na tabeli zamenili trenerom koji je trenutno skoro pa poslednji.

Neznanje ili sabotaža, nema tu treće opcije kojom bi se mogao objasniti ovaj čin autodestrukcije. U prilog prvoj tezi ide jedino činjenica da je tamo, u Partizanu, Milorad Vučelić trenutno ubedljivo najveći fudbalski stručnjak. U prilog drugoj tezi ide sve ostalo (uključujući i prodaju obojice napadača, a nedovođenje nijednog). Čak ni moja malenkost, inače po profesionalnoj deformaciji vrlo sklona teorijama zavere, nije poverovala u tu svemirsku priču da je ova uprava onomad smenila Đuru Frizuru samo da bi - pod A, preuzela dilove oko prodaje igrača, pod B, titulu prepustila Zvezdi. Nije, jer je delovalo suviše očigledno. Ali sada kada deluje još očiglednije, nema se kud nego da se pošten čovek, bio partizanovac ili ne, zapita šta se dešava u tom klubu, zašto se on na pravdi boga toliko slabi i urušava?!

Dakle, šta se krije iza dovođenja Kize Fergusona Milinkovića (citat M. Vučelić) u Partizan? Da li je on, kao stručnjak za ispadanje, dovoljno sposoban da titulu preda kljakavim komšijama sa "Marakane" ili je dovoljno vidovit da tačno zna koga bi "činovnici" želeli da vide u timu? Na to pitanje svakako neće odgovoriti ni više puta pominjani Vučela, ni onaj svinjarski trgovac na mestu predsednika, ni onaj bucmasti starmali direktor doveden pravo niotkuda. Neće, prosto nije im u biznis planu. Ali mogao bi, recimo, o tome nešto da kaže Dragan Bjelogrlić, a ne da se ogrnut fensi ešarpom po stoti put iščuđava šta se to dešava sa voljenim mu klubom i upravom mu u kojoj sedi svojevoljno, ničim nateran. On bar, ostvaren i situiran, baš kao i kolega mu Nele Karajlić, nema razloga da pravi trule kompromise i učestvuje u nečijim, s oproštenjem... nemam ni pravu reč za to... Neka bekne šta je po sredi ili neka lepo da ostavku i ode da snima šesti nastavak "Montevidea" kad toliko voli fudbal.

Jer nije ovde stvar samo o Partizanu. Ovo što se dešava u njemu nije izolovani slučaj, već je pravilo, savršen obrazac po kojem se razbojnički čerupaju stvari koje vrede ili bi mogle da vrede. A pošto od mufljuza ne možemo da tražimo objašnjenje zašto su mufljuzi, ostaju nam ovi poput Bjele i Neleta. Sami su se ponudili da budu društvenokorisna elita, neka to i budu. Il' odosmo svi pravo u Alana Forda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija