• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

28.06.2015

09:41

DOSTA ZLOČINA! Hrkljuš

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Hrkljuš

Podeli vest

Sećate li se igre "hrkljuš" iz "Top-liste nadrealista"? To je, da podsetim, ono kad Mujo juri Hasu po livadi, pa kad ga stigne, baci mu poveliku kamenčinu u naručje i vikne: "Od mene" i odmah se da u beg. Onda, sa istim tim kamenom u rukama, Haso juri dalje sve dok ne stigne Sulju, gurne mu kamenčinu u ruke, pa i on otrči dalje...


Sećate li se igre "hrkljuš" iz "Top-liste nadrealista"? To je, da podsetim, ono kad Mujo juri Hasu po livadi, pa kad ga stigne, baci mu poveliku kamenčinu u naručje i vikne: "Od mene" i odmah se da u beg. Onda, sa istim tim kamenom u rukama, Haso juri dalje sve dok ne stigne Sulju, gurne mu kamenčinu u ruke, pa i on otrči dalje...

Evropska unija baulja u geopolitičkom bunilu sve češće tražeći smisao svog postojanja u silovanju Srba. Kao onaj impotentni nabildovani siledžija koji to što mu se kod kuće ne diže kompenzuje tako što izudara onog manjeg i slabijeg

Zašto je, pitaćete, važno da se baš sada prisetite ove ludorije legendarnih sarajevskih "nadrealista"? Pa prosto zato što je evrounijatska politika koja danas nažalost određuje i kolektivnu sudbinu Srba postala neodoljivo slična toj besmislenoj igri. Zato što se briselska taktika svodi na uvaljivanje muke drugome, sve u nadi da će se strašni problemi rešiti sami od sebe.

Zato što je, plašim se, u glavama nekih briselsko-berlinsko-vašingtonskih moćnika već osmišljen plan po kome Srbiji, po principima "hrkljuša", treba uvaliti najveću kamenčinu ne bi li se tako skrenula pažnja sa suštine.

I dalje ne razumete? Pa da pokušamo ovako: suočeni sa ekonomskom krizom kojoj se kraj ne nazire, priklješteni strašnom posledicom američkog imperijalizma u vidu stotina hiljada, a uskoro i miliona izbeglica iz Sirije, Iraka, Avganistana, Libije i ostalih zapadnom demokratijom "reformisanih" zemalja, šokirani saznanjem da je Islamska država počela da seče glave i nabija ih na kolac i u Francuskoj (pogledajte naslovnu i strane 2-3), Evropska unija baulja u geopolitičkom bunilu sve češće tražeći smisao svog postojanja u silovanju Srba i Srbije. Kao onaj impotentni nabildovani siledžija koji to što mu se kod kuće ne diže kompenzuje tako što u svakoj prilici u parkiću ispred zgrade izudara onog manjeg i slabijeg.

EU džihad

AP/Photo

Ne bi, slutim, naši "zapadni prijatelji" imali ništa protiv kad bi Islamska država, daleko bilo, po Šumadiji zakotrljala glave

Pošto, dakle, ne smeju da udare u srž problema, pošto shvataju da nemaju rešenje za ogromno sranje koje su sami sebi napravili, evrounijati će pokušati da taj veliki problem, bar na neko vreme, zatrpaju pričom o zlim Srbima koji genocidišu nevine mislimane. I zato baš sada svi zapadni mediji bruje o "genocidu" u Srebrenici. I zato su se sada, 20 godina posle, Britanci dosetili da su Srbi za vreme rata u BiH silovali hiljade muslimanskih dečaka (ko je rekao Zorana Mihajlović?!). I zato su baš sada, sve računajući na ishitrenu i glupu reakciju Beograda, u Švajcarskoj uhapsili Nasera Orića...

Ideja je, dakle, prikazati Srbe kao najveće muslimanske neprijatelje. Potrebno je, ako je ikako moguće, narastajući gnev i sve veću moć džihadista usmeriti ka Srbiji. Ne bi, slutim, naši "zapadni prijatelji" imali ništa protiv kad bi Islamska država, daleko bilo, po Šumadiji zakotrljala glave.
Preterujem? Teoretišem zaveru? Aj' razmislite još jednom.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bdragisa

pre 8 godina

Dakle imao bih sto sta da napisem ali necu.Jedini razlog je to sto ne objavljujete moje komentare, a zasto to radite?Zato sto se uvlacite Dramoseru u onu stvar toliko duboko da vam ni noge ne vire.Ovo nije ni pola od onoga sto je glavni urednik i vlasnik nekada pisao i komentarisao.Dakle i on je resio da bude fin i ne naljuti nekoga, ali je morao malo da kritikuje.

Suljo

pre 8 godina

Nije to ziv ti nama bio hrkljus. I to u vreme interneta gde sve u sekundi mozes da proveris ti opet izmisljas kako ti padne na pamet. Hrkljus je postao deo folklora i kako je samo glavni urednik uspeo da se udalji babicevskim svemirskim godinama od autenticnog hrkljusa je misterija poput becica u skupstini. Evo dokaz: https://www.youtube.com/watch?v=J71Fe0g3880 S postovanjem, srdacno, Suljo

NAvojo

pre 8 godina

Sve sto si napisao u ovoj kolumni, nazalost nasu je istina I ne sumnjaj da oni koji znadu da misle to I shvataju I da su uplaseni za svoju decu narocito, ali sta ti kao pametan I analiticki promucuran covek predlazes. Lako je videti da je Evro - Atlantska AZDAJA razjapiol svoje ralje nad nasom glavom, oni to I ne kriju. Da li se slazes da Premijerov put ne void u Srebrenicu, vec u Moskvu, pravo kod Vladimira Vladimirovica Putina, I Ruske Dume, sa konkretnim pitanjem: Dali ce braca Rusi stati uza nas, ali ne verbalno kao do sada, vea kao NATO I Amerika sto stoji uz svoje saveznike, kazite nam jasno I glasno da cuje citav svet, a ako ne da znamo sta nam je ciniti I protiv svoje volje, ali za spas Srba I Srbije,mislis li gospodine DJ Vucicevicu da je to poslednja nasa nada. SRETNO nam bilo!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija