• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

12.09.2015

16:39

DOSTA ZLOČINA! Da li je Srbija sitnica?

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Da li je Srbija sitnica?

Podeli vest

Kad je onaj avetni "crnogorski Španac" Nikola Mirotić posle meča sa Italijom na Evrobasketu, pred milionima TV gledalaca, besno pocepao srpsku zastavu i kad se posle toga desilo ništa, e tada smo mi Srbi celom svetu poslali jasnu poruku da smo jadni, bedni, slabi i nikakvi!


Kad je onaj avetni "crnogorski Španac" Nikola Mirotić posle meča sa Italijom na Evrobasketu, pred milionima TV gledalaca, besno pocepao srpsku zastavu i kad se posle toga desilo ništa, e tada smo mi Srbi celom svetu poslali jasnu poruku da smo jadni, bedni, slabi i nikakvi!

Mirotić

Šta bi bilo da je ovaj kreten kojim slučajem pocepao hrvatsku ili nemačku ili, ne daj Bože, tursku zastavu? Da li bi se i tada desilo ništa?"

Činjenica da niko iz Košarkaškog saveza, da niko od nadležnih u državi nije reagovao na najstrašniju uvredu Srbije; fakat da svi mediji, ali bukvalno svi osim Informera, cepanje zastave opisuju tek kao beznačajan incident; podatak da je Mirotić dan posle cepanja trobojke na svim televizijama (čak i na Javnom servisu) pušten da se neometan pitanjima pravda lažima kako nije video šta cepa (!?!); pa šta to sve jeste ako nije definitivna potvrda strašne autoimune bolesti srpske nacije koja je na najboljem putu da samu sebe zatre.

Preterujem? Složiću se čim mi kažete šta bi bilo da je kojim slučajem Mirotić pocepao hrvatsku ili nemačku ili, ne daj Bože, tursku zastavu? Da li bi se i tada desilo ništa? Da li bi u tom slučaju Hrvati, Nemci i Turci pomirljivo i ćutke prešli preko strašnog skrnavljenja najsvetijeg simbola svoje države?! Ili bi, možebiti, Mirotić odavno već bio izbačen sa Evropskog prvenstva, a španska reprezentacija ozbiljno novčano kažnjena?!

Zašto je, dakle, samo Srbe i Srbiju moguće nekažnjeno ponižavati?! I kako uopšte očekujemo da nas bilo ko drugi poštuje kad mi sami sebe ne poštujemo?!

Cepanje srpske zastave i potonje ćutanje Srbije definitivna su potvrda strašne autoimune bolesti srpske nacije koja je na najboljem putu da samu sebe zatre

Čitam u jednom dosističkom dnevnom biltenu da je Mirotićevo cepanje srpske zastave "samo sitnica" oko koje ne bi trebalo praviti problem!?!

Dotični žuti idiot-žurnalisti morali bi, međutim, da znaju da se ozbiljnost jedne države dokazuje i na "sitnicama", mada nacionalna zastava, zastava za koju su poginuli milioni Srba, nikako nije i ne sme biti proglašena za sitnicu. Jer, ako nam je zastava sitnica, onda su nam i država i nacija osuđeni na "sitnicu"!

Na kraju, da je cepanje državne zastave ozbiljan prekršaj u ozbiljnom svetu, govori i podatak da su čelnici Međunarodne košarkaške organizacije FIBA u prvim reakcijama najavljivali suspenziju Mirotića.

Onda su odustali. Videli ljudi da je Srbima svejedno. A nije, ne sme i ne može da bude svejedno!
Ko ovo ne razume, kome ovo nije tema, pa taj ništa ne razume.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mahnit Besan

pre 8 godina

A, ko je tebe, moliću, ovlastio da izigravaš "oca nacije" i branitelja srpskih interesa po vaskolikoj kugli zemaljskoj, izmišljajući razlog za još jednu predosadnu "kolumnu"??? Mani se, bre čoveče ćorava posla, nije ovo piskaranje za tebe...

Dragomir

pre 8 godina

Махнит па још и Бесан,а да ти га мало не претерујеш? Вучићевић је написао оно што сваки србин из Србије мисли.Дошли смо дотле да се више не зна шта је репрезентација државе.Пола француске репрезентације су црнци и алжирци ...Срби играју за државне репрезентације других држава?Дошло,бре,време да можеш постати држављанин где год ти се ћефне првенствено да не би плаћао порез у Србији?Не браним црногорског замлату који је учинио шта је учинио али треба по ушима и оног који је БАШ НАШАО ГДЕ ДА МАШЕ СРПСКОМ ЗАСТАВОМ?Државна застава не сме да се злоупотребљава тако што ћеш њоме некога иритирати?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17