• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

13.12.2015

12:37

DOSTA ZLOČINA! Gašić - najbolji dokaz rasizma

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Gašić - najbolji dokaz rasizma

Podeli vest

Ekspresna smena ministra odbrane Bratislava Bate Gašića zbog uvrede novinarke B92 pokazala je najmanje tri važne stvari. Prvo, premijer Vučić državu i državni interes zaista stavlja ispred ličnih i partijskih interesa. Drugo, ova vlada je prva u modernoj istoriji u kojoj se stvarno primenjuje princip odgovornosti. I treće, u Srbiji je opšteprihvaćen i u javnosti potpuno legitimisan koncept drugosrbijanskog rasizma!

Ekspresna smena ministra odbrane Bratislava Bate Gašića zbog uvrede novinarke B92 pokazala je najmanje tri važne stvari. Prvo, premijer Vučić državu i državni interes zaista stavlja ispred ličnih i partijskih interesa. Drugo, ova vlada je prva u modernoj istoriji u kojoj se stvarno primenjuje princip odgovornosti. I treće, u Srbiji je opšteprihvaćen i u javnosti potpuno legitimisan koncept drugosrbijanskog rasizma!

Dosističkim propagandistima i žutim hejterima Gašićeva greška i Vučićeva potonja odluka o smeni jesu samo povod za najstrašniju kampanju kojom evo već nedelju dana dokazuju da su naprednjaci niža rasa nedostojna vlasti

Danas i ovde hoću o ovom trećem. O činjenici da žuta-ološ elita evo tri i po godine posle smene tadićevskog štetočinskog režima uspeva da javnu scenu drži zarobljenu u koordinatama dosističke društveno-političke podobnosti.

O faktu da se kao vrhovni moralni princip Srbima nameće politika dvostrukog standarda i najstrašnijeg licemerja!

Da objasnim, kada ministar Gašić pogreši, kada novinarki uputi neprimeren, seksistički komentar i zbog toga se odmah javno izvini, kada ga premijer u roku od 12 sati smeni, onda to žutim gospodarima medija nije dovoljno.

Oni, jelte, i ne pomišljaju da pohvale ili bar konstatuju ovu do sada u visokoj državnoj politici nikad viđenu principijelnost i odgovornost. Ne, ništa od toga. Njima, dosističkim propagandistima i žutim hejterima Gašićeva greška i Vučićeva potonja odluka o smeni jesu samo povod za najstrašniju kampanju kojom evo već nedelju dana dokazuju da su naprednjaci niža rasa nedostojna vlasti.

Osnovna poruka glasi: Oni jesu u većini, ali oni su stoka! Pogledajte samo vesti na CIA TV N1 ili B92, prelistajte patriotiše cajtung "Blic" ili ono rodićevsko kanalizaciono đubre od "Kurira" i sve će vam biti jasno.

Gašić

Krvoločna žurnalistička formacija čiji glavni urednici sede u zapadnim ambasadama ne bi bila zadovoljna sve i kad bi se Bata ritualno obesio na Terazijama!

Ta krvoločna žurnalistička formacija čiji glavni urednici sede u zapadnim ambasadama ne bi bila zadovoljna sve i kad bi se Bata Gašić ritualno obesio na Terazijama!

Istovremeno, svi ti silni kritičari i šatro borci za ženska prava ni prstom nisu mrdnuli kad je Dragan Šutanovac na Tviteru lajkovao komentar u kom se članica SNS pita da li na partijskim sastancima kleči na kolenima (!?!); nisu dotično ni spomenuli da je novinarka koju je Gašić uvredio smenu ministra proslavila na Fejsbuku tako što je "okačila" fotku sa groblja i uz nju objavila krajnje nepriličan komentar; konačno, nikome od žutih kvazinovinara nije nimalo čudno to što se danas za najvećeg borca za ljudska prava u Srbiji izdaje Aleksandar Kanalizacija Rodić, reketaš, kriminalac i prevarant kakav nije viđen u istoriji srpske štampe!?!

I da se na kraju razumemo - i u osnovi ove priče leže pare i interes. Pare koje više ne mogu da se kradu i reketom i ucenama otimaju od države i javnih preduzeća. I interes da se Srbijom vlada bez izbora. Mislite o tome.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slavica

pre 8 godina

Gasic je prava muskarcina svaka bi ga zena pozelela.bravo

Petar Pan

pre 8 godina

`Alo covece?! Pa ko je onda smenio Gasica?! Ako ga (sustinski) nije ON smenio to onda valjda nuzno znaci da je to ucinio ,,neko drugi,, a to valjda dalje dovodi do zakljucka da i ON vodi vazalnu politiku kao i omrazena nam prethodna stetocinska vlast. Dakle, opredeli se vise, ili ga je smenio ON ili ON mozda i nije NADCOVEK. Mozda je ON ipak samo covek koji ponekad uradi nesto dobro a ponekad nesto lose ...a sta cemo onda ako je samo to ...? Hvala ne paznji.

Pulicer

pre 8 godina

Bratislav Gašić još nije smenjen, a kad će, ne znamo

asid

pre 8 godina

Lično mislim da Gašić uopšte nije učinio nikakvo krivično delo i da je njegovo izvinjenje bilo sasvim dovoljno za stvarno neukusnu šalu. Premijer je malo prenaglio sa njegovom smenom pogotovo što je Gašić sasvim dobar Ministar vojni kakvog nismo imali u skorije vreme, napadali su ga i za helikoptersku nesreću iako je ta misija bila sasvim humanitarna za razliku od ne tako davnog vremena kad su se vojni helikopteri nesmetano koristili i za privatne svrhe kao što su npr. posete kupusijadi u Mrčajevcima!

Spasoje

pre 8 godina

Vucica za Predsednika , gospodina Vucicevica za Premijera :)

mirko4

pre 8 godina

Pokidao. Svaka čast, vrhunski tekst. Objašnjeno sve šta se dešava ovih dana.

zoran

pre 8 godina

"u javnosti potpuno legitimisan koncept drugosrbijanskog rasizma" "Ta krvoločna žurnalistička formacija čiji glavni urednici sede u zapadnim ambasadama" Vucko, ti samo preturas par ofucanih floskula. Potrosis 15 min da napises tekst, a mi moramo da desifrujemo sta si hteo da kazes? Mram reci da je to genijalno ali prazno i dosadno.

MIHAJLO

pre 8 godina

a šta se dešava slajkom i komentarom odvratnog šutanovca ovna sa pašnjaka zašto mediji ćute gde je sada NUNS zašto ćute novinari ko ih plaća za ćutanje

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija