• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

30.01.2016

15:15

DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ: DOSTA ZLOČINA! Svi protiv jednoga!

Kolumne

DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ: DOSTA ZLOČINA! Svi protiv jednoga!

Podeli vest

Čeda Jovanović je pre više od godinu dana rekao da se Dačićeva politička strategija svodi na to da kad naiđe medved on legne i pravi se mrtav

Čeda Jovanović je pre više od godinu dana rekao da se Dačićeva politička strategija svodi na to da kad naiđe medved on legne i pravi se mrtav.

Oni svi zajedno - od SPS, preko DS i LDP, pa sve do DSS i Dveri - ići će na izbore u tri, četiri, možda i pet kolona sa samo jednom idejom: da osvoje bar jedan glas više od Vučićevih naprednjaka!

Biće da su se u osvitu predizborne kampanje za prolećne vanredne izbore i Dačić i Čeda Šiler i svi ostali koloritni likovi onoga što pretenciozno samo sebe zove srpskom opozicijom, a zapravo je raspadnuta Demokratska stranka, prisetili baš te strategije. Pokušaće da prevare "medveda" tako što će se praviti "mrtvi".

Da uprostim, oni svi zajedno - od SPS, preko DS i LDP, pa sve do DSS i Dveri - ići će na izbore u tri, četiri, možda i pet kolona sa samo jednom idejom: da osvoje bar jedan glas više od Vučićevih naprednjaka. A onda će, preko noći, "oživeti" i napraviti vladu svih protiv jednoga.

I koliko god to vama izgledalo neverovatno, koliko god vam ovaj scenario zvučao kao naučna fantastika ili još jedna jalova medijska teorija zavere, pokušajte pre nego što odustanete od daljeg čitanja ovog teksta da saberete i oduzmete interese.

DAČIĆ

Tanjug

Ako ste bar malo inteligentniji od Zmaja od Šipova, shvatićete da je za Ivicu Dačića "vlada svih protiv SNS" zapravo najlogičniji i najbolji mogući potez

I onda ćete, ako ste bar malo inteligentniji od Zmaja od Šipova, shvatiti da je za Ivicu Dačića "vlada svih protiv SNS" zapravo najlogičniji i najbolji mogući potez.

Suočen sa činjenicom da je za Vučićevog vakta ostao bez lakog keša koji je ranije redovno pristizao sa svih strana - od "Dunava" preko "Galenike" do "Srbijagasa"; svestan realne mogućnosti da bi tužilaštvo istražujući dosističke pljačke iz perioda 2008-2012. lako moglo da dođe i do njega; a na sve to odavno ucenjen "bananama" i "koferima", Dačić takozvanu žuto-crvenu koaliciju sasvim opravdano vidi kao prirodan izbor.

Još kada na sve to dodamo sve što se dešava unutar Socijalističke partije u čijem vrhu osim Aleksandra Antića skoro da više nema iskrenog zagovornika koalicije sa naprednjacima, onda stvari postaju očigledne.

Kada, dakle, postavite stvari kako treba, sve postaje jasno. Jasno je i zašto počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić najprizemnije i najglasnije napada Vučića tvrdeći da je Prokop samo okrečen (!?!), jasno je i zašto je Branku Ružiću dopušteno da mesecima iz vrha vladajuće stranke viče: Vučiću, pederu, jasno je i zašto poslanik SPS, režiser Srđan Dragojević kao izbornog pobednika reklamira onog bizgova Sašu Radulovića, jasno je, na kraju krajeva, i zašto Dačić ćuti. Ili, da se vratimo na terminologiju s početka teksta, jasno je zašto se pravi mrtav.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
banat1952

pre 8 godina

Bravo gospodine Vucicevicu, jako precizna i tacna analiza trenutnog stanja na politickoj sceni Srbije. Udruzice se ova zuta bratija i ostala nazovi opozicija i sa crnim djavolom, ne bi li "namakli" jedan glas vise za ulazak u Parlament, jedni da bi se domogli poslanicke plate i "leba bez motike", a drugi da bi izbegli sudske procese i ruku pravde, koja im je za vratom, zbog raznih lopovskih "podviga", koje su ucinili dok su bili na vlasti. Zbog toga tolika panika i histerija u njihovim redovima, jer kod njh je sada ona Sekspirovska dilema - Biti il ne biti, pitanje je sad, - ili vlast ili zatvor, te su zbog toga moguce i najludje koalicije.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Неће баш тако бити...Радикали улазе на "Велика врата".....Сви који потцењују ДЕСНИЦУ треба да знају....У политичкој кризи, док се "двоје" препуцавају - трећи користи...!! Шешељ незадрживо иде напред - сваким даном, све више и више...До избора може догурати и целих 30 % ... па Ви онда видите где ћете и шта ћете....?! И што је јако важно велики део ОМЛАДИНЕ од 18-28 година гласаће за РАДИКАЛЕ што значи - дугорочно...Радикали свакако добијају....!! Омладини је доста ДЕМОКРАТИЈЕ у којој - немају перспективу живота у Србији...Ови су се показали и "доказали" - остаје још само опција са - ДЕСНИЦОМ .....

ninooo

pre 8 godina

Dal stvarno verujes u to sto pises? kakvih 30 %, bice srecni ako imaju 3%

Etor

pre 8 godina

To su svi primetili al sto SNS i dalje ima koaliciju sa njima....a verujem da neki nece izaci na glasanje samo ako se nastavi SNS + SPS...bar ja tako razmisljam\n

tosa

pre 8 godina

Vučić će na izbore sa koalicijom, barem je prošli put tako bilo. Tu su SPO, sve sa Vukom i Danicom, pa Ljajić sa njegovom strankom, Vulin, Karići, Pastor, i Bog zna kakve još stranke. Na kraju i pitanje šta je tu loše što opozicija želi da uzme vlast? Pa to je valjda normalno.

Shedow

pre 8 godina

Toso ti nisi pao s nekog drveta koje je nize rastom,ja mislim da si se ti otkacio sa ih-ha-ha visokoge grane,jer to moze da se zakljuci po buncanju koje ovde plasiras,mislim stvarno sam uznemiren za tvoje zdravlje......

lokalni

pre 8 godina

Svi na jednoga, a? Jeste jedan ali vredan. Nemaju sanse misevi.\n

ivan

pre 8 godina

Na celu Miskovic plus pocepani DS i svi ostali neka se ujedine nemam nista protiv aliiiiiii posle izbora jedino ih vidim iza resetaka gde im je i mesto. Najzad ociscena Srbija od lopova punim gasom napred u nove pobede.

Oti

pre 8 godina

Neverovatno je, kako mi spisak navedenih likova izaziva neku mučninu.

Nada

pre 8 godina

Fantastican komentar.Mislim da je vreme da se procisti politicka scena Srbije.Socijalisti sire price da ce Dacic naslediti Vucica.Ne daj boze.Svi lopovluci su poceli od njih.Nije mi jasno samo zasto Vucic koji je izuzetnbo popularan ne pozove narod da aktivno ucestvuje u reformama.Mnogi bi ga poslusali.Ovako imamo sredine gde se puno radi i ide napred i imamo sredine gde niko nista ne radi mislim posebno na unutrasnjost zemlje.Tamo kalkulisu i cekaju da dodju" njihovi".

sekira

pre 8 godina

kada neko krene posteno,da uspravi srbiju,foteljasi oni koji su navikli da uzimaju ne da se zrtvuju za srbiju,udruze se protiv njega,,,vuk,pa makar i vucuc,jaci je od copora hijena,,

Nedeljko

pre 8 godina

Zmaja postaviti za ministra stocarstva i pasos g.Dacic da mu uruci u vili u direknom prenosu.Sreca nasa pa ne treba leteti preko okena.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija