• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Katalina

22.02.2016

12:40

Šta je starije - kokoška ili jaje?

Kolumne

Šta je starije - kokoška ili jaje?

Podeli vest

Jedini problem ove "Farme" jeste taj što se dešava baš pred izbore, kad je predizborna kampanja uveliko počela
Shutterstock

Sad možemo slobodno konstatovati da nam se život vratio u normalu. Pored vesti o raznoraznim, uglavnom bizarnim ubistvima, pljačkama, saobraćajkama, bolesnoj deci, kancerogenim tvarima u hrani, ljubavnim aferama poznatih, terorističkim napadima, novim zabranama pušenja, skokovima cena, plastičnim operacijama dama svih uzrasta i veličina, sportskim pobedama naših za koje se kasnije ispostavi da su porazi... Eto nam opet doživljaja sa "Farme"!

Pobednik - dve nepoznate

Ovaj rijaliti dobio je svoje sedmo izdanje i nema sumnje da će biti podjednako napeto kao u prošloj sezoni. Jeste da još uvek nismo načisto da li je pobednik na kraju bila Stanija ili Kristijan, ali nema veze. Stigao je novi kontingent "fascinantnih" kreatura koje će nam ubrzo postati bliske, pa ćemo i zaboraviti da su svi oni zapravo niko i ništa, do te mere da će nam npr. "klaberka" ili "zakonski prestupnik" postati legitimna zanimanja, a starlete će u toj postavci stvari delovati poput akademika. Još manje ćemo razmišljati o sitnici tipa zašto Stanija dođe Kristijanu kintu ako je stvarno ona pobedila. Sve su to, dakle, sitnice u odnosu na mnogobrojne radosti koje će nam "farmeri" pružati svojim bezbrojnim stupidnim raspravama, ponekom tučom, seksom koji se jeste, možda i nije desio, kao i nagađanjima ko najviše smrdi u rijalitiju i čije su prljave gaće ostale da vise iznad "smederevca".

Da li ćemo uopšte moći da napravimo razliku gde završava predizborna kampanja a počinje rijaliti?

Predizborni rijaliti

Jedini problem ove "Farme" jeste taj što se dešava baš pred izbore, kad je predizborna kampanja uveliko počela, mada o tome još niko nije zvanično obavešten. Zato će biti zanimljivo videti kako će ova dva spektakla paralelno funkcionisati. Da li će veći broj gledalaca pratiti šta im poručuju političari ili će ih više zanimati umotvorine "genijalaca" iz Lisovića. Da li će nas više paliti obećanja o socijalnoj pravdi i napretku koji je tu iza ćoška ili to koji je "maneken/reper/bilder" protekle noć i uspeo da se zavuče međ noge neke "klaberke/starlete/prestupnice"? Da li ćemo osetiti kako nas podilaze žmarci dok nam budu poručivali kako je Kosovo i dalje sveta srpska zemlja ili će se to desiti kad neko od "farmera/ki" bude pričao svoju potresnu životnu priču, koja će se potom ispostaviti kao izmišljena od početka i kraja? Da li ćemo uopšte moći da napravimo razliku gde završava predizborna kampanja a počinje rijaliti? Da li ćemo se uopšte zapitati - šta je starije, kokoška ili jaje? Da li ćemo... Pa, videćemo, zar ne?

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bora

pre 8 godina

Nevezano za text. Kokoška je starija uvek od jajeta. Kako - lako!? Ako ste vernik znate da je Allah stvorio sve životinje po vrstama muško i žensko a nije stvorio jaja. Ako ste evolucionista onda znate da se organski molekuli razvili na planeti pre stvaranja kiseonioka. Zašto? Zato što bi kisik iz vazduha oksidirao (kao gvožđe) organske molekule i uništio ih. Spajanjem organskih molekula nastaju jednoćeliski organizmi koji dalje mutacijom stvaraju složenije oblike koji rađaju svoje potomke pa je tako koka uvek starije od jajeta. Jedino je proces mutacije koji je doveo do stvaranja koke trajao milijardu godina.... Ovo je uprošćeno objašnjenje naravno. Eh da mi je koka koja nosi zlatna jaja ni Solomon mi ne bi bio ravan....

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija