• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

06.03.2016

14:57

DOSTA ZLOČINA, KOLUMNA DRAGANA J. VUČIĆEVIĆA: Veliki Bora i mala politika!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA, KOLUMNA DRAGANA J. VUČIĆEVIĆA: Veliki Bora i mala politika!

Podeli vest

Umesto da pozdrave činjenicu da je u centru Beograda, na najlepšem trgu, podignut spomenik jednom od najvećih pisaca i najumnijih Srba, jurišnici DS - čiji je Pekić bio osnivač!?! - i njihovi žurnalisti složno su osudili premijera Vučića!?!

Medijsko-politikantska furtutma koja se podigla oko otkrivanja spomenika Borislavu Pekiću još jednom je razotkrila nakaznu suštinu onoga što u Srbiji samo sebe naziva "demokratskom opozicijom" i "nezavisnim novinarstvom".

Umesto da pozdrave činjenicu da je u centru Beograda, na najlepšem trgu, podignut spomenik jednom od najvećih pisaca i najumnijih Srba, jurišnici DS - čiji je Pekić bio osnivač!?! - i njihovi žurnalisti složno su osudili premijera Vučića!?!

Umesto da pozdrave činjenicu da je u centru Beograda, na najlepšem trgu, podignut spomenik jednom od najvećih pisaca i najumnijih Srba modernog doba, umesto da i sami obuku najbolje odelo i lično dođu da odaju počast srpskom velikanu, jurišnici Demokratske stranke - čiji je Pekić bio osnivač!?! - i njihovi žurnalisti složno su osudili premijera Vučića. Zašto? Zato što je bivši radikal. Zato što "zloupotrebljava Pekića"!? Zato što "prlja uspomenu na velikog pisca"!?! U sveopštoj hejterskoj histeriji najdalje je otišao Dragoljub Mićunović izjavivši da mu dođe da ne umre kada vidi ko može da mu podigne spomenik!?!

No, dok neko ne dojavi Deda Mićunu da ne mora da brine jer je sasvim izvesno da takva avetinja nikada neće dobiti nikakav spomenik u centru Beograda, dajte da pogledamo ko to i zašto napada državu zbog poštovanja ukazanog velikom piscu? To, dakle, čine "žute demokrate" koje se pune 24 godine nisu setile Pekića. To čine oni koji su u Beogradu bili na vlasti 15, a u Srbiji 12 godina i nisu nijedno sokače nazvali po imenu velikog pisca. To, na kraju krajeva, čine ljudi kojima u napadima na vlast ne smeta ni fakat da je spomenik velikom Bori zajedno sa Vučićem otkrila Pekićeva udovica Ljiljana. Njoj prisustvo premijera nije nimalo smetalo. Kao što, siguran sam, Borislav Pekić da je danas živ ne bi bio protivnik, nego saveznik ovog i ovakvog Vučića. No, to razumeju samo oni koji su čitali i poznavali Pekića.

Pekić
Jednom sam ga, kao srednjoškolac, sreo i od njega čuo rečenicu koju ću pamtiti do kraja života: Deco, dok ne postanemo bolji ljudi, ni Srbija nam ne može bolja biti

Ja ga nisam poznavao. Ali, sam ga, kao srednjoškolac, jednom sreo i vrlo pažljivo slušao. Bilo je to 13. juna 1990. na opozicionom protestu u centru Beogradu. Sećam se, sedeli smo nasred tadašnje ulice Maršala Tita (danas Kralja Milana) tačno ispred Skupštine Srbije, bilo nas je stotinjak i tražili smo da se promeni uređivačka politika RTS... Tako se namestilo da je preko puta mene i moja dva školska druga (pobegli smo sa časova zbog tog protesta) sedeo upravo Pekić. Govorio nam je o Srbiji, o demokratiji, o budućnosti. Jednu njegovu rečenicu pamtiću do kraja života, rekao je veliki Bora: Deco, dok ne postanemo bolji ljudi, ni Srbija nam ne može bolja biti.

Pola sata kasnije, otišli smo da demonstriramo ispred RTS. I dobili batine od policije. A borba za bolju Srbiju i dalje traje.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zivko

pre 8 godina

DS je razmisljala kako I sa kojim domacim I stranim tajkunima da opljackaju Srbiju I da operu opljackani novac za sebe I njihove tajkune I zato sam vam poslao poruku da posten Stefanovic MUP Srbije treba da ispita ko su Srbi tajkuni u dijaspori,skim su povezani I kako I koliko zaradjuju od njihovog "BIZNISA" I to treba da Informer objavi jer su vase novine najcitanije u US preko internet kao I Politike-novine I Vecerbje Novosti uz istovremeno pracenje PINKTV .Srbija mora da se ponosi sto ima jednog GENIJA-Aleksandra Vucica koji je sa svojom vladom I strankom izvukao Srbiju iz bankrotstva sto su njihove rezultate potvrdile sve svetske I evropske institucije a to nemogu da prezale TVN1 ;B92;TV1;4;6 kanal I kvazi novinari.

miroljub

pre 8 godina

Uzalud je i spominjati DS. Možda još do izbora , a tad adio.......Izgubili su orijentaciju a ovo im je veliki promašaj gde su dokazali šta im je cilj: vlast, vlast i vlast.

Rajko Zorić

pre 8 godina

A čemu tako pogrdne reči za gospodina Mićunovića? Sve i da ste sto odsto u pravu, nema potrebe, makar spram njegovih godina a i Vaše etike... Ipak ste Vi novinar od kova pa bi tako i trebalo da ostane. Svako dobro Vam želim.

bb

pre 8 godina

Pa i deda bi trebao da shvati da je zamenljiv i da napravi malo mesta i drugima.Kao da je sve pocelo od njega,Nemam nista protiv coveka ali neka odmori malo.

deda Mile

pre 8 godina

Ja tek da pomenem da je ružno da ga Vučićević naziva ''avetinjom'' ali i da mu dam podršku za tekst a i da zapitam g-din-a Mićunovića - šta ga sprečavalo da takvoj veličini kao što je g-din Pekić ne ode na otkrivanje spomenika? Ne verujem da u DS-u nema toliko ''kredita'' da sam udluči da se pojavi na otkrivanju spomenika a i da Pajtić ima tolikog uticaja pa mu je zabranio. Njegove godine i trud uložen u demokratiju mu to sigurno obezbeđuju !

nesa

pre 8 godina

Zasto je nemoguce izvrsiti uplatu na nova izdanja Informera za ovaj mesec?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija