• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

03.04.2016

19:41

DOSTA ZLOČINA! KOLUMNA DRAGANA. J. VUČIĆEVIĆA: Haški udar na državu Srbiju!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! KOLUMNA DRAGANA. J. VUČIĆEVIĆA: Haški udar na državu Srbiju!

Podeli vest

Oslobađajuća haška presuda Vojislavu Šešelju jeste dobra vest. Ona je, međutim, i najkonkretniji mogući dokaz da je Haški tribunal politički sud koji se u donošenju presuda rukovodi pre svega interesima zapadnih centara moći

Oslobađajuća haška presuda Vojislavu Šešelju jeste dobra vest. Niko normalan, da se odmah razumemo, ne može da spori da je dobro to što je lider radikala, posle više od 11 godina provedenih u pritvoru i 13 godina suđenja, oslobođen besmislenih optužbi za ratni zločin počinjen verbalnim deliktom. Istovremeno, međutim, ova oslobađajuća presuda jeste i najkonkretniji mogući dokaz da je Haški tribunal politički sud koji se u donošenju presuda rukovodi pre svega interesima zapadnih centara moći.

Oslobađajuća haška presuda Vojislavu Šešelju jeste dobra vest. Ona je, međutim, i najkonkretniji mogući dokaz da je Haški tribunal politički sud koji se u donošenju presuda rukovodi pre svega interesima zapadnih centara moći

Naivni ili oni koji imaju interes da se prave naivni mogli bi da tvrde suprotno, jer na prvu loptu u oslobađanju Šešelja nema "zapadnog interesa". Istina je, međutim, posve drugačija. Oni koji su smislili da presudu šefu SRS objave na samo tri nedelje pre vanrednih izbora (a u trenutku zakazivanja termina za izricanje presude uveliko se znalo da su izbori 24. aprila), ti su to uradili samo i jedino iz političkih razloga urušavanja aktuelne vlasti! Baš kao što su namerno i planski doživotnu robiju Radovanu Karadžiću izrekli baš 24. marta, na godišnjicu zločinačke NATO agresije.

Šta je, dakle, ideja? Pa da se srpska državna politika, ako je to ikako moguće, što pre transformiše u lutkarsko pozorište. Da se Srbijom ne vlada iz Vlade Srbije, ne iz Nemanjine 11, nego iz Brisela, Vašingtona, Berlina... Potrebno je bilo, da li me pratite, oslobađajućom haškom presudom Šešelja legitimisati kao nacionalnog lidera i oduzeti tako što je više moguće glasova naprednjacima. Osnovna ideja jeste, dakle, da se natera Vučić da posle izbora pravi trule kompromise.

Šešelj
Zapad će, slutim, nastaviti da zlokoristi Šešelja. Šta ih sprečava da odmah posle izbora, ako im rezultati ne budu po volji, ne ukinu oslobađajuću presudu, zakažu novo suđenje i opet ucene Srbiju hapšenjem vojvode?!

Njima, zapadnim NATO-EU moćnicima, na vlasti u Srbiji nikako ne treba Vučić koji samostalno vlada. Njima treba što slabiji Vučić, Vučić ucenjen malim koalicionim partnerima, Vučić koji bespogovorno sluša, Vučić koji "radi na dugme".

I zato će, slutim, nastaviti da zlokoriste Šešelja. Jer šta ih sprečava da odmah posle izbora, ako im rezultati ne budu po volji, ne ukinu oslobađajuću presudu, zakažu novo suđenje i opet ucene Srbiju hapšenjem predsednika SRS?!

Šta kažete? To je neverovatno? Potpuno je nemoguće?! Čekajte, a da vam je prošlog vikenda neko rekao da će Šešelj u Hagu biti oslobođen, šta biste mu tada rekli?

U svakom slučaju, i sa Šešeljom i bez njega, Srbiju čekaju teški i opasni dani. Zapadni moćnici učiniće sve da ovu zemlju gurnu u novi ciklus kontrolisanog haosa i nejakih vlada.

Ako je za utehu, na kraju ipak sve od nas zavisi. Od toga kako ćemo glasati u nedelju 24. aprila.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ref

pre 8 godina

Pa realno da smo pokusali sa evropskim projektom 2000.koji nije uspeo(ne zivi se bolje,a trebalo je),zato sada ajmo opet da pokusamo istocni...seselj je jedini ostao na svom putu svi ostali su izvlacili...

HRVAT

pre 8 godina

E zato smo mi Hrvati nozem i puskom upali u tu takozvanu krajinu poput drumskih bandita i zauzeli teritorij a o pljacki koja je uslijedila da i ne govorimo...vazno je stanje na terenu..koga briga sta ce Brisel i Berlin reci...briga prasice sta joj se pic.a vidi\n

Dragomir

pre 8 godina

HRVAT,ja sam te više puta prijateljski molio da komentar pišeš na hrvatskom jeziku vodeći računa na pravopis.Mi srbi ovde u Srbiji odlično znamo da govorimo hrvatski jezik.Latinično pismo nam je slično da kažem potpuno isto. Zašto bi ti komentar pisao na pismu podmuklih engleza pa ti tekst na ništa ne liči?U kompjuteru instaliraj hrvatsku latinicu (Đ,DŽ,Ž.Č.Ć ...)? Само,бато,СТРОГО води рачуна да не инсталираш СРПСКУ ЋИРИЛИЦУ јер там' код вас се за то стреља?Добро,не стреља се ал' се табле разбијају!Дођи код мене у ближи околиш Београда да видиш таблу фирме избеглог хрвата писану на латиници која нигде није ни огребана.Утекао је пошто није љубио мађара Фрању Туђмана.Никада нико овде није га ни мрко погледао.ТО ЈЕ СРБИЈА!

Dragan

pre 8 godina

Slazem se sa vama da niko nije mogao verovati da ce seselj biti oslobodjen. Ali Haski tribunal je jos u oktobru prosle godine najavio da ce izricanje presude Seselju biti u zadnjoj sedmici marta 2016 e. Samo sto ni Vucic nije mogao verovati da ce mu stari partiski sef biti proglasen nevinim pored svih nedela koje je cinio i na koje je svojom retorikom podsticao.

Maxmen

pre 8 godina

Ovo je vreme lazi i prevara,ko bolje slaze profitirat ce.

Bane

pre 8 godina

A sta bi bilo da je osudjen na 15 godina pa da se u sred kampanje vrsi pritisak na Vladu da ga sto pre vrati u Hag?

Aleksandar Mihailović

pre 8 godina

Zbog čega bi Zapad rušio Vučića kada i on "bezalternativno" juri šestom rikvercnom i unatraške ka EU? A zbog čega Šešelj ne bi i stvarno bio nevin? Bilo kada da je izrečena ova presuda bi bila vezana za neki naš datum. Ima li datuma koji ne pokriva neki praznik ili događaj iz istorije? Oslobađajuće presude nisu vezane za nameru, ali osuđujuće da kako bi bile još iritantnije. Zbog čega su uopšte zakazani vanredni izbori? Da li vladajuća koalicija nije imala neophodnu većinu za sva odlučivanja? Da li ste sigurni da upravo ta koalicija na vlasti namerno ne provocira poraz? A ako je tako, zbog čega, i ima li to veze sa onim što nas čeka u Briselu?

Nada

pre 8 godina

Komentar je odlican ali citava histerija oko ulaska Srbije u EU je isuvise iscrpela narod, a sigurno i politicare.Mislim da je vreme da nasi politicari rade ono sto i govore.Vucic kaze da samo jaka ekonomski Srbija moze da ide dalje.To je sustina.Sve ostalo je blebetanje.Dakle hajde svi da napravimo jaku ekonomski Srbiju.A pregovore i razgovore sa EU prvo vi urednici bacite na vestice koje nisu bas udarne za citanje.Volela bi da procitam barem jedan tekst dnevno o nekom uspesnom malom coveku.Da mi se vrati samopouzdanje.

robin

pre 8 godina

Mnogo su gori unutrasnji neprijatelji nego spoljni.A njih ima dosta.

Hercegov Grad

pre 8 godina

Oni koji su i dali ovima vlast istu ce i urusiti kad im vise ne budu trebali. \n

GORDANA

pre 8 godina

SVE ŠTO JE NOVINAR KOGA JA IZUZETNO CENIM TO JESTE DRAGAN . J. VUČIĆEVIĆ,. U POTPUNOSTI JE TAČNO. NE ZNAMO MI JOŠ MNOGO TOGO " ŠTA SE IZA BRDA VALJA."..VIŠE JE ONIH KOJI NE VOLE SRBIJU I NAŠEG NAJ LIDERA ALEKSANDRA VUČIĆA , ALI INTELIGENCIJA JE IPAK INTELIGENCIJA, ĐABA OVI ZLURADI , ZAVIDNI KOMENTARI MI JURIMO KA POŠTENOJ POBEDI , N A R O D JE ONAJ PRAVI SUDIJA, IDEMO DA POTVRDIMO POBEDU ČOVEKA SADAŠNJOSTI I NAŠE BUDUĆNOSTI ZA ALEKSANDRA VUČIĆA...S N S ..

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija