• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

18.12.2016

09:57

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - DEVEDESETE!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - DEVEDESETE!

Podeli vest

Čist je fenomen onaj Saša Janković, u narodu poznat kao Sale Prangija, onaj što već više od osam godina radi kao zaštitnik građana mada nije poznat nijedan jedini građanin kome je on zaštitio bilo kakva prava, onaj što bi da se bavi politikom, ali da istovremeno prima mrsnu, državnu platu na položaju na kome je zabranjeno bavljenje politikom

Čist je fenomen onaj Saša Janković, u narodu poznat kao Sale Prangija, onaj što već više od osam godina radi kao zaštitnik građana mada nije poznat nijedan jedini građanin kome je on zaštitio bilo kakva prava, onaj što bi da se bavi politikom, ali da istovremeno prima mrsnu, državnu platu na položaju na kome je zabranjeno bavljenje politikom.

Dotični je ove nedelje napisao otvoreno pismo premijeru Vučiću u kome ga je prozvao zato što je devedesetih "prebrojavao građane po etničkoj osnovi", zato što je bio ministar informisanja "u vreme kada su ubijani novinari" i zato što je dobio stan od države u toku NATO bombardovanja. I to je "otvoreno pismo", čist politički pamflet, Sale Prangija objavio na zvaničnom sajtu institucije na čijem je čelu iako je Zakonom o zaštitniku građana u članu 10a ombudsmanu striktno zabranjeno bilo kakvo bavljenje politikom, odnosno davanje političkih izjava!?!

Sada, kada je i sam potegao pitanja iz devedesetih, tzv. zaštitnik građana Saša Janković dao nam je za pravo da se opet zainteresujemo za to šta je radio pre dvadeset i više godina i kako je postao to što je postao

No, taj skandalozno bahati potez Saše Jankovića, čoveka kome mi, građani pokorni, svakog meseca iskeširamo tri hiljade evra plate, ima i jednu dobru stranu. Sada, kada je i sam potegao pitanja iz devedesetih, takozvani zaštitnik nam je dao za pravo da se opet zainteresujemo za to šta je on radio pre dvadeset i više godina i kako je postao to što je postao.

Elem, pre nego što nastavi da se bavi svojom kampanjom, takozvani zaštitnik bi konačno morao da konkretno odgovori na konkretna pitanja o tome kako je tačno u njegovom stanu 1. aprila 1993. stradao Predrag Gojković?

Morao bi Janković alias Sale Prangija da nam objasni kako je moguće da se Gojković, prema zvaničnoj verziji, ubio iz njegovog pištolja sa daljine od čak tri metra?!
 

JANKOVIĆ

Beta

Bilo bi vrlo zanimljivo videti i da li afera 'Pištolj' ima bilo kakve veze sa potonjim vrlo čudnim kretanjem karijere Saleta Prangije. Moglo bi lako biti da je Janković još onog 1. aprila 1993. godine, odmah posle ubistva Predraga Gojkovića, zavrbovan...

Toliko dugačke ruke nema nijedan čovek. Mora Janković da nam kaže i zašto je najmanje četiri puta tokom istrage menjao svoj iskaz o "samoubistvu", otkud mu ako nije pucao barutne čestice na rukama (a pokojni Gojković ih nije imao), kako je moguće da je dozvolu za pištolj iz koga je ubijen Predrag dobio bukvalno samo jedan dan pre zločina?!

Konačno, bilo bi vrlo zanimljivo videti i da li afera "Pištolj" ima bilo kakve veze sa potonjim vrlo čudnim kretanjem karijere Saše Prangije Jankovića. Kako je on to, odmah posle završenog fakulteta i potpuno nezapaženog rada u novinskoj agenciji 'Beta', u proleće 2000. postao sekretar u Saveznom ministarstvu za sport, tada pod punom kontrolom SPS Slobodana Miloševića, da bi odmah posle Petog oktobra 'vaskrsao' u ulozi velikog opozicionara, savetnika u Misiji OEBS-a, pa onda i zaštitnika građana?!

Moglo bi, jelte, lako biti da je Sale Prangija Janković još onog 1. aprila 1993. godine, odmah posle ubistva Predraga Gojkovića, zavrbovan. Na primer, od strane istih onih koji bi sada, preko njega kao predsednika Srbije, da nam kroje kolektivnu sudbinu.

I javite, molim vas, štumbanfireru Veselinu Simonoviću, direktoru patriotiše cajtunga 'Blic', da ovo nije hajka i nije satanizacija. Ovo je samo insistiranje na istini. Hajku i satanizaciju sprovode oni koji se plaše istine. Lažni ombudsman Saša Janković, na primer.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
typ

pre 7 godina

Neko ko laze iz dana u dan, insistira na istini, u cemu je poenta?

Stanoje

pre 7 godina

Svaka cast gospidine DJV. Za svaku rec ste u pravu. Pa sta ako je premijer prebrojavao ljude po nacionalnoj osnovi, ako je bio ministar kod Slobe pa sta ako je dobio stan za vreme bombardovanja, on je shvatio da nije bio u pravu i okrenuo se ka pravim vrednostima. Gospodin Sasa je vise nego sumnjiv dok svojim zutim motorom BMW divlja po putevima u Starom Slankamenu i dize prasinu i politicku i pravu\n

SARA

pre 7 godina

PITAM SE ZASTO TAJ NIJE DO DANAS SMENJEN SA TE FUNKCIJE. nPITAM SE!!! KAKO JE TO MOGUCE n

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ономад смо у штампаном издању дневних новина Информер видели карикатуру, на којој је заштитар Јанковић приказан као бандит са дивљег запада револвераш, Сале прангија. Та карикатура говори уместо хиљаде страница текста о лику, делу, неделу Саше из Лознице. Због ради рога похваљујемо цртача карикатуре (иментовали бисмо га, да знамо ко је тај). Неспорно је да се Јанковић одметнуо. То је основна порука, а и поука. Одметнуо се од Устава, закона, од народа и државе. Његова заштита односи се искључиво у вршењу напада на државне органе у Србији. То значи, да је поштољџија Саша заштитар критичар свега постојећег. Да ли је то стандардизовано понашање носиоца уставне функције - није. Тако исто ради и поверилац Шабић, у народу познат као Роћко адвокат са Трга Републике у Београду (не заборавимо да је он почетком 21. века аванзовао као Човићев човек). Зашто су се створили центри напада на Србе и Србију у канцеларијама државних органа, не знамо, али званично критикујемо обавештајно - безбедносне органе који су то омогућили својим нерадом, односно површним радом (а можда су уцењени, односно плаћени да не раде). Неспорно је, да ће и Јанковић и Шабић напустити своје функције са стотинама хиљада релевантних података (сетимо се Радуловић Саше стечајца, који је са своја два помагача покрао Министарство привреде, док је министровао неколико месеци). Тим подацима ће и Јанковић и Шабић изаћи на тржиште информација и продавати их или ће их користи за уцену и изнуду. Ми подржавамо дневне новине Информер и привредни субјект Инсајдер тим, д.о.о., Београд, у њиховом раду на расветљавању злочина у раду, односно нераду носилаца државних функција.

drago markovic

pre 7 godina

meni nije pomogao(odnosno njegovi silni saradnici) a potpuno sam u pravu.Pitam se zasto postoje. Ne krivim ja Sasu sto njegovi saradnici najradije kazu da oni to ne mogu i navode suvisle razloge kojima sami sebe demantuju.Ali Sasa im je sef,a sef je kriv za nerad svoje sluzbe.Najgore kad te jos prave budalom.Skolovaniji sam od 95% zaposlenih kod njega.Ali oni ne rade svoj posao.Predlazem in formeru da trazi od vlade uredbu kojom ce kuriri nositi platu zaposlenima kod zastitnika,da oni ne dolaze na posao,a mi cemo bar znati da nas niko ne moze zastititi niti pomoci,a kroz razne takse i druge obaveze mnogo ih placamonn

Dejan

pre 7 godina

Zasto su ovakvi tipovi jos na funkcijama? Zasto se nepreduzima nesto za smenu ovakvih tipova? Zasto se nesmeni rukovodstvo drzavne tv RTS?

DRAŽA

pre 7 godina

Шта рећи сам надимак (ПРАНГИЈА) све говори о њему...БРУКА ДА ТАКВОГ човека ЈОШ ТРПИМО !!!...Обавезно дозволите да име буде написано нашим писмом ...ЋИРИЛИЦОМ

clan biblioteke

pre 7 godina

Istinu na videlo pa onda kandidatura--il pukovnik il pokojnik!!!!

Zoran Milisavljevic

pre 7 godina

Dragi autoru, tekst je odličan samo mu fali logika. Ako ništa SJ nije radio zašto ga je SNS reizabrao:

Zivko

pre 7 godina

Jankovic treba da odgovori ko je ubio njegovog druga a i mala deca znaju ko je ubica ali posle tog ubistva Jankovic je zasticen i sada mora da igra kako mu se svira a to isto vazi i za kriminalca Ruzica-SPS koji je dokazani kriminalac i takvih kao sto su oni ima na stotine pa i vise od toga iza kojih stoje domaci i strani "politicari" sa svojim domacim i stranim tajkunima koji stoje iza Tadica-lidera kriminalaca,korupcionasa,likvidatora ljudi,kokainskih klanova ali dolazi vreme kada ce morati da odgovaraju za sve ono sto su radili i sto sada rade u Srbiji i na prostorima Ex-Jugoslavije.

Zorica Avramovic

pre 7 godina

Ustanovu zastitnik gradjana, posle svih ovih godina, uz to sa enormno visokom platom, jos uz njega gomila saradnika, takodje preplacenih, bolje reci javno korumpiranih, da bi nas, toboze, bolje stitili, vidim samo kao jos jednu zapadnjacku ujdurmu, da ne kazem EU, da ovu jasdnu Srbiju i njene izmucene gradjane jos vise ponizi i osiromasi. Hej, bre, kolike su to pare1. A ovamo necemo malo radosti na ulicama povodom Nove 20127. godine. Dakle, visoke plate su potrebne da bi zastitnik, te ombudsman, te raznorazna braca dangube, bio pravedan, objektivan... Dajte taj novac doktorima, dajte prosvetarima. Ovi, i slicni, isisavaju nam zadnju kap krvi. Ako je covek posten, i spreman da casno radi svoj posao, on ce to i za minimalnu nadoknadu, Ima u nasem drustvu bezxboj primera. Ostavite se tih libreralnokapitalistickih izmisljotona.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija