• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

01.05.2017

12:00

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - MAKEDONSKA KIČMA!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - MAKEDONSKA KIČMA!

Podeli vest

U Makedoniji se ovih dana ne brani samo Makedonija. U Makedoniji se brani suvereno pravo malih naroda da odlučuju sami o sebi i svojoj sudbini. Makedonija je danas pokazna vežba od čijeg epiloga direktno zavisi sudbina svih nas na Zapadnom Balkanu

U Makedoniji se ovih dana ne brani samo Makedonija. U Makedoniji se brani suvereno pravo malih naroda da odlučuju sami o sebi i svojoj sudbini. Makedonija je danas pokazna vežba od čijeg epiloga direktno zavisi sudbina svih nas na Zapadnom Balkanu.

U Makedoniji se brani suvereno pravo malih naroda da odlučuju sami o sebi i svojoj sudbini. Makedonija je danas pokazna vežba od čijeg epiloga direktno zavisi sudbina svih nas na Zapadnom Balkanu

Ako se, naime, u Skoplju kao legitiman usvoji princip prema kome vlast u jednoj zemlji određuju i na silu nameću NATO-evrounijatsko-soroševski moćnici; ako se ogromna većina makedonskog naroda koja se danas odlučno protivi totalnoj albanizaciji svoje države proglasi za huligane, "batinaše" i "ustaše" (!?!); ako se na silu na vlast dovede šiptarski plaćenik Zoran Zaev sa sve presvučenim teroristima OVK koji su 2001. svojeručno klali i sakatili makedonske policajce; ako se, dakle, legalizuje nasilno nametanje koncepta "velike Albanije" nepokornim narodima u regionu; onda smo svi mi na samo korak od velikog balkanskog rata koji vrlo lako može da zapali pola Evrope. Jer, da se podsetimo, šiptarski ekstremisti neće samo Srbiju do Niša i Makedoniju do Skoplja, oni hoće i Grčku do Soluna i Crnu Goru do Podgorice!

Na primeru, dakle, Makedonije, ali i na priči o Ramušu Haradinaju, koga je francuski sud oslobodio uprkos brojnim konkretnim dokazima o njegovoj umešanosti u najgrozomornije ratne zločine, najbolje se očitavaju prave namere Zapada koji je, bojim se, odlučio da sve nas žrtvuje na krvavom velikoalbanskom oltaru.

Pobeda?

Tanjug

Ako makedonska kičma izdrži, ako Makedonci uspeju da se odupru pokušajima ukidanja svoje države, biće to velika pobeda svih nas

Sreća u nesreći jeste to što se ne pitaju samo oni i što ipak mnogo toga zavisi od nas koji živimo ovde. I zato je danas jako važna makedonska kičma. Ako ona izdrži, ako Makedonci uspeju da se odupru pokušajima ukidanja svoje države, ako uspeju da se izbore za pravo da sami sobom vladaju, biće to velika pobeda svih nas koje direktno ugrožava zločinački, sa Zapada sponzorisani, projekat "velike Albanije". Ako Makedonci pod pritiskom popuste, ako ih nekako ubede da pristanu na ropsku porciju čvaraka i život u "albanskoj trećoj državi" (citat: Edi Rama), onda je samo pitanje vremena - a to se vreme meri ne godinama, već mesecima - kada će Albanci krenuti u totalno etničko čišćenje Kosova i rat na jugu centralne Srbije!

I zato svi oni koji danas u Srbiji podržavaju Zaeva i njegove Šiptare - od Bojana Pajtića, preko Jelene Milić do hrvatskog, kanalizacionog "Kurira", CIA TV N1 i novinske agenture "Danas" - nisu ništa drugo nego izvođači prljavih poslova u interesu kreatora "velike Albanije". Neka im služi na čast.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 6 godina

Svaka ti je zlatna Vucicevicu. Opet se na mala vrata i moderno upakovano uvodi sistem kolonijalizma.

SasaV

pre 6 godina

Poslednjih pet minuta Srbiji da se uzme u pamet i pomogne makedoncima da siptari nedodju do Beograda...

Che

pre 6 godina

У Руској Думи се због уласка ЦГ у НАТО пакт већ разматра да се Србија прикључи ОДКБ, и то би нам било најпаметније, без руске војне базе Србија као држава нестаје за десетак година. Ово наше снисходљиво понашање према Западу који нам отворено ради о глави већ 200 година и тзв."куповина времена" са европским путем може да нам се обије о главу јер ништа не постижемо, временом може бити само горе. Треба играти отворено, и рећи, Да ми смо за суверену и независну Србију која је ослоњена на Русију и то ће велике силе више да поштују него ово наше таласање у бари пуној крокодила.

slađa

pre 6 godina

Ničije vojne baze nisu potrebne Srbiji, osim srpske. Platićemo naoružanje da se sami branimo. Ovde nije pitanje makedonske, već naše kičme. Taman smo izašli iz slugeranjskog blata 2000- tih, pa treba da uletimo u drugo. Srbija nije zemlja u problemu, kako bi neki hteli da nas predstave. Kako "žuti" tako i rusofili. Vučić to jasno daje do znanja. Naš suverenitet nije ugrožen. Drugi neka se sami izbore sa svojim problemima. Naše je da ne nasedamo na podle trikove velikih sila i njihovih plaćenika. Mi smo evropski narod i to niko ne može da izmeni. Niti smo kolonija, niti gubernija.

zoran vukasinovic

pre 6 godina

braco ne zaboravite i nas preko drine.jednu bazu u visegred drugu na romaniju.jer ako do toga ne dodje za 40 godina svi cemo iseliti u srbiju i trece zemlje.

pettar

pre 6 godina

Mislim da je sada prilika da se pomogne Makedoniji više nego ikada. Ponuditi im pomoć, podsetiti ih da smo prijatelji, da nam je slična istorija i vera, da želimo da živimo zajedno, da ponište priznanje kosava i ujedine se sa srbijom jer bliskijeg i prijateljskijeg naroda nemaju. Da priznajemo da su država, da se zovu Makedonija, da ih postujemo da nista njihovo nećemo. Mislim da bi to bilo u interessu srbije a ne da tamo vršljaju bugari šiptari i drugi zlotvori i da su oni bolji makedoncima od srbije.

Dragan R

pre 6 godina

Kome to hoćete da pomažete? Gruevskom i VMRO-DPMNE koji su među prvima u Evropi priznali šiptrasko tzv Kosovo, koji su u UNESCO glasali protiv Srbije i koji su uvek i u svakoj prilici protiv nas i naših interesa. Kad je u pitanju Srbija, sve je to isti ološ.

jovan

pre 6 godina

Prijatelju ja nisam politicar.obican sam gradjanin ko i ti i nemoj misliti da mi smo bili radosni kad su priznali kosovo. Imali smo i proteste zbog toga a i sada na ove proteste ne branimo gruevskog nego Makedoniju i upravo ovo nase susedstvo i pravoslavno nerazumevanje koriste siptari uz pomoc.zna se.pozdrav.

nino

pre 6 godina

Talat Xaferi je nov predsednik skupstine u R.M. Oni su priznali Kosovo u ime Makedoniji.... a vi Shareni ima vas svuda na balkanu

Branko Beograd

pre 6 godina

Bravo! Svaka cast za analizu situacije na Balkanu. Ne cude me placeni mediji u Srbiji i njihove vesti, cude me obicni gradjani koji svojim komentarima dokazuju da apsolutno nemaju pojma o cemu se ovde radi a posle kukaju kada nas ucenjuju i vrse pritiske na nas iz Evrope i Amerike. U pravu ste da je Makedonija borba svih nas i da ima visoku korelaciju sa potencijalnim opasnostima koje nam prete. A sto se tice politicara koji velicaju zajeva i veliku albaniju (namerno malim slovima), ne daj Boze da nas takvi vode. Svojim postupcima i diletantskom stavu o Makedoniji, sami dokazuju da su strani placenici i da bi sutra prodali i svoju zemlju.\n

zaigrace mecka i Zapadu

pre 6 godina

Zapadu je lakse manipulisati sa siptarima zato i podrzavaju veliku Albaniju.\n

marko

pre 6 godina

Dagan Vucicevic sve si rekao na mesto usta ti se pozlatla, ziveo ti nam 100 godina bravo.

Nenad

pre 6 godina

Svaka makedonska vlast do sada je bila u koaliciji sa albancima a vi sad izmisljate vrucu vodu

Zoran Milsavljevic

pre 6 godina

Makedonac zamolio prijatelja u Srbiji da mu objasni situaciju u Makedonij.

vev

pre 6 godina

Svaka cast g.Vucicevicu. Ista prica kao sa raspadom SFRJ. Svima Makedonija izgleda daleko, a u njoj se brani ostatak Balkana, sto ocito mnogi ne kapiraju. Ja bas ne bih ratovala za njih,ali svaka diplomatska pomoc je OK. Na kraju, kada su izlazili iz SFRJ, znalisu sa kim ostaju da zive, podrzavali,priznali,siptarsku drzavu, ali podrska Srba,CG., Bugara i Grka"to malo teze", mogla bi da pomogne Predsedniku koji se lavovski bori, zaista, svaka mu cast.

filip KIM

pre 6 godina

Svaka cast Draganu Vucicevicu samo su nasi gradjani zaboravili da su pre svega Srbi i zaboravili su da smo od Dusanovog carstva zbog istih varvara doziveli milionske zrtve od istih pobratima koji su nas bombardovali u dva svetska rata i koji su sistematski rasturali i iseljavali Srbe.Zaboravili su da je Krajina bila bedem protiv islamizacije Evrope i sada su i slepi progledali.Dali se iko pita ko je nacrtao nove granice na Balkanu i ko je stvorio drzavu Kosovo a gradjanima se prica Kosovo je srce Srbije???.Spas za ostatak Srbije bice jedino pomoc Rusije koja bi sprecila stvaranje velike Albanije i povratila Kosmet u krilo Srbije.

cycko

pre 6 godina

A zar nisu na izborima vecinu dobili Zaev i albanske stranke? Nije mi jasan arsin. Znaci ako bi ovde Jankovic sprecavao Vucicevu vecinu demonstracijama, bilo bi ok?\n

Jana

pre 6 godina

Nije do vecine. Nego je do Tiranske platforme. Ivanov bi im dao mandat da nije Tiranska platforma de treba da potpisemo da smo mi pa i Srbi genocidan narod, izmegju ostalih tacaka...

Ana

pre 6 godina

---------Secam se, bese jos krajem 70-tih, pisala je Ilustrovana Politika clanke o konstantnim, i lukavim zastrasivanjima i pritiscima na srpsko stanovnistvo na Kosovu,da bi se sto vise njih u nemoci resavalo na selidbu sa Kosova u sigurnost. Bilo je mi je tesko poverovati u tako gnusne price.U unistavanje grobova, raskopavanje svezih decijih humki, svega razbacanog uokolo, stalne napade kamenicama iz zbunja ,na decu pesake na putu do skole, unistavanje useva itd,itd. Sve dok mi najbolji prijatelj nije ispricao kako su njegovoj srpskoj familiji na Kosovu, preko noci posekli sva stabla mladih vocki, koja su bas bila na putu da daju obilan prvi rod. A familija je trebalo da od tog vocnjaka ima prihode za svoj zivot. Tek tada poverovah u sve te strasne dogadjaje na Kosovu! A kasnije se neko zapitao u jednom clanku, sta se to dogadja i u Makedoniji?! Je li slucajno da se albanci sa Kosova masovno naseljavaju u sve odavno napustene kuce u makedonskim selima, gde je jako tesko opstati?? Ili je razlog toga sto se ta sela bas granice sa teritorijom Kosova!!? Pa tako od kraja 2-og Sv. Rata, od kada su albanci sa Kosova u Jugoslaviji, (statisticki utvrdjeno) imali najveci natalitet u celoj Evropi -- do danasnjih dana, kada posle Kosova, nadiru u dalja OSVAJANJA, sada Makedonije... A posle delova Srbije, Crne Gore, pa i Grcke. Dok njih same, licno i uporedno, takodje OSVAJAJU...USA i NATO!!! Pretvarajuci ih sa sve Albanijom za ledjima, u jednu svoju ogromnu vojnu bazu...Za svoja OSVAJANJA Rusije, i dalje po svetu. Ali mi se nekako cini da im ovoga puta planovi uspeti nece!!!!

verica

pre 6 godina

dragi informer cestitam ti dan medija i da jos dugo izlazis u jos vecem tirazu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija