• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

16.07.2017

11:25

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića:  'OZBILJNO' NOVINARSTVO!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: 'OZBILJNO' NOVINARSTVO!

Podeli vest

Veliki Tirke mi je jednom prilikom rekao: Imati ambiciju da se u Srbiji na ozbiljan način baviš novinarstvom gotovo je isto kao imati ambiciju da se merdevinama popneš na Mesec

Veliki Tirke mi je jednom prilikom rekao: Imati ambiciju da se u Srbiji na ozbiljan način baviš novinarstvom gotovo je isto kao imati ambiciju da se merdevinama popneš na Mesec.

U redu su, dakle, želja, volja i htenje, ali neke stvari naprosto nisu realne.

Čik probajte da u 'Danasu' ili, na primer, u nedeljnicima 'Nin' i 'Vreme' pronađete ijedan valjani argument, bilo kakvu kritiku utemeljenu na struci i konstruktivnoj želji da se stvari u Srbiji poprave i unaprede

Nekako se ove rečenice Bogdana Tirnanića prisetim svaki put kada prelistam 'ugledne srpske novine', one koje se u javnosti predstavljaju kao netabloidne, seriozne i vrhunski profesionalne. Jer, tamo u tim novinama nema ničeg drugog osim mržnje. Ogoljene i ostrašćene mržnje prema predsedniku Aleksandru Vučiću.

Ako sumnjate, čik probajte da u 'Danasu' ili, na primer, u nedeljnicima 'Nin' i 'Vreme' pronađete ijedan valjani argument, bilo kakvu kritiku utemeljenu na struci i konstruktivnoj želji da se stvari u Srbiji poprave i unaprede. Ne, ništa od toga! U svim tim 'ozbiljnim' pisanim medijima i njihovim elektronskim parnjacima, od CIA TV N1, preko 'Peščanika', do 'Insajdera', imate samo i jedino mržnju. Bolesnu mržnju prema jednom čoveku.

Reketaši

Srpsko 'ozbiljno novinarstvo' danas je na nivou bolesnih psihopata iz Brkićevog 'Tabloida' i mafijaških reketaša iz Rodićevog 'Kurira'. Nikakva šteta

A ta je mržnja toliko silna i tako jaka ponajviše zato što je taj čovek, Aleksandar Vučić, zapravo uspeo u svemu onome u čemu oni nisu. Oni su, pripadnici žute ološ-elite, godinama i decenijama obećavali i najavljivali hrabre ekonomske i političke reforme. Kad su imali prilike za to, kada su bili na vlasti, bavili su se, međutim, samo ličnim i partijskim interesima. Oni su obećavali evropsku Srbiju i pravnu državu, a gurnuli su nas u najgori paramafijaški provizorijum i na samu ivicu državnog bankrotstva.

Oni su se predstavljali kao najbolji prijatelji Zapada koji će nam vratiti ugled i poštovanje u svetu, a za njihovog vakta smo izgubili sve što se u diplomatskim bitkama izgubiti moglo. Pokazalo se, jelte, da je njima vlast trebala samo zarad ličnog bogaćenja, samo da bi što više para pokrali i u svoje guzice natrpali...

I sada, kada je Srbija ekonomski, politički i diplomatski jača nego ikad posle Drugog svetskog rata, sada kada ova zemlja konačno počinje da funkcioniše kao pravna država (Dulić, Mišković...), sada kada je Srbija po prvi put posle mnogo vremena istinski nezavisna i slobodna zemlja, pa sada im ne preostaje ništa drugo nego da mrze! Oni, naime, razumeju da se u Srbiji nikada više neće vratiti vreme u kome su mogli da za velike, budžetske pare prodaju muda za bubrege, da se naplaćuju i tale sa ljudima iz državnog vrha.

I zato je srpsko 'ozbiljno novinarstvo' danas na nivou bolesnih psihopata iz Brkićevog 'Tabloida' i mafijaških reketaša iz Rodićevog 'Kurira'. Nikakva šteta.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stanko

pre 6 godina

Odlicna kolumna. Mrznja opozicije je biti jos veca, jer su nemocni u njihovim lazima i bezidejnostima.

Anka

pre 6 godina

Objektivno novinarstvo je u Srbiji osujećeno interesiima i namerom da se narod laže! Čist primer za to je Rodić!

Uros

pre 6 godina

Kao i uvek, dobre kolumne. Sve je receno i gadjano pravo u centar. Opozcija se ponasa kao gladna hijena. Jedino sto im je zajednicko, to je mrzna prema jednom coveku.

BIBI

pre 6 godina

Sve što se u N1,Danas,Kuriru može naći je negativna kampanja protiv predsednika države i ništa drugo!

aleksa

pre 6 godina

Stvarno vise nema ozbiljino nista da se procita u pojedinim novinama...

Ana MArija

pre 6 godina

Kurir ne poštuje novinarski kodeks i objektivno informisanje pa građanima serviraju neistine!

bata

pre 6 godina

mnogo je mrznje u naslovima po novinama mnogo je mrznje u tekstovima i to opasno deluje na citaoce koji odatle i crpe tu mrznju

Nenad

pre 6 godina

Vučićević ima ostar jezik, ali jasno i razumljivo govori

ole

pre 6 godina

Svaka rec mu je na mestu. Mnogo se predstavljaju kao nazovi novinari, a ni su ni "N" od novinara

vukota

pre 6 godina

Prava bestidna hajka usmerena prema predsedniku Vučiću i njegovoj porodici.

Ivana

pre 6 godina

Ovi tzv. "demokratski" mediji su sve samo ne demokratski. Soros i Skot ih placaju i diktiraju sta ce i kada da napisu.

Dara

pre 6 godina

Cini mi se da ovi novinarcici cesto i sanjaju Vucica jer su toliko opsedniti da je to vec postalo bolesno.

jova

pre 6 godina

Istina je da je pojedincima vlast znacila iskljucivo zadovoljenje sopstvenih potreba.

Vita

pre 6 godina

Mrznja posrnule opozicije nesumljivo raste sa sve znacajnijim rezultatima uspesne politike koju provodi vlada i predsednik, ali ce to svakako biti kaznjeno na nekim narednim izborima.

Rada

pre 6 godina

Svaka cast, lepo receno. Previse ima mrznje i ljubomore, bas iz razloga sto nikad nece moci da postignu ono sto je Vucic do sad!

Marinko

pre 6 godina

Ljubomorni su na uspeh prethodne Vlade,ljubomorni su na novu Vladu i na kraju ljubomorni su na coveka koji vodi Srbiju u Evropu.

Higija

pre 6 godina

Oni su se predstavljali kao najbolji prijatelji Zapada koji će nam vratiti ugled i poštovanje u svetu, a za njihovog vakta smo izgubili sve što se u diplomatskim bitkama izgubiti moglo. Pokazalo se, jelte, da je njima vlast trebala samo zarad ličnog bogaćenja, samo da bi što više para pokrali i u svoje guzice natrpali. Naravno da tako opozicija i Vuk Jeremić razmišlja,zarad svojih interesa a ne interesa naroda.

MiRA

pre 6 godina

Sloboda medija u Srbiji vrlo velika pa se svi utrkuju ko će više napadati predsednika Vučića i građane Srbijea i da niko za te laži ne odgovara .

djokaa

pre 6 godina

Mozemo da pricamo sta hocemo, ali vecina novinara pise ono u sta nisu sigurni, nego pisu informacije koje su samo naculi, od ko zna kojih izvora.

Srdjan

pre 6 godina

Novinar bez dlake na jeziku koji sme da se suprotstavi. respect

Toma

pre 6 godina

Informer je jedan od retkih koji se ozbiljnim novinarstvom bave.

Fedor

pre 6 godina

Danas i NIN su pravi primer zloupotrebe medijske slobode od strane opozicije.

Janko

pre 6 godina

N1 i ostali nisu novinari mego plaćeni čitači vesti koje im je poslao gazda iz inostranstva.

Maja

pre 6 godina

Ozbiljno novinarstvo u Srbiji skoro i da ne postoji....Sloboda medija ne podrazumeva da mozete da pisete lazi, a da ne snosite nikakvu odgovornost....Da li neko proveri informacije pre objavljivanja....I koliko njih zavrse na sudu

PrakticnaZena

pre 6 godina

Novinarstvo hm,sve uprto u mrznju pprema Vucicu

Bojan

pre 6 godina

Kako Vucicevi rezultati postaju sve blistaviji, tako popularnost opozicije opada, a proporcionalno tome raste njihova mrznja prema aktuelnoj vlasti - pre svega Aleksandru Vucicu.

Milos

pre 6 godina

U Srbiji je nestalo ozbiljno novinarstvo kada su iz novinarskih udruzenja nestali ozbiljni novinari

Dusan

pre 6 godina

Dokle god se budu pravile vesti za novac u Srbiji nece biti ozb novinara. Demokrate su ih naucile da se tako zivi

Mara

pre 6 godina

Zutima izgleda mnogo nedostaje ona slava i lova koju su mogli uvek da priuste sebi pa makar je oduzeli od dece sa posebnim potrebama,nije njih bilo briga ni za sta osim za svoje kvazi elitne navike koje su stekli odmah cim su dosli na vlast(Ceda imao pocepane patike pre dolkaska na vlast)u stilu :\"Nasla se vila u cem nije bila\",i zato je tolika mrznja prema Vucicu jer kod njega to ne pali.\n

Ivana

pre 6 godina

Pojedine novine kao sto je kurir i druge slicne njemu se koriste za sirenje neistina i mrznje prema Vucicu i nasoj zemlji.

Ana

pre 6 godina

Курир и нису никакве новине нити заслужују било чију пажњу

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija