• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

30.07.2017

17:31

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: MORSKA POLITIKA!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: MORSKA POLITIKA!

Podeli vest

U malom hotelu na obali Egejskog mora tačno ispod Olimpa prepoznala me ove nedelje gospođa K. Beograđanka, kasne četrdesete, temeljno preplanula, preko bikinija boje suvog zlata lepršala je "kelvin klajn" plažna haljina, na ruci šljašteći "roleks", preko ramena povelika "luj viton" torba iz koje je virio peškir sa "armani" šarom...

U malom hotelu na obali Egejskog mora tačno ispod Olimpa prepoznala me ove nedelje gospođa K.

Beograđanka, kasne četrdesete, temeljno preplanula, preko bikinija boje suvog zlata lepršala je "kelvin klajn" plažna haljina, na ruci šljašteći "roleks", preko ramena povelika "luj viton" torba iz koje je virio peškir sa "armani" šarom...

Pet-šest koraka iza gospođe K. kaskao je njen isto tako firmiran suprug i nešto se nervozno svađao sa "blekberijem".

Molim vas, pa ovo nema nikakvog smisla! Na šta ovo liči?! Kako pošten čovek u današnje vreme da ne poludi?!

 

Gospođa K. nije imala nimalo obzira prema činjenici da sam u dečjim kolicima ispred sebe gurao dvogodišnju ćerku, a istovremeno dvojici sinova objašnjavao zašto nije dobro jesti sladoled i za doručak i za ručak i za večeru.

Čim me je spazila, krenula je da deklamuje, baš kao da se mesecima spremala za taj naš sasvim slučajni grčko-hotelski susret.

- Gospodine Vučićeviću, molim vas, pa ovo nema nikakvog smisla! Na šta ovo liči?! Kako pošten čovek u današnje vreme da ne poludi? Kažite mi, kada će ova država konačno postati normalna zemlja?! - vikala je gospođa K., sve teatralno mašući rukama i gledajući da li je privukla pažnju Srba koji su okupirali desetak metara udaljeni hotelski plažni bar.

- Draga gospođo, o čemu vi to pričate? Šta nema smisla? Koja država da postane normalna? Grčka?! - pokušao sam da se napravim nevešt sve jureći po hotelskoj stazici cuclu koju je ćerka upravo ispljunula i tražeći pogledom sinove koji su otrčali ka moru.

- A vi kao ne znate?! Kakva, bre, Grčka?! Srbija! Srbija mene zanima. I onaj vaš Vučić! Šta hoće, bre, on više od nas?! Dokle misli da nam otima?! Eto, meni je oduzeo 25.000 od plate! Otkud mu, moliću lepo, to pravo?! Sramota, Vučićeviću, to je sramota! - gospođa K. je sad već sasvim glasno vikala očigledno nezadovoljna što joj se Srbi sa šanka ne pridružuju u napadu.

Uzeo sam sad već uplakanu ćerku u naručje i pokušao da smirim strasti:

- Ali nije samo vama smanjena plata. Plate su, znate, smanjene u celom javnom sektoru, to je moralo da se uradi jer je država bila na ivici bankrotstva, sada će krajem godine...

Gospođa K. nije imala nimalo obzira. Čim me je spazila, krenula je da deklamuje, kao da se mesecima spremala baš za naš slučajni grčko-hotelski susret

Gospođa K. mi nije dala da završim, podigla je kažiprst značajno uvis i histerično počela da dreči:

- Pa, šta me briga što nije samo meni! Ja pošteno radim svoj posao! Samo od te plate živim. Je li tako, Mile?! - brecnula se na muža, koji je stajao sa strane u ulozi zbunjenog posmatrača.

Mile se počešao po ćeli, hteo je nešto i da kaže, ali mu gospođa K. nije dala.

- Naravno da je tako, Mile! Nas dvoje se, bre, ubismo od posla, radimo dan-noć, a Vučić nam smanjuje plate! Pa je l' to u redu?! - tada je onaj kažiprst uprla pravo u mene.

Pokušao sam da se provučem pored gospođe K. Nije mi dala. Isprečila se ispred, pogledala još jednom u Srbe za šankom, pa kad je shvatila da od njih nema nikakve vajde, počela je zaverenički da šapuće:

- A je l' biste mogli da mi pomognete nešto kod Dačića u ministarstvu? Znate, trebalo bi sad da šalju nove ljude u konzulate, a moj Mile je na kadrovskoj listi... Vidite, on govori četiri jezika. Engleski, italijanski, grčki i makedonski. Je li tako, Mile?

Mile je hteo da nešto odgovori, ali mu gospođa K. opet nije dala.

- Gospodine Vučićeviću, dajte mi broj vašeg mobilnog. Ako treba, mogu ja i da, ovaj, znate ono... Mogu ja i da častim, da dam gde treba i koliko treba za taj Miletov konzulat. Nije problem, samo neka kažu. Znam ja kako to ide... - unosila mi se u lice.

Izdiktirao sam pogrešan broj, a gospođa K. mi je značajno namignula.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zucko

pre 6 godina

Zao mi jadnog Mileta, pa sta bi jadni Mili radio u ministarstvu kad nesme da prica.

ZEMUNAC

pre 6 godina

Izvrstan tekst samo koliko je mito da znam i ja bi preko. Ovde nema šta da tražimo kad je sve propalo.

slađa

pre 6 godina

lep opis standardne situacije. Kada ovo postane izuzetak, bićemo normalna zemlja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija