• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

13.08.2017

12:10

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ŠULE, PAZI KEŠ!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ŠULE, PAZI KEŠ!

Podeli vest

Kada Draganu Šutanovcu, sinu pokojnog čestitog i poštenog građevinskog radnika Pere Šutanovca, bivšem ministru i poslaniku koji je u visoku politiku ušao iz mirijevskog jednoiposobnog stančića sa prethodnim radnim iskustvom izbacivača u diskoteci "Trezor", Prvi osnovni sud u Beogradu komisijski u presudi popiše 300.000 evra keša na samo dva bankarska računa...

Kada Draganu Šutanovcu, sinu pokojnog čestitog i poštenog građevinskog radnika Pere Šutanovca, bivšem ministru i poslaniku koji je u visoku politiku ušao iz mirijevskog jednoiposobnog stančića sa prethodnim radnim iskustvom izbacivača u diskoteci "Trezor", Prvi osnovni sud u Beogradu komisijski u

Epizoda sa Šutanovcem i njegovih 300.000 evra ne govori samo o pokvarenim političarima i prljavom kešu. Ne. Ta epizoda dokazuje nedostatak bilo kakve smislene politike srpske opozicije

presudi popiše 300.000 evra keša na samo dva bankarska računa; kada iz iste te presude saznamo da pored milionski vrednog penthausa pokraj Hrama Svetog Save na Vračaru i keša u banci ima i umetničke slike i skupocene satove; i kada onda Informer, po svim pravilima novinarskog zanata, upita: Šule, odakle ti tolika lova kada u životu nikada ništa drugo osim politike nisi radio?; tada, dakle, umesto bar da pokuša da objasni poreklo imovine - makar vadeći se i na tasta Miroslava Ilića - Šutanovac za tri-četiri dana panično da više intervjua i radikalnih izjava nego za sve prethodno vreme predsednikovanja DS, sve oštro napadajući i pljujući "zle novinare" (alo, Šuki, Šule, Šulence, pa ovi koji su provalili tvoju "tajkunsku presudu", ovi iz "Pištaljke" i CINS-a, pa oni su tvoji novinarski favoriti, njih si do pre neki dan na sva usta hvalio dok su napadali "vučićevce"!?!) i uzgred najavljujući za septembar nekakvu uličnu revoluciju...

Zašto to, dakle, baš tako radi Dragan Perin Šutanovac? Pa zato što nema odgovor. Zato što nikako ne može da objasni poreklo svog tajkunskog imetka. Zato što se i on, i svi njemu slični dosistički politikanti, ali i njihovi medijski saučesnici istrage porekla imovine, plaše više nego Toza Vampir belog luka.

Plan i program

Tanjug

Oni bi kad bi došli na vlast odmah obesili po banderama sve neistomišljenike, a zatim zatvorili "Ikeu", bombardovali "Beograd na vodi", preorali autoputeve, bagerom zaravnili fontanu na Slaviji, isterali Kineze iz Smedereva...

No, epizoda sa Šutanovcem i njegovih 300.000 evra ne govori samo o pokvarenim političarima i prljavom kešu. Ne. Ta epizoda, šire gledano, najkonkretnije dokazuje nedostatak bilo kakve smislene politike u onome što se danas pretenciozno predstavlja kao srpska opozicija. Jer kada lider DS sve jureći od "Danasa" i "Nedeljnika" do "Vremena" i reketaškog "Kurira" pokušava da zakopa svoj legalnim prihodima potpuno neobjašnjiv imetak, on to radi tako što pljuje Pajtića i Đilasa, tako što kuka kako je DS uništena znatno pre njega, pa sad on sinji kukavac mora mnogo da radi (!?!) i tako što ponavlja olinjale, impotentne fraze o Vučićevoj "diktaturi"...

Rekao bi tajkun Šule još nešto pametno, al' ne zna, neslanik neslani, ni šta ni kako. Jer ni on, niti bilo ko od opozicionih lidera i liderčića nemaju rešenje, bilo kakvo rešenje za bilo koji važan, vitalan državni i nacionalni problem. Njihova se politika svela samo na mržnju i samo na pljuvanje.

Oni bi, dakle, kad bi i ako bi došli na vlast, odmah, momentalno, besili po banderama i po kratkom postupku streljali sve neistomišljenike, a zatim zatvorili "Ikeu", bombardovali "Beograd na vodi", preorali autoputeve, bagerom zaravnili fontanu na Slaviji, isterali Kineze iz Smedereva, prekinuli svaki dijalog sa Albancima i još na kraju, po mogućstvu, i ispunili želju junačini Bošku Obradoviću, pa krenuli u "oslobađanje srpske Boke kotorske"!?!

Da li se razumemo?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aleksa

pre 6 godina

Nemaju oni nikakvu politiku i nece nikada vratiti na vlast...

Zoran Milosavljević

pre 6 godina

Naravno da neće. I baš nas briga. Pare treba oduzeti. Svima. Imah puno. Sve keš, kuće, limuzine. Ne treba ih gurati u zatvor. Da ih država hrani. Samo im sve oduzeti. I ne samo političarima. Vlada mora hitno da donese Zakon o poreklu imovine.

darko

pre 6 godina

Tamn smo ih skunuli sa vlasti, gde opet da se vrate daleko bilo...

brane k

pre 6 godina

Šule trenutno rasčišćava sa svojim konkurentima u stranci a onda će narod na sledećim izborima rasčistiti s njim.

Viktor

pre 6 godina

Mogao bi Šule malo da počne da priča odakle mu toliko para.

Vuk

pre 6 godina

Trebala bi da se povede istraga o njegovom poslovanju, svašta je tu mutno.

Goksi

pre 6 godina

Ukrao je novac ili ga je dobio od Sorosevih firmi. Kompletna opozicija je kupljena.

Sladjana

pre 6 godina

Postao je milioner za par godina. Ne samo Sutanovac nego i ostali funkcioneri DS i ostalih demokratskih snaga.

srpkinja

pre 6 godina

Kada bi demokrate dosle na vlast ucinile bi genocid nad sopstvenim narodom puni mrznje i zelje za vlascu.

Eva

pre 6 godina

Sutanovcu se dobro ne pise. Kako je radio tako ce mu se vratiti.

Una

pre 6 godina

Napadaju da bi se odbranili, a narodu takvi ne ulivaju nikakvo poverenje jer je dugo godina gledao njihovu nesposobnost da bila sta urade.

Lola

pre 6 godina

DS je srozala Srbiju na najniže grane a imamo priliku da vidimo i kako funkcionišu u svojim redovima.

Marina

pre 6 godina

DS je politika prošlosti koju građani ne žele i na izborima su to i pokazali.

Alexandar

pre 6 godina

Najvece zlo koje je Srbijom vladalo.. Sutanovac i njegova zuta ekipa.. Nikad nam se ne vratilo to vreme, zavili su ovu drzavu u crno i ostavili sebe srecnima.. Sve su radili protiv drzave i naroda, a u svoju korist..

Mihailo

pre 6 godina

DS predstavlja mračni period u istoriji Srbije. Mafijaške privatizacije i unišavanje Srpske privrede su simbol njihove politike.

Nataša

pre 6 godina

Šule da i nama objasni kako lako da dođemo do keša.

Uros

pre 6 godina

Nije ni cudo zasto je danas DS tu gde jeste, pogledajte samo kakvi su ih lopovi i lazovi vodili u proteklih 20 godina.

vukota

pre 6 godina

Koliko li tek vredi Šuletov penthaus na Vračaru?

Krsta

pre 6 godina

Kome jos nije jasno ko je i kakav je Sutanovac ? Covek gleda samo licni interes i kako da napuni svoj novcanik, briga njega za Srbiju, takvi su bili i svi njegovi predhodnici na celu DS-a.

Lun

pre 6 godina

Svaka casat, svaka ti je na mestu. Ovo je jedina i prava istina o dosovcima koje treba procesuirati i ispitati kako su se obogatili, a narod i radnike upropastili i osiromasili

max

pre 6 godina

Zuta bagra moze samo da sanja da ce opet vladati Srbijom.

max

pre 6 godina

Zuta bagra moze samo da sanja da ce opet vladati Srbijom.

Nebojsa

pre 6 godina

To su pare gradjana Srbije, ali verujem da ce demokrate kad-tad odgovarati.

Stanko

pre 6 godina

Шутановац је огрезао у криминалу и корупцији надам се да ће једног дана одговарати.

Olivera

pre 6 godina

Oteli narodu pa se bahatili i misle da im neko da šansu za povratak na vlast ? Nema šanse!

Vanja

pre 6 godina

То је само 300000 евра што ми знамо , а ште тек има што још нисмо сазнали?

ana

pre 6 godina

Covek je te pare zaradio posteno prodavajucio bostan..xaxaxa

Milic

pre 6 godina

Opa, jos jedna lopov koji zivi od "prosecne plate"

stefan

pre 6 godina

Svaka istina pre ili kasnije izadje na videlo, tako i ova.

Hilmija Karić

pre 6 godina

jovan: Nadam se da se to zlo od DOS-a neće nikada povratiti.

Fućo

pre 6 godina

Mi još nismo svesni kakvo smo zlo za grbače skinuli na izborima 2012. godine.

Rajko

pre 6 godina

Možda je došlo zaista vreme da ''intelektualce '' iz DS i njihovih frakcija pokažemo kaki su bili i iz čega i od čega startovali u svet politike, pre kravate i cuper cipela.

Ljubicanstvena93

pre 6 godina

Vučić se zalaže da rešavanjem problema dijalogom unapredi saradnju i ubrza napredak Srbije.

Naca

pre 6 godina

On se malo zaigrao pa se nakupila gomila para. Neće ni to večito trajati...

Ljubicanstvena93

pre 6 godina

Koliko znam, narod je na izborima i više nego ubedljivo pokazao čiju politiku podržava, a to je politika Aleksandra Vučića, a ne ostalih stranaka.

smilja

pre 6 godina

Aj svi u politiku i mi da se obogatimo kao Suki :D

Endzi

pre 6 godina

Daleko im lepa kuca. Bili i neponovili se. DS, nikad vise.

Aki

pre 6 godina

DS je ruzna proslost Srbije i gradjani ne zele da ponovo prozivljavaju tu katastrofu.

ivanjan

pre 6 godina

Dobra kolumna,obogatili su se za par godina,e samo Sutanovac nego i ostali funkcioneri DS

Saška

pre 6 godina

Ušuškao je Šule dobro svoj keš po raznim računima u Švajcarskoj, Kajmanskim i sličnim ostrvima i nešto siće u slamarici da mu se nađe pri ruci 300 000 evrića.

Mara

pre 6 godina

Keš,kolica, penthausi. Šule nosi kompleks iz detinjstva kada mu je bilo malo da živi skromno u poštenoj familiji. Sad su mu drugari "tajkunčići" jer pravi tajkuni su mu nedostižni.

Mara

pre 6 godina

Ko zna koliko taj ima para u nekoj slamarici. Ipak je tu i pašnjak a ovce su nekad čudo.

nena

pre 6 godina

Gradjani ne samo da ne zele ,vec osudjuju politiku DS

marko

pre 6 godina

Odlicno se razumemo Vucicevicu ... Kolumna objasnila mnoge stvari jos samo da Sutanovac objasni odakle mu pare ... Zakon o poreklu imovine i da mu se oduzme do poslednje kasike sve sto ne moze da dokaze kako je stekao... Trag novca se lako prati ... posle 1945 godine komunisti su na pravdi Boga konfiskovali i nacionalizovali ljudima tesko stecen imetak ... Danas zakon o poreklu imovine postoji u Italiji i sluzi za borbu protiv mafije i kriminala ... Prica sa Suletom da se istera do kraja za primer kako drzava funkcionise demokratski ...

Zoran Milosavljević

pre 6 godina

Mene , kao i celu Srbiju ne interesuje Šule. Ali me nešto drugo interesuje. Dokle god ne bude Zakon o poreklu imovine ne može mu niko ništa. Sada može da ima deviza na računu kolko hoće. Nije on jedini. Ima ih puno u Srbiji. Da ima Zakon držao bi pare u Švajcarskoj.

mimi

pre 6 godina

Sutanovac nije otporan na pare on njih nanjusi kao plen

Maja

pre 6 godina

Ja lepo kazem po ko zna koji put...dao mu tast Miroslav...koja Arena,pokoji dom Sindikata i ustedelo se...ne dirajte coveka

Uros

pre 6 godina

Neka Sutanovac objasni narodu kako je od jednog portira dospeo na mesto ministra odbrane i odakle mu novac za satove od vise hiljada eura.?

Ivan

pre 6 godina

Sutanovac i njegova garnitura ds-a i svi bivsi clanovi ds-a su najvece zlo ovog naroda.

zoran

pre 6 godina

Nemaju oni nikakvo političko delovanje, oni rade samo šta im se naredi iz inostranstva i za to dobiju nekoliko desetina hiljada dolara i odatle im pare na deviznim računima.

Dusan

pre 6 godina

Oprastam ti Zlatiborske zore ali ne i pasnjake. Sutanovac prvi na listi za dokaze od kojih para je kupio vecinski deo Zlatibora?

Trajko

pre 6 godina

Onaj što se lopovlukom obogatio, ima jedini strah, da ne ostane bez tog bogatstva...

Ali baba

pre 6 godina

Pomasena politika Sutanovca ne znam kako je uopste stigao do skupstine

Saska

pre 6 godina

Definitivno nam je potrebno brzo i efikasno uporedno proveravanje rada i imetka svih lopova koji su Srbiju ojadili od 2000-2012.

Biki

pre 6 godina

Oni su prošlost Srbije. Trebalo bi i Marka Đurića pitati koliko se medovine najeo od kancelarije za KiM.

rada

pre 6 godina

Toliko govori o postenju, a nakrao se toliko dok je bio ministar.

Savo

pre 6 godina

Zbog Sutanovca i njemu slicnih treba sto pre doneti zakon o poreklu imovine pa da vidimo kako je sta zaradjeno.

Damjan

pre 6 godina

Danasnja opozicija jedna obicbna bagra koja Boga moli da "ulicom" dodje na vlast.Posla im je jednom za rukom , dvehiljadite , i misle opet samo sto im to gradjani nikad vise nece dopustiti.

vladbgd

pre 6 godina

300.000 evra, mu ostavio tata, gradjevinski radnik, u nasledje, da se naivnom Suletu nadje, za nedaj boze

Biljana

pre 6 godina

Nemilosrdno su otimali od svog naroda. Uzasni ljudi.

Hedona

pre 6 godina

Funkcioneri opozicije i te kako čuvaju svoj keš. Ovo je strašno šta se radi i dešava.

Bojan

pre 6 godina

Demokrate su dovoljno pokazali ko su i šta su, takvi ljudi nam nikada više ne trebaju.

filip

pre 6 godina

Zna sule kako da vesto sakrije poreklo novca on je stari maher za to.

Mile

pre 6 godina

Sutanovac ko i po obicaju pocne da pati od amnezije cim neko spomene njegov bankovni racun,cisto me zanima koliko ima sakriveno u slamarici.

Dule

pre 6 godina

Ma Sutanovac dobio na loto pa mubilo glupo da prijavi da ga nebi reketirali oni njegovi pajtasi.

aleksandra60

pre 6 godina

Od malog stana do penthausa put je posut mutnim radnjama zar nije tako Sule.

moki

pre 6 godina

Treba ga naterati da prizna od koga je i kako sve to stekao i da vrati sve neposteno steceno.

LeposavaK

pre 6 godina

DSS nema nikvakve sanse da ikada vise prevari ovaj narod...unistili su nas

kontesanera

pre 6 godina

Šutanovac i ekipa dugo su se bogatili na račun građana Srbije.

Dejan

pre 6 godina

DS je nad Srbijom izvršijo nakveći zločin• Srbija je opljačkana zato i šule ima 300 00 evra narodnih para!n

MilanAleksandra

pre 6 godina

pozajmili mu ljudi sve to ,ili je sakupljao stvari kao izbacivac u diskoteci :D

Ana

pre 6 godina

Treba da zahvaljujmo Bogu što je vreme DS-a prošlo. Lopovluk,bezobrazluk..

sdc

pre 6 godina

Strasno sta smo mi kao naraod nekada trpeli. On je dno dna.

Srdjan

pre 6 godina

Pljacka DS i Šuleta je najbolji dokaz šta smo dozvolili da se desi. Nadam se da smo izvukli pouku iz toga!n

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija