• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

15.10.2017

11:29

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - VELIKA ŠANSA!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - VELIKA ŠANSA!

Podeli vest

Moglo bi se lako desiti da su jedan Vučićev poziv i jedan telegram podrške iz one krvave turske noći 15. jula prošle godine učinili više za srpsku stabilnost i nezavisnost od sve silne državne diplomatije u prethodne tri decenije

Moglo bi se lako desiti da su jedan Vučićev poziv i jedan telegram podrške iz one krvave turske noći 15. jula prošle godine učinili više za srpsku stabilnost i nezavisnost od sve silne državne diplomatije u prethodne tri decenije. Netom završena poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i poruke koje je iz Beograda i Novog Pazara uputio lider druge najjače vojne sile NATO i desete ekonomije sveta jesu velika šansa za ovdašnji biznis, ali pre svega, rekao bih, za realizaciju najvažnijih srpskih nacionalnih interesa.

Prvi put na svojoj strani imamo i Moskvu i Ankaru. Sada nam treba mudra politika koja bi dovela do pomirenja Srba i Bošnjaka

Činjenica je, jelte, da danas, prvi put u istoriji, Srbija za iskrene saveznike ima i Rusiju i Tursku. Prvi put na svojoj strani imamo i Moskvu i Ankaru. I to moramo da iskoristimo. Sada nam je više nego ikada ranije potrebna mudra i nacionalno odgovorna politika koja bi - korak po korak, mic po mic - dovela do istorijskog pomirenja Srba i Bošnjaka. To pomirenje jeste u najboljem interesu i jednog i drugog naroda. Pomireni i ujedinjeni, zagledani u budućnost, mi zajedno možemo sve. Zavađeni i zakrvljeni, zaglibljeni u krvavoj prošlosti, mi smo - i jedni i drugi - osuđeni na večitu sudbinu topovskog mesa u sukobima velikih, pre svega zapadnih sila.

Ona slika Redžepa Tajipa Erdogana i Aleksandra Vučića na kojoj zajedno otpozdravljaju Novopazarcima sama govori sve. Ko ne zna, Erdogan je na taj način, visoko podižući ruku svom domaćinu, odgovorio usijanim glavama u masi koje su tokom Vučićevog govora, u želji da provociraju, uzvikivali "Alahu ekber". Prethodno je Bošnjacima, koji u njemu vide "neprikosnovenog oca nacije", poručio da sa Srbima budu braća, jer samo tako, i jedni i drugi, imaju budućnost. Ta Erdoganova poruka nikako nije samo marketing ili poruka plasirana da bi godila srpskim ili ruskim ušima. Ne, ta poruka je samo logični nastavak nove turske politike koja je dobro razumela da od Amerikanaca i Zapada nikada neće dobiti ništa više od krvavog vojnog puča.

Nova politika

Tanjug

Erdoganove poruke iz Novog Pazara samo su logični nastavak nove turske politike koja je razumela da od Zapada nema ništa

Ko sumnja u iskrenost Erdoganovih poruka u Srbiji, neka samo "pročita" njegovu aktuelnu politiku prema lažnoj državi Kosovo, za koju je do prošle godine snažno lobirao. Ili neka se, još bolje, raspita o broju radikalnih "gulenista" koji su krajem prošle i početkom ove nedelje pokušali da se sa Kosova ubace u centralnu Srbiji ne bi li u Pazaru izazvali haos. Ili neka, biće to najbolje, u poslednjih šest meseci probaju da nađu jednu ozbiljnu pretnju Bakira Izetbegovića upućenu Srbiji.

I zato, politika prijateljstva sa Turskom i politika istorijskog pomirenja sa Bošnjacima nema alternativu.

Ili neko zaista misli da je rešenje u politici onog političkog imbecila Saše Jankovića koji Erdogana optužuje za diktaturu!?! Ili, može biti, neko stvarno veruje da bi najbolje bilo na državnom nivou primeniti navijačku, prostačku parolu iz Vranja: "Erdogane, Turčine..."?!

Budimo pametni, braćo Srbi. Jednom, za promenu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nikola

pre 6 godina

Dal' je Turska iskren prijatelj...jedino je evidentno da vise nisu onako "tvrdi " u svojim stavovima prema Kosovu i BiH.

Stojan

pre 6 godina

A ko ce Bosnjacima (ili vec kako oni sebe nazivaju) objasniti sta su i od koga poticu. Otkud njima da vise vole Tursku neko svoju domovinu bili oni muslimani ili vec koje god hoce vere. Kako moze covek da vise voli tudju kucu nego svoju????? Kakav oni imaju problem kad neke stvari ne mogu da shvate. Pa ako hoce da su Turci sto ne idu tamo pa ce jednog dana njihovo potomstvo postati Turci. Sada kakva je situacija oni se identifikuju sa Turskom, zive u Srbiji i u Bosni i Hercegovini i u Republici Srpskoj, a slusaju i rade sta im zapad kaze. Nije ni cudo sto su zbunjeni.

reomir

pre 6 godina

Vremena se menjaju,zapad vise nema dominantnu politiku,a Turska se poprilicno distancirala od zapada.

ogac

pre 6 godina

Dobro je sto je Vucic uspeo da obnovi odnose sa Turskom ! Verujem da ce se sada mnoge stvari promeniti na bolje !

ivana

pre 6 godina

Poseta Erdogana bila je vise nego uspesna i to za obe zemlje jer od potpisanih sporazuma imacemo svi korist!

niki

pre 6 godina

Nece biti zlocina vise, a to sto smo sa Tueskom pruzili ruku prijateljstva, znaci da se menjamo i mozemo da napredujemo.

sima

pre 6 godina

Srbija je za saradnju sa celim svetom i tako treba i da ostane.

Draga

pre 6 godina

Dosta zločina, laži, zlobe, sujete, ljubomore i kriminala. Trebaju nam investicije, zapošljeni i srećni ljudi koji će pomoći Srbiji da dobije ono mesto koje zaslužuje.

mira

pre 6 godina

Moramo da sarađujemo sa svima. Nismo pećinski ljudi, pobogu.

Esko

pre 6 godina

Jedini je predsednik Vucic, obnovio odnose sa Turskom i pokazao naciji i celom svetu, koliko je bitno ziveti u slozi...svaka cast.

bora

pre 6 godina

Turska i Srbija mogu da budu partneri koji ce ceo region da poguraju.

Miki L

pre 6 godina

Moramo jednom u istoriji da igramo na mudrost i strpljenje a ne samo na bunt.

Miroslav

pre 6 godina

Sad trebamo maksimalno iskoristiti mogućnosti u razvijanju saradnje sa Turskom.

Ika

pre 6 godina

Ove prilike koje nam je stvorila sadasnja vlast mozemo da iskoristimo najpovoljnije za nasu zemlju.Takve prilike se prave jedno u sto godina,opet sve zahvaljujuci Vucicu.Zato verujem u rad Vlade i predsednika.

markoni

pre 6 godina

Srbija i Turska su ovim razgovorima odnose podigli na viši nivo.

Nikola

pre 6 godina

Vreme kad se stvarno pomire Srbi i Bošnjaci je bliže nego ikad.

Anja

pre 6 godina

Svi se menjaju i zasto ne , ruka prijateljstva koja se pruza treba je prihvatiti .

Vrscanka

pre 6 godina

Srbija je mudro igra na politickoj mapi sveta, a dokaz je da za prijatelje imamo najvece svetske lidere.

dana

pre 6 godina

Bitno je da su nam se interesi spojili , a od toga sve polazi!

milisav

pre 6 godina

Unapređenje odnosa i saradnja u regionu je pravac koji Srbija drži već duže vreme.

Anja

pre 6 godina

Poseta je prosla najbolje sto je mogla i trebamo iskoristi svaku sansu .

klno

pre 6 godina

Dragan pise bas kvalitetne kolumne.Uzivanje je citati ga.

Sanja

pre 6 godina

Ja sam uvek za politiku prijateljstva. Pozdravljam obnovu odnosa sa Turskom !

Jakov

pre 6 godina

Ukoliko zelimo napredak moramo se drzati politike saradnje i pomirenja.

Jasa

pre 6 godina

Mi nemamo vise prostora za greske iz proslosti ukoliko zelimo bolju buducnost moramo se drzati trenutne politike putem koje stitimo teritorijalni integritet i suverenitet nase zemlje.

Ugljesa

pre 6 godina

Pravi priatelji se prepoznaju u nevolji, nas predesnik je podrzao Ergodana kada mu je bilo najteze i Erdogan to nikada nece da zaboravi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17