• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

22.10.2017

17:00

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - POLITIKA MRŽNJE I KULTURA KUKANJA!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - POLITIKA MRŽNJE I KULTURA KUKANJA!

Podeli vest

Kultura kukanja. Stalna potreba da sami sebe unizimo i ponizimo. Mazohističko uživanje u projektovanju predstave po kojoj smo mi Srbi najgori i uvek krivi za sve, a naša Srbija je užasna zemlja u kojoj živi samo onaj koji mora, onaj koji nije uspeo na vreme da pobegne

Kultura kukanja. Stalna potreba da sami sebe unizimo i ponizimo. Mazohističko uživanje u projektovanju predstave po kojoj smo mi Srbi najgori i uvek krivi za sve, a naša Srbija je užasna zemlja u kojoj živi samo onaj koji mora, onaj koji nije uspeo na vreme da pobegne. Bolesna potreba da sami sebe unapred optužimo i osudimo, uz podrazumevajuće razumevanje za svako zlo onih drugih usmereno ka nama i našoj deci, jerbo smo i za to zlo mi sami krivi, mi smo ga izazvali i zaslužili, jelte.

Oni mrze narod, jer je narod "zatucan i glup", pa u ogromnoj većini i dalje glasa za Vučića. Oni mrze narod, jer odbija da se, poput njih, odrekne sam sebe, svoje istorije, tradicije i porekla, svog Kosova

Tako otprilike izgleda "mesidž boks", skup osnovnih ideja drugosrbijanske samozvane elite. To je osnova patološke, hejterske politike koju najtačnije opisuje "pišanje po grobovima" i "vešanje po banderama". Povlađivanje toj u osnovu beogradsko-kevićkoj školi mišljenja dovelo nas je do potpunog besmisla opozicione politike danas u Srbiji.

Ta se politika, kako smo već na ovom mestu prethodnih nedelja i meseci više puta apsolvirali, izrodila u ogoljenu mržnju. Mržnju ne samo prema Vučiću, njegovoj stranci i njegovim saradnicima, nego mržnju prema narodu! Oni mrze narod, jer je narod "zatucan i glup", pa u ogromnoj većini i dalje glasa za Vučića. Oni mrze narod, jer taj narod neće da Srbiju vrati u doba dosističkog provizorijuma za čijeg vakta su oni - pripadnici žute političke i medijske ološ-elite - ozakonili najcrnji lopovluk i otimačinu. Oni mrze narod, jer narod odbija da se, poput njih, odrekne sam sebe, svoje istorije, tradicije i porekla, svog Kosova.

Krečenje

informer.rs

Ako se ispostavi da većina veruje Đilasu, Šapiću i Šutanovcu, ako mržnja, pljačka i laž dobiju više glasova od rada, štednje i istine, onda smo džaba krečili

I zato su jako opasni. Jer, nemaju više nikakvog obzira. Ni ličnog, ni nacionalnog, ni moralnog. Zarad vlasti spremni su na sve, pa i na pakt s najcrnjim đavolima. Ko sumnja neka se samo zamisli nad činjenicom da danas na srpskom Kosovu isti stav o "mešanju Beograda" u pokrajinske izbore dele Saša Janković, Dragan Šutanovac, Vuk Jeremić i Ramuš Haradinaj! Ili neka se taj sumnjivac samo priseti sa kojom lakoćom je pomenuti Janković proletos priznao "genocid" u Srebrenici i spremno optužio Srbe za "najstrašniji zločin u 20. veku"!?! Ili neka pokuša da sam sebe ubedi kako će NATO Vuk Pozderac Jeremić staviti bilo koji srpski državni ili nacionalni interes iznad ličnog, debelguzog interesa svog i svoje supruge?!

Zbog svega toga nastupajući lokalni izbori biće zapravo presudni za kolektivnu sudbinu Srba i Srbije. Od rezultata tih izbora, pre svega u Beogradu, zavisi sve. Ako se ispostavi da većina veruje Đilasu, Šapiću i Šutanovcu, ako mržnja, pljačka i laž dobiju više glasova od rada, štednje i istine, onda smo džaba krečili.

A jesmo li?!

U svakom slučaju, kako god da bude, šta god da se desi, biće onako kako zaslužimo i desiće se taman onako kako zaradimo. U pravu je bio Čeda Jovanović (uzgred, odakle mu u Hrvatskoj gliser vredan 300.000 evra?!) - od nas zavisi. Samo i jedino od nas.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija