• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.10.2017

18:20

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - SRPSKI PUT!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - SRPSKI PUT!

Podeli vest

Kada je Brajan Hojt Ji u maniru okupacijskog guvernera prekomorske teritorije ovog utorka usred Beograda poručio Srbiji da, ako misli u EU, mora da prizna lažnu državu Kosovo, da zarati sa Rusijom i da Zapadu na upravu preda tužilaštva i medije, on je zapravo definitivno dokazao da Srbija može i mora da ide samo jednim putem

Kada je Brajan Hojt Ji u maniru okupacijskog guvernera prekomorske teritorije ovog utorka usred Beograda poručio Srbiji da, ako misli u EU, mora da prizna lažnu državu Kosovo, da zarati sa Rusijom i da Zapadu na upravu preda tužilaštva i medije, on je zapravo definitivno dokazao da Srbija može i mora da ide samo jednim putem. Najtežim i najskupljim, ali jedino mogućim. Nazovite taj put politikom 'dve stolice' ili politikom nezavisnosti i suvereniteta, sasvim svejedno, ali suština je u sledećem - Srbija u obliku ozbiljne države neće preživeti ako se odluči samo za jedan put, ako izabere samo 'jednu stolicu'.

Srbija može i mora da ide samo jednim putem. Najtežim i najskupljim, ali jedino mogućim

Ako bismo izabrali Zapad, ako bismo krenuli putem vazalske poslušnosti prema Vašingtonu i Briselu (čitaj NATO paktu), pa to bi bilo nacionalno i državno samoubistvo! Možete li, molim vas, da zamislite Srbiju bez Kosova, Srbiju bez Republike Srpske, da li je uopšte moguća Srbija koja uvodi sankcije Rusiji i hapsi ruske humanitarce u Nišu, Srbija koja NATO zločince - iste one koji su nas bombardovali i zatrovali nam generacije - proglašava za jedine iskrene prijatelje?! Nije moguće? Ne možete sve to da zamislite? Pa, ne može to niko. Ne može to čak ni onaj mandril od Čedomira Jovanovića.

Na drugoj strani, ako bismo se okrenuli Rusiji - za šta ja, mali siromašni novinar, navijam evo već godinama - pošteni da budemo, ne bismo imali nikakve šanse. Moćnim zapadnim službama ne bi trebalo više od dva-tri dana da od Srbije naprave Makedoniju, a najviše šest meseci da nam prirede krvavi 'ukrajinski scenario'. Previše je ovde instaliranih domaćih plaćenika (ko je rekao izdajnika?!), previše je onih koji su spremni na sve ne bi li se dokopali vlasti, previše je medijskih reketaša koji samo čekaju pogodnu priliku, previše smo geografski daleko od 'majke Rusije' da bismo imali taj luksuz da zapadne prevarante, licemere, kurve i ucenjivače oteramo u tri lepe materine.

AP PHOTO

Hojt Ji

Njegove poruke u Beogradu pokazale su da Srbija u obliku ozbiljne države neće preživeti ako se odluči samo za jedan put, ako izabere samo jednu stolicu

 

I zato moramo putem kojim se najređe ide. Putem nezavisnosti i suverenosti. Ni ruskim, ni američkim, ni evrounijatskim, nego samo i jedino srpskim putem! Srpskim putem koji podrazumeva najbolje moguće odnose i sa Rusijom i sa EU, i sa Kinom i sa SAD.
Svako onaj ko tvrdi da je to nemoguće, taj zapravo tvrdi da je Srbija nemoguća!

Naše je, dakle, da vodimo srpsku, nezavisnu politiku. Da štitimo svoje državne i nacionalne interese i da sa svim velikim silama, koliko god je to moguće, budemo u najboljim odnosima. Mali smo mi da bismo započinjali ratove i isterivali belosvetsku pravdu. Ali ovde na Balkanu smo dovoljno veliki da bi se i naš interes uvažio. Osim, ako neko neće ponovo da ratuje. Osim, ako nekome zaista nije plan da krvavom silom razrešava Balkan. A sve i da je tako, nama je opet najpametnije da se držimo 'srpskog puta', da više nikad ne krvarimo i ne ginemo, da se više nikad ne koljemo za bilo čije više i veće interese.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloš

pre 6 godina

Šta će i taj Hojdža, mora da priča šta mu se kaže, al nije koristio pravi ton za pregovaranje. Naravno, da svako svoju naciju gleda. I treba, a naši samo sebe, a još se i pitamo što nas svi mrze. Samo udri po slušanju Hojdže i sličnih, a ne hapsi ove naše lopove od dosmanlija pa sve do sad.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

- Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica – priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija