• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

17.12.2017

14:44

​DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - OBRAČUN NA 'JNA': KREĆE RAT ZA DRŽAVU!

Kolumne

​DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - OBRAČUN NA 'JNA': KREĆE RAT ZA DRŽAVU!

Podeli vest

Ovako je nekako bilo... Prošlog vikenda u nekom kafiću na splitskoj rivi sedeli su Ivan, Hrvoje, Ante, Stjepan, Jakov i Damir. I taman negde kad su naručili drugu turu 'ožujskog' Hrvoje podiže pogled sa sportskih strana 'Slobodne Dalmacije', pa reče:

- Dećki, u srijedu je onaj većiti derbi u Beogradu, igraju Partizan i Zvijezda. Mogli bismo otić tamo, da bijemo malo one ćetnike...

Njegov predlog prvi je oduševljeno podržao Ante, a Stjepan se odmah potom prisetio da u Beogradu ima tetku, tatinu sestru što se udala za Srbina, pa kod nje mogu da prespavaju...

Istina je da je sve ono na 'JNA' vrlo pažljivo organizovano. Na mnogo višim mestima, na mnogo značajnijim adresama od stadiona

I onda su svi oni lepo došli u Beograd, na blagajni 'JNA' kupili karte za jug, pa su uveče - posle ručka i par 'jelena' ispijenih na kauču kod Stjepanove tetke - otišli da se šibaju. I onda su, jebiga, tamo na jugu dobili opasne batine, 'zli ćetnici' su ih premlatili, poskidali do gola, Hrvoje je čak ostao i bez gaća, a policija ih je sve pohapsila.

I, naravno, ta tuča tamo na 'JNA', ti Hrvati i ono još nešto Bugara, Makedonaca, Grka, pa to sve nema ama baš nikakve veze ni sa čim drugim osim sa fudbalom i osim sa navijanjem. To su sve, kako se to kaže, žestoki momci, malo su opasni, ali su u suštini čestiti, časni i pošteni. Svi oni, pu-pu daleko bilo, nemaju veze sa politikom, nisu oni ni od koga uzeli keš da izazovu haos u Beogradu, ne rade oni ni za koga osim za svoju ludu glavu.

Ovako, dakle, tačno ovako zvuči bajka u koju moramo da poverujemo ako prihvatimo zvaničnu verziju krvavog navijačkog rata viđenog u sredu na 'JNA'. Istina je, naravno, sasvim drugačija. Istina je da je sve to tamo vrlo pažljivo organizovano. Na mnogo višim mestima, na mnogo značajnijim adresama od stadiona. Istina je da je 'rat za južnu tribinu' trebalo da bude samo početak rata za ulicu koji je, što bi Hrvati rekli, u konačnici trebalo da dovede do krvavog rata za vlast u Srbiji.

Haos

Informer
Ovo je samo početak! Početak pokušaja izazivanja uličnog haosa u Srbiji. Budite zato u Novoj 2018. spremni na sve

Dobro, a ko stoji iza svega? Ko je organizator? Pa, više je njih, jer se više krupnih interesa poklopilo. Od interesa krupnih narko-dilera, preko interesa moćnika iz policije i tajne policije, pa sve do interesa stranaca, najvećih tajkuna i političara koji su definitivno shvatili da na vlast u Srbiji mogu da dođu samo silom. I baš kao u svakoj iole dobro organizovanoj operaciji ovog tipa, neposredni izvršioci - Ivan, Hrvoje, Ante, Stjepan, Jakov, Damir i svi ostali - zapravo i ne znaju celu istinu. Oni su tu došli da obave prljavi posao, uzeli su po pet ili deset hiljada evra, obećano im je da će moći na ulicama da uvaljaju još koje kilo belog i žutog, ali kajmak je trebalo da pokupe neke mnogo veće glavonje.

I da se mi na kraju razumemo - ovo je samo početak! Početak pokušaja izazivanja uličnog haosa u Srbiji. Budite zato u Novoj 2018. spremni na sve. Bukvalno na sve.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milance

pre 6 godina

Nasilje treba spreciti ili svesti na minimum... treba se truditi da se incident na derbiju ne ponovi nikad vise. Deca gledaju sve to..kakvu poruku salju ti nasilnici??

Vana

pre 6 godina

Oni su dosli sa namerom da izazovu incident.. pa oni su otisli toliko daleko da su se popalili bakljama.. Dokle su oni spremni da idu?

Lun

pre 6 godina

Najbitnije je ispitati pozadinu svega što se izdešavalo

Stanko

pre 6 godina

Zestoke momke i njihove nalogodavce, treba zestoko kazniti.

Limun

pre 6 godina

Skidam kapu Draganu J. Vučićeviću za ovu kolumnu... Objasnio je sve.

Maja

pre 6 godina

Da, sve je ovako kako je Vučićević objasnio... Svaka rečenica samo prati sled događaja. Dosta je bilo zločina.

provincijalka

pre 6 godina

Mnogima smeta stabilna Srbija. Ali, tako ce ostati.

GajbexG

pre 6 godina

Zanimljiv tekst gospodina Vucicevica.Mogao bih se prilicno sloziti sa njim da ova tuca nema nikakve veze sa navijanjem i sportom.

Nata

pre 6 godina

Kada se gledaju te surove slike događaja, čovek mora i na to da pomisli.

ana

pre 6 godina

Zaista je porazavajuce sto su tamo neki huligani dosli da izazivaju nerede u nasoj zemlji!

Realno

pre 6 godina

Samo jedan komentar,zna drzava sve,znate i vi novinari dosta toga.Mene samo zanima zasto se dozvoljava to kod nas,da li su stvarno Grobari i Delije jaci od drzave ?

1122

pre 6 godina

Стране службе су покушале дестибилизацију Србије ,морамо бити спремни на нове изазове.Србиоја ће сигурно истрајати на свом путу

Leka

pre 6 godina

Sve nasilnike, huligane, vandale najostrije kazniti za takvo primitivno ponasanje.

Mirko

pre 6 godina

E Gospe im Sinjske. Zaista su srbokatolici najgori Srbi !

Branko

pre 6 godina

Nemoj tako Dragane, vidis da ih Pajtic- zuti olos brani???!!!

Branko

pre 6 godina

Jos samo fali da se oglasi i Canak, borac za ljudska prava nesrba ???!!!

Branko

pre 6 godina

A da kako sam zaboravio Natasu Kandic, to je njeno podrucje da brani Hrvate????!!!!

Branko

pre 6 godina

Mozda bi i Jankovic veliki strucnjak za zastitu gradjana mogao pronaci nesto da su im ugrozena ljudska prava????!!!!!

1221

pre 6 godina

Стране службе су покушале дестибилизацију Србије ,морамо бити спремни на нове изазове.Србиоја ће сигурно истрајати на свом путу

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija