• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

17.03.2018

11:58

PISMA IZ MAGLE! Kolumna Milana Dobromirovića: KAKO JE OPOZICIJU U BEOGRADU RAZBIO SRPSKI INAT!

Kolumne

PISMA IZ MAGLE! Kolumna Milana Dobromirovića: KAKO JE OPOZICIJU U BEOGRADU RAZBIO SRPSKI INAT!

Podeli vest

Silvio Berluskoni, italijanski političar, uspeo je da napravi pravi „grande ritorno“, vrativši se na italijansku političku scenu kroz velika vrata. Berluskoni ne samo da se vratio na političku mapu u Italiji, već će, po svemu sudeći, biti opet na vlasti

Nešto slično, možda malo manje pompezno, pokušali su da u Srbiji urade Dragan Đilas, Vuk Jeremić, pa u neku ruku i Saša Janković, Dragan Šutanovac, Čedomir Jovanović… Ne računajući plejadu likova koji su se kandidovali na izborima u Beogradu iz ko zna kakvih razloga, Đilas i ekipa u startu nisu imali šanse.

Da li je razlog taj što su Italijani gluplji ili pametniji od Srba? Ne. Da li je Berluskoni uticajniji u medijima od Đilasa? Ne. Ima li više para? Možda, mada mislim da nije velika razlika, ali svakako to nije bilo presudno. Šta je bio presudan „faktor“ prilično velike blamaže opozicije u Beogradu? Inat! SRPSKI INAT!

O čemu govorim? Govorim o tome da Srbi retko, gotovo nikada, ne daju drugu šansu na izborima. Govorim o tome da Đilasu nije bilo dovoljno to što se, posle potpune ilegale u Košarkaškom savezu Srbije – gde mu je verovatno sve bilo taman – i medijske i političke „penzije“, vratio na izbore i obećao ono što je radio kao gradonačelnik. Nije bilo dovoljno ni to što je garantovao svojom imovinom za rezultate, iako mi je to, lično, jako sporno jer, eto, sa mnom kao glasačem nije potpisao nikakav ugovor o tome. Ukratko, nije bila dovoljna šarena laža.

Vuku Jeremiću nije bilo dovoljno da se posle jednogodišnjeg držanja prestola u Ujedinjenim nacijama – o našem trošku – vrati na krilima nacionalno-kosovske priče jer je vreme busanja u grudi junačke davno prošlo. Ispijanje skupih koktela na Menhetnu, uz ekskluzivno javljanje supruge-izveštača za Radioteleviziju Srbije o uraganu iz sobe, nije bilo dovoljno da se prebaci više od pet odsto na prošlogodišnjim predsedničkim izborima. Prevrtanje stolova Novaku u čast, uz čvrst zagrljaj Đilasovih skuta, nije bilo dovoljno za zapaženiji rezultat na minulim beogradskim izborima. Ipak je ovo Beograd, a ne Njujork.

Saša Janković setio se svog posla tek kad mu je mandat bio pred istekom. Mada je i u tom poslu više napadao MUP, BIA i Ministarstvo odbrane, nego što je štitio građane. No, branio je on i građane – i on je građanin! A onda mu je neko rekao da bi bio odličan političar. I on je u to poverovao. Doduše, poverovali su i neki građani, pa je bio drugi na izborima za predsednika Srbije. A onda – veleobrt! Oni koji su Jankovića dizali do neba doživeli su prosvetljenje i otkrili „strašnu istinu“ – diktator, napravio preduzeće sa ženom, sumnjivi poslovi u Libanu, sujetan je… – koja ih je zauvek razdvojila. Nije li to ona stara: daj čoveku vlast i videćeš kakav je?

O Čedomiru Jovanoviću, Draganu Šutanovcu, Saši Raduloviću i Bošku Obradoviću ne treba mnogo trošiti reči. Prva dvojica su se „ubila“ u svom luksuzu, džipovima, vilama, satovima. Druga dvojica su sklopila „brak iz koristi“ koji im je doneo sve sem te koristi.

Konačno, da se ne lažemo, ista ili slična sudbina zadesiće i Srpsku naprednu stranku i Aleksandra Vučića ako napravi negde grešku. Srbi ne opraštaju. Zato Berluskoni ne bi imao šanse u Srbiji. Inat je to!

Izađite iz magle. Više vam nije mutno?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milka

pre 6 godina

Jeste u pitanju je i srpski inat, to nije odlučujuće, očigledno da je da su svi u opoziciji teški vlastoljubci i svi bi želeli neograničenu vlast, to je za mene bitno.

Paki

pre 6 godina

Velika je razlika izmedju Berluskonija i Djilasa, Djilas mu nije ni blizu.

Hedona

pre 6 godina

Srbi su svesni koliko imaju srpskih izdajnika u opoziciji, i koliko rade na tome da unište Srbiju.

Gaga

pre 6 godina

Nikada se oni neće vratiti na političku scenu Srbije , njihov domet je borba za cenzus.

Danilo

pre 6 godina

Saša Janković nikada nije ni radio svoj posao ZG-a, već je samo primao 3000 evra mesečno.

Milan

pre 6 godina

Za razliku od Đilasa, Jeremića, Jankovića i ostalih aveti iz prošlosti, Berluskoni je mnogo toga učinio za svoj narod, a ovi prokletnici su mnogo toga učinili samo za sebe, na štetu naroda. To je ogromna razlika.

Dule

pre 6 godina

Samo sto niko na ovom svetu nije toliko pokrao kao zuta druzina, tokom i nakon petog oktobra 2000. godine. Vidite koliko su jos jaki, kad zbog svega toga jos uvek nisu smesteni u CZ.

Boki

pre 6 godina

Niko nije bio gori, niti ce biti u svetu, od zutog kartela u Srbiji.

Rada

pre 6 godina

Nije opoziciju u Srbiji rabio srpski inat, već nedostatatak ideja i pre svega želja svih da imaju neograničenu vlast.

Lola12

pre 6 godina

Opozicije nema u SRbiji sve su to prevaranti i niko im ne veruje

Boris

pre 6 godina

Nije narod lud! Jednom su nas pokrali drugi put nece!

Sale

pre 6 godina

Opozicija je razbijena jer narod ne zaboravvlja kako su i sta su radili dok su bili na funkcijama.

Fudbaler

pre 6 godina

Opoziciju nije teško razbiti onu su se sami pokazali koliko je izdajnička.

mali cime

pre 6 godina

Inat svakako ali ima tu i nesto drugo , Srbi ne vole one koji zarad svojih licnih interesa pljuju po sopstvenom narodu i drzavi ,koji sluze interesima onih koji bi da nas pokore i vladaju nama.

Djole

pre 6 godina

Opozicija je razbijena u paramparcad. Nedostaje im interes, lepak koji ih drzi na okupu.

Milan

pre 6 godina

Koliko je inat najgori zanat, toliko se na izborima pokazao kao najbolji zanat.

Anja

pre 6 godina

Naša opozicija se ne može upoređivati sa svetskim liderima, jer im ne može ni prići.

Sale

pre 6 godina

Mi ipak sazrevamo kao nacija, i nije srpski inat toliko izrazen koliko inat same opozicije, i jos niz negativnih osobina koje imaju a koje su isplivale za vreme kampanje beogradskih izbora.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija