• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

18.03.2018

13:48

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - TRAMP, MIČEL I SRBI!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - TRAMP, MIČEL I SRBI!

Podeli vest

Poseta pomoćnika američkog državnog sekretara Vesa Mičela Beogradu - on vam je nova verzija Hojta Jia, vašingtonskog specijalca za Balkan (čitaj: Srbiju) - pokazala je da smo se mi Srbi i definitivno džaba ložili na Trampa.

Priznajem, grešna mi duša, i ja sam se bio silno obradovao kada je ono Donald potkraj 2015. pobedio vešticu Hilari. Čak smo, setićete se, poštovani publikume, mi iz Informera u Trampovu čast zakupili najskuplje bilborde u centru Beograda i čestitali novom predsedniku SAD na izboru. Ali zalud nam sav trud.

I Trampova politika nas Srbe vidi kao 'male Ruse', kao poslednje pobunjeničko pleme u Evropi koje po svaku cenu treba ili pokoriti ili istrebiti

Donald Tramp je, uprkos svim našim srpskim procenama baziranim na principu 'što je babi milo, to joj se i snilo', dosledno nastavio spoljnu politiku svojih prethodnika. A ta politika nas Srbe vidi kao 'male Ruse', kao poslednje pobunjeničko pleme u Evropi koje po svaku cenu treba ili pokoriti ili istrebiti. I Trampova, baš kao i Klintonova i Bušova i Obamina administracija, kao osnovni zadatak na Balkanu definisala je otimanje Kosova, ukidanje Republike Srpske, ali i nasilno odvajanje Srba od Rusa, odnosno uguravanje Srbije u zločinački NATO pakt.

Vučić

Tanjug

Poseta Mičela pokazala je da u Srbiji danas, nažalost, nema nikoga osim predsednika države ko sme da Amerikancima jasno i glasno kaže šta može, a šta ne može

Sada, dakle, nema nikakve sumnje da ne možemo da računamo na promenu američke spoljne politike. Jasno je da iz Vašingtona nikada, a možda ni tada, nećemo dočekati pravdu. I to je, kada pogledate hladne glave, zapravo dobra vest. Da bar budemo načisto. Da znamo ko nam šta i kako misli. I razumemo da na ovom svetu imamo samo jednog velikog, moćnog i iskrenog saveznika. A to je Putinova Rusija. Ko ne veruje, neka samo pogleda kako je Kremlj u roku od odmah oštro osudio ucenu Trampovog potrčka Mičela koji je od predsednika Vučića usred Beograda otvoreno zatražio da Srbi dozvole formiranje 'vojske Kosova'!?! Sad se, dakle, sve vidi, sada se sve zna.

No, poseta Mičela pokazala je i da u Srbiji danas, nažalost, nema nikoga osim Aleksandra Vučića, nikoga osim predsednika države, baš nikoga ko sme da Amerikancima jasno i glasno kaže šta može, a šta ne može, šta Srbija hoće, a šta nikada i nipošto neće da uradi. Svi ostali, uključujući i premijerku Brnabić i šefa diplomatije Dačića, kada vide bilo kog malo više rangiranog američkog diplomatu, kao da izgube moć racionalnog razmišljanja. Odmah počnu da mrsomude i vrte ukrug izlizale fraze u paničnom strahu da se ne zamere Imperiji. Ne razumeju, sinji kukavci, da najjači poštuju samo jake.

I? Šta ćemo sad? Pa pobediti ne možemo, izgubiti ne smemo.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
asakg

pre 6 godina

Molim te, svakog dana podsećaj Zoranu M. Brnabićku a i Dačića da se javno izjašnjavaju po ovom pitanju.Svi i sve na čistinu!

djordje

pre 6 godina

Srbi su uvek bili slozni kad je bilo najgore po njih.

Marija

pre 6 godina

I ako Kosovski Albanci nikako nisu zeleli da Tramp bude predsednik Amerike a Srbija se trudila svim silama za to ispada da je uzaludna trudnja Srbije jer Kosovski Albanci sada imaju najvecu podrsku Amerike i to otvoreno od strane Amerike.

Marija

pre 6 godina

Tramp ne vodi politiku vec zeli da iskaze da je Amerika najmocnija i da moze da radi sta hoce i da njoj niko nista ne moze.

nataša

pre 6 godina

Iz Amerike uvek podrška ide Albancima i Šiptarima.

hamekame

pre 6 godina

Ko god da je predsednik SAD njihova politika se ne menja.

Dragance

pre 6 godina

Spoljna politika amerije ke uvek bila ista, bez obzira ko je predsednik. Oni su korporacijska drzava, nema tamo demokratije.

Boris41

pre 6 godina

Amerika gleda svoj interes na Balkanu, javno nam je Micel u Beogradu rekao sta se od nas trazi, a mi smo mu jasno dali do znanja da to dozvoliti necemo, samo moramo naci nacin da to sprovedemo u delo.

Dragana

pre 6 godina

Amerika nije ni malo promenila svoju politiku na bolje, sve je to ista banda, nikada oni nece zeleti zbilja dobro Srbiji...

Mina

pre 6 godina

Predsednik je nas vodic, koji nas u svetu nikada nece obrukati, i koji nece ustuknuti ni pred najvecom silom. To izuzetno postujem kod predsednika Vucica.

Dragan

pre 6 godina

Тако је господине Вучићевићу! Знамо, мали смо, издељени, не можемо да победимо јаке али не смемо да изгубимо! Ми морамо да сачувамо своју државу како стоји у Резплуцији 1244!

Una

pre 6 godina

Niko ne "mrsomudi". Cuvaju razumno svoj narod. Sta treba drugo? Da vicemo - bolje rat nego pakt, da izginemo i budemo ... ponosan narod kog vise nema.

Ilija

pre 6 godina

Svaka vamje namestu.Lepo ste rekli.Jedinopredsednik Vucic sme svima u brk da kaze sta ima, kulturno i vrlo ljubazno.Ne dozvoljva nikome da nas gazi,a posebno ne Amrika, koja misli da moze da rukovodi celim svetom.

Fedja

pre 6 godina

Takoje gospodine Vucicevicu.Lepo je sto ste primetili ko ima pravog predsednika i da se na mestu naseg predsednika naso pravi covek, covek sa stavom, misljenjem i hrabroscu.Covek kojeg nije strah ni Amerikanaca, ni Nemaca, ni EU. Coveka koji se bori za svoju zemlju, svoj narod.

mara

pre 6 godina

Drskost američkih predstavnika je prevršila sve mere, a to im je stavljeno do znanja!

Zoran

pre 6 godina

Ameri su pokorili i istrebili sva Indijanska plemena, ostali su poslednji Mohikanci u Evropi, Srbi, ali ćeraćemo se još. Mnogi pokloniše Longinova koplja na Balkanu, verovatno će i Ameri.

mara

pre 6 godina

Mi smo mislili da će Tramp nešto bolje se ponašati po nas ali prevarili smo se! Politika se ista vraća.

Vladimir

pre 6 godina

Srbija je neutralna zemlja. Neki bi hteli što pre da je uguraju u NATO. U tom svetlu treba posmatrati i priče o Vojskci Kosova koje lansira Mičel.

Slobodan

pre 6 godina

Tramp ima puno problema na unutrašnjem planu. To koristi "duboka država" u Stejt Departmentu da bi nastavila staru politiku pritisaka prema Srbiji. Mislim da za odnose Srbije i SAD idu bolji dani.

Sima

pre 6 godina

Nije Srbija blesava,znamo ko nas je bombardovao a ko nam bio uvek iskreni prijatelj.

zara

pre 6 godina

Zato i podrzavamo Vucica jer smatramo da se bori za Srbiju i Srbe najbolje sto zna i moze.

Novica

pre 6 godina

Američka politika prema Srbiji se nikada neće promenuti, okrenimo se sebi i svojim prijateljima, dosta smo živeli u zabludi.

irena

pre 6 godina

I dalje smo sami sebi najbolji prijatelji. Tako je bilo, tako ce uvek i biti.

ana

pre 5 godina

Nek je njima Vucic rekao sve ono sto mi mislimo.

mala

pre 5 godina

Zaista , pokazalo se da je Tramp malo vise cudak..

Lala

pre 5 godina

Svaka nova kolumna Dragana J. Vučićevića je bolja od prethodne!

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59