• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

25.03.2018

12:58

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - BEBE JEDINI SPAS!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - BEBE JEDINI SPAS!

Podeli vest

Nove mere državne populacione politike najkonkretniji su dokaz da su u Srbiji danas, Bogu hvala, na vlasti nacionalno odgovorni ljudi. Po prvi put u modernoj srpskoj istoriji neko se na ozbiljan način suočava sa realno najvećim problemom ovog naroda i ove države

Ako znamo da centralna i severna Srbija još od davne 1966. godine nemaju pozitivan prirodni priraštaj, da od 1991, dakle punih 27 godina, svake godine izumre više od 10.000 Srba - pretprošle 2016. nestalo nas je 39.992 - a da niko nikada nije ni pokušao da se izbori sa belom kugom, pa onda bi svako normalan i iole dobronameran morao oduševljeno da pozdravi Vučićevu odluku da milione iz budžeta usmeri za podsticaj rađanja.

Po prvi put u modernoj srpskoj istoriji neko se na ozbiljan način suočava sa belom kugom, realno najvećim problemom ovog naroda i ove države

Ako znamo da svakoga dana, ali bukvalno svakoga dana, u Srbiji u proseku umre 107 ljudi više nego što ih se rodi, a da se istovremeno broj Albanaca na Kosovu i u Albaniji na dnevnom nivou povećava za 64, pa onda je valjda sasvim jasno da je pronatalitetna populaciona politika zapravo jedina politika koja dugoročno može da sačuva Srbiju u današnjem obliku.

Sasvim konkretno, ako ništa ne preduzmemo, ako nastavimo kao do sada, Srbi će 2061. biti nacionalna manjina u Srbiji! Biće nas tada gotovo upola manje, tek nešto oko 3,9 miliona i bićemo ubedljivo najstarija nacija u Evropi - penzioneri će činiti gotovo polovinu ukupnog broja stanovnika! Dakle, za samo 43 godine, ako se hitno ne dozovemo nacionalnoj pameti, bićemo mali, nemoćni, ekonomski i politički potpuno nebitni, bivši narod!

Od nas zavisi

Informer

Ako ništa ne preduzmemo, ako nastavimo kao do sada, Srbi će 2061. biti nacionalna manjina u Srbiji

Ko ne veruje, neka dva puta pročita sledeće podatke i dobro se zamisli nad njima. Na teritoriji grada Beograda, u najbogatijoj i najperspektivnijoj sredini u Srbiji, prema poslednjem popisu žive 1.683.962 građanina. U tom istom Beogradu 2016. godine rođeno je 17.967 beba, a umrle su 20.803 osobe, što će reći da je glavni grad Srbije bio u minusu od 2.836! Iste te 2016. na Kosovu je živeo 1.783.531 stanovnik, od čega više od 90 odsto Albanaca. Oni su izrodili 23.416 beba, a umrlo ih je tek 8.495. Dakle, u plusu su od 14.921! Srba u Beogradu je, da ponovimo, manje za 2.836, a Albanaca na Kosovu je više za 14.921! A treba li reći da su uslovi života neuporedivo bolji u Beogradu nego na Kosovu.

Ili, možda će najbolje biti da se zamislimo nad podatkom da se od 2003. do 2018. u centralnoj Srbiji broj đaka prvaka smanjio za 123.000! To je, da li se razumemo, skoro 6.000 školskih odeljenja manje!

I? Šta još treba da znamo, sa čim još treba da se suočimo da bismo shvatili da samo beba Srbiju spasava?

Od nas zavisi, braćo i sestre. Samo i jedino od nas.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lela

pre 6 godina

Kao i uvek, Dragan J. Vučićević bez dlake na jeziku!

robinhude84

pre 6 godina

Vreme je da se Srbija okrene lepim stvarima!

provincijalka

pre 6 godina

Bebe su spas. Ne zelimo da izumre srpski narod.

ceca

pre 6 godina

Svi smo svesni ovog problema,,mladi da radi i radjaju a mi da im to omogucimo!

natasa

pre 6 godina

SNS je neko ko ima snage da se uhvati u koštac sa sržom problema, ne gura pod tepih probleme.

sanja

pre 6 godina

Moramo da radimo na povecanju nataliteta, brojke su porazavajuce!

cica

pre 6 godina

Došlo je vreme da mi Srbi progledamo jer od zatvaranja očiju pred problemima očigledno nismo imali koristi, samo štete.

milena

pre 6 godina

Bez obzira na sve komentare moramo shvatiti da ako ne budemo radili na povecanju nataliteta, nestacemo kao narod.

Rodja

pre 6 godina

Vucic je prepoznao problem koji nam dolazi i misim da je drzava na vreme odreagovala u vezi tog problema zvani Bela kuga, ne mogu da razumem sve koji su protiv ovakvog nacina tj. podsticaja mladih da nastave sa stvaranjem svojih porodica.

Mare

pre 6 godina

Cim se poboljsaju uslovi u Srbiji pocece da raste i natalitet, u tom pravcu idemo.

stanko

pre 6 godina

Jedini izlaz je vratiti takse za izlaz iz zemlje i vratiti vize .Na taj nacin ce se teže izlaziti iz nase zemlje.Jedini način.Objavite molim vas moj komentar.

mala

pre 6 godina

Jako dobra stvar sto je Vucic doneo tu odluku u vezi radjanja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija