• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

09.04.2018

09:44

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: ZAŠTO NAS MRZE

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: ZAŠTO NAS MRZE

Podeli vest

Šta to u stvari Zapad hoće od nas Srba? Kakvi su tačno planovi SAD, EU i NATO sa Srbijom? Ima li ikakve šanse da u doglednoj budućnosti ova naša zemlja bude ravnopravan i uvažen partner zapadnih sila?

Posle ponižavajuće bestijalnog, očigledno iz Vašingtona i Brisela odobrenog i instruiranog, iživljavanja šiptarskih terorista nad Markom Đurićem, ali pre svega posle spoznaje činjenice da niko sa Zapada prstom nije mrdnuo i ni jednom jedinom rečju nije osudio skandalozno nasilje nad Srbima na Kosmetu, krajnje je vreme da sami sebi postavimo gore pobrojana pitanja.

Samo, plašim se da na njih nije moguć nijedan, po Srbe i Srbiju, povoljan odgovor. Strašna je istina, ali je nažalost istina - zapadne sile, pre svega SAD i Velika Britanija, hoće da unište Srbiju u ovom i ovakvom državnom obliku! Nema toga što bismo mi mogli da uradimo da bi NATO i EU promenili svoju zločinačku i sve otvorenije antisrpsku politiku.

Oni, da se više ne lažemo, hoće da nas nateraju da priznamo lažnu državu Kosovo, ali i da pristanemo na ukidanje Republike Srpske. I nije nimalo izvesno da bi im i to bilo dovoljno! Sve je očiglednije da, i kad bismo mi Srbi recimo poludeli, pa se dobrovoljno odrekli Kosova i RS, Zapad tu ne bi stao. Nastavili bi oni da nas komadaju. Ne bi dugo prošlo, otvorili bi i krize u Sandžaku i Vojvodini. Ili neko zaista misli da je potpuno slučajno to što je ove nedelje u istom danu Stjepan Mesić došao u Novi Pazar da tamo sa Ugljaninom govori o demokratiji (!?!), a Jankovićev, Đilasov i Jeremićev partner Aleksandar Odžić pozvao na formiranje "Vojvodine republike", ako treba i oružjem!?! To su sve, razumemo se, poruke, jasni signali šta nas čeka ako ne pristanemo da sami sebe osakatimo zarad praznog obećanja lažne evropske perspektive.

Strašna je istina, ali je nažalost istina - zapadne sile, pre svega SAD i Velika Britanija, hoće da unište Srbiju u ovom i ovakvom državnom obliku
Spremni na sveNema nama druge nego da čuvamo mir, ali i da se spremamo za rat. Ne treba zaboraviti da je ovo 2018, a ne 1999. I da tamo gore nije Jeljcin, nego Putin

Okej, ali zašto to sve Zapad radi? Zašto nas mrze, zašto hoće da nas unište? Pa, prosto zato što nas doživljavaju kao "male Ruse", kao poslednje pobunjeničko pleme u Evropi koje treba istrebiti. I zato su, moramo toga da budemo svesni, NATO, SAD i najveći deo EU spremni na sve. Bukvalno na sve. Pa i na rat. Samo, morali bi oni da znaju da ishod tog rata ne bi nužno bio njihova pobeda.

Podsetiću vas da su austrijski špijuni juna 1914. godine javljali iz Beograda da je srpski narod na izdisaju i da će za najviše dve-tri nedelje rata Srbija za sva vremena biti izbrisana sa političke karte Evrope. Pa je, ipak, četiri godine kasnije srpski seljak sobalio moćnu Austrougarsku i zanavek je ukinuo kao državu. I ne treba nikako zaboraviti da je ovo 2018, a ne 1999. I da tamo gore nije Jeljcin, nego Putin. I da SAD nisu više jedina i neprikosnovena svetska sila.

Tako da, nema nama Srbima druge nego da svim silama čuvamo mir, ali i da se spremamo za rat. Mi ga nećemo, on nama ne odgovara, ali ako budemo morali, umećemo da se bijemo.

I, da se na kraju mi razumemo, nije ovo nikakvo ratno huškanje. Ne. Ovo je očajnički vapaj za mirom. Ali to odavno ne zavisi samo od nas.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gavrilo

pre 6 godina

Rusija je uz nas , treba sa okrenuti njima , a Zapadu okrenuti najzad leđa jer su to i zaslužili.

Helena

pre 6 godina

Zapadne sile nam ne daju da živimo, pritiskaju nas uslovljavaju ovo ne može više ovako.

Nikola

pre 6 godina

Svaka cast Dragane!Sve si u pravu!Po meni bi trebalo da se ujedine svi pravoslavni narodi i da vidimo kome bi palo na pamet da se igra sa nama!SSSS!!!Vucicu cuvaj nas narod!

Siniaa

pre 6 godina

Nazaloast ,sve sto si rekao je suva,najsuvlja istina,i nema se tu sta dodati. Samo jedna stvar meni nije jasna. Zasto mi Srbi tako uporno zelimo u tu EU. Mislim da oni nas tami nezele i mislim da Vucic treba da promijeni list. To mlacenje,mir i stabilnost je zaista tesko slusati iz dana u dan,dok nas oni sve vise samaraju i ponizavaju. Da se razumijemo,nisam ja za rat,ali jesam za ti da se jasno iglasno kaze,dosta vise,mi idemo svojim putem,a vi gospodo svojim,pa ako im trebami,neka oni mole nas. Bojim se da ce ovako blage reakcije iz beograda njima samo dati podstrek da nas jis vise pritisnu.

Branimir

pre 6 godina

Prosto im smetamo,mi smo pravoslavci ,i tu se sva ova priča završava .

Graje

pre 6 godina

Kada se mediji realnosti i videli šta Đilas, Janković i Janković rade da prave lobističku organizanizaciju protiv Srbije u sred Srbije koja će biti finansirati iz Bele kuće, njima je važno da Đilas bude menadžer koji će rukovoditi finansijama, kako uništiti Srbiju i njen narod preko kojih korporacija.

James Hetfield

pre 6 godina

Samo jedno pitanje vucicevicu, zašto aktuelna vlast sve to dopušta a vi ih ne kritikujete?

milica

pre 6 godina

Zapad nas mrzi što smo sa bratskom Rusijom u dobrim odnosima i tu drugo ništa nije u pitanju

srki

pre 6 godina

Zbog toga što i dalje imamo odlične veze sa Rusijom zbog toga nas zapad mrzi

Zoran Milosavljvić

pre 6 godina

Spremamo se za rat, i šta onda. Ja bih molio da pustimo Predsednika da vodi diplomatske razgovore. Nebih da mu podmećemo klipove.

Nemanja

pre 6 godina

Zapad voli samo one koji su poslušni i rade samo za njihovu korist. Ovakve kakvi smo mi sada, uporni da ojačamo ekonomiju, ostanemo politički, vojno neutralni, njima nismo po volji.

Stana

pre 6 godina

Mrze nas zato sto znaju da nikada nece moci da nas slome.

Sava

pre 6 godina

Zaista je dosta izivljavanja nad Srbima... Nikog ne diramo, svima smo pruzili ruku, poslednjih godina se u Srbiji vodi moderna, hrabra i civilizovana politika... Nemaju realno sta da nam zamere!

Jovan

pre 6 godina

Zelim da vam cestitam sto ste postali kvalitetnija novina od Danasa koji su osvedoceno NATO i BBC ispostava. To je tako i prinudjen sam da vam posaljem cestitku kao boljoj patriotskoj novini. Istina je istina.

Ilija

pre 6 godina

U svetu se vecina stvari (nazalost) resavaju silom. Bas njih (mocnike) briga za male narode. Bitno da su oni zadovoljni, a sve drugo im je manje bitno ili nebitno. Vrujem da se oni uopste ne obaziru na nase argumente ili neke pravne norme. Rade oni sta naume. Sve sto je njima dozvoljeno nama je zabranjeno.

Nada

pre 6 godina

Nadam se da ce aktuelna vlast uspeti da se izbori politikom mira i promisljenim politickim manevrisanjem!Moramo biti slozni i odlucni i uspecemo!

Nepoznati

pre 6 godina

Dano poznata stvar,to je jedanj njivov "strateg" javno rekao i to posle pada Milosevica..Sta god da Srbija uradi uvek ce biti "mali Rusi".

Lek

pre 6 godina

Moj komentar je''Snila baba sto joj bilo milo''.Savet Vucicevicu je da se spusti na zemlju i realno sagleda sve sto se desava oko KiM.Lepo je sve ono sto gospodin zeli ali sam siguran da se njegove i moje zelje nece nikada ostvariti.Ja ozbiljno uzimam u obzir narodnu izreku ''Sut sa rogatim ne moze da se bori''.Bice onako kako jaci od nas budu zeleli a mi smo na zalost nemocni iako je i pravo kada je KiM u pitanju na nasoj strani da bilo sta izmenimo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Košarka

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija