• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

30.04.2018

12:22

PISMA IZ MAGLE! Kolumna Milana Dobromirovića: Hrvati od Jasenovca prave "hotel", a Evropa je kelnerica!

Kolumne

PISMA IZ MAGLE! Kolumna Milana Dobromirovića: Hrvati od Jasenovca prave "hotel", a Evropa je kelnerica!

Podeli vest

Neoustaški režim u Zagrebu, predvođen hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, pomerio je granice u sramnom pokušaju revizije sopstvene, ali i svetske istorije

Nedavni zahtev Kitarovićeve da se formira međunarodna komisija - u kojoj bi trebalo da sede hrvatski, srpski i strani stručnjaci - i koja bi trebalo da utvrdi „pravu" istinu o Jasenovcu, ogoljeno do srži pokazuje proustaške namere Hrvatske. Istovremeno, to otkriva i činjenicu da je, što mi je rekao šef diplomatije Ivica Dačić uoči praznika, „srpski problem" u Hrvatskoj neizlečiva bolest. Složiću se sa tom konstatacijom, uz jednu malu opasku - nismo mi ti koji smo bolesni.

Skandalozna zabrana ulaska ministru odbrane Aleksandru Vulinu, i to neposredno pred komemoraciju u Jasenovcu, pokrenula je grudvu snega koja, kotrljajući se, preti da napravi pravu diplomatsku lavinu. Pojedini činovnici i zvaničnici u Zagrebu već najavljuju dalje mere protiv Srbije - povlačenje ambasadora iz Beograda i čak prekid diplomatskih odnosa - a Beograd neće imati izbora nego da se brani. Dva su ključna pitanja: prvo, dokle je Zagreb spreman da ide u svojoj mržnji prema Srbiji i, drugo, možda važnije, da li Srbija u slučaju prekida diplomatskih odnosa za Hrvatskom ratuje samo sa Kolindom i ekipom ili sa celokupnom Evropskom unijom?

AP/printscreen

Htela bi da kroji istoriju: Kolinda Grabar Kitarović

Neiznenađujuće ćutanje Brisela na skandalozno ponašanje Zagreba govori više o Evropskoj uniji nego o Hrvatskoj. Dok smo na komšije već navikli, ovi drugi tek nas navikavaju na svoje „vrednosti". Baš zbog toga, ne mogu da propustim priliku da se ne zapitam da li bi ti silni Evropljani, oaza ljudskih prava i demokratije, svoje izvore više otvorili da smo kao oni. Da li bismo bili ispod palmi da smo toliko licemerni? Ne znam, procenite sami.

Istovremeno, „lijepa njihova" se na sve moguće načine trudi da relativizuje stravične zločine u Jasenovcu. Njihova patološka potreba da duboko zakopaju istinu, kao što su uostalom zakopali najmanje 700.000 Srba, od toga bar 20.000 dece (!), graniči se sa ludilom. Jer, samo lud čovek može da tvrdi da je Jasenovac bila bolnica! Samo potpuno sumanuti ljudi mogu da „otkrivaju" jelovnike i recepte koje su logoraši tamo jeli! Samo teško bolesni mozak može od jedinog koncentracionog logora za decu na svetu da pravi „hotel"!

Public

Strava i užas: Više od 20.000 dece je ubijeno u Jasenovcu

Na žalost, ovu skandaloznu ustašku „recepturu" podržava Evropska unija svojim glasnim i upadljivim ćutanjem. I ne samo da je podržava, Evropa je svojom licemernošću praktično raznosi po svetu kao kakva kelnerica. A šta će raditi kada se Hrvatska stvarno i zvanično usudi da kaže da u Jasenovcu nije bilo genocida i da je broj žrtava mnogo, čak ponižavajuće manji od onoga šta znamo? Da li će, sa sve belim peškirom preko ruke, ponuditi nešto da se „zalije"?

Izađite iz magle. Ne može se sve „ubiti" alkoholom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija