• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

13.05.2018

16:37

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KRAJ POLITIKE!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KRAJ POLITIKE!

Podeli vest

Frensis Fukujama je sad već podaleke 1992. godine pod jakim utiskom raspada sovjetskog Istoka objavio 'kraj istorije' ustvrdivši da je liberalni kapitalizam zapadnog, američkog tipa najbolji mogući 'krajnji oblik vladavine čoveka'. Fukujamu je demantovalo vreme, njegovu teoriju društva oborio je sam život, koji je dokazao upravo suprotno - liberalni kapitalizam je verovatno najgori oblik vladavine koji će, ako se ništa ne preduzme, svet zaista dovesti do kraja istorije. Ali bukvalno

To ste sve već znali? A da li ste onda primetili da je predsednik Aleksandar Vučić 26 godina kasnije u Ankari i na Crvenom trgu označio kraj politike? Kraj unutrašnje, ali i kraj regionalne politike. Jer teško da je moguće dalje i više od ovoga.

Elem, ove nedelje u razmaku od samo tridesetak sati Aleksandar Vučić je i u Turskoj i Rusiji dočekan na najvišem mogućem nivou i sa najvišim mogućim počastima. Vučića je na aerodromu u Istanbulu dočekao lično neprikosnoveni turski lider Redžep Tajip Erdogan (on to inače gotovo nikada ne radi), u njegovu čast je u Ankari postrojena gardijska konjica, ispaljivani su počasni plotuni, otvorena su mu sva diplomatska i poslovna vrata, čvrsto obećane stotine miliona evra novih investicija...

Ove nedelje u razmaku od tridesetak sati Vučić je i u Turskoj i Rusiji dočekan na najvišem mogućem nivou i uz najviše moguće počasti

To je bilo u ponedeljak 7. maja, a onda već sutradan, u utorak 8. maja, isti taj Vučić je u Kremlju dočekan onako kako se ne dočekuju ni predsednici svetskih sila i te večeri objavljeno je da će Rusija i Putin braniti Kosovo kao da je rusko. Ipak, veliko finale usledilo je na Dan pobede 9. maja, kada je naš Vučić, predsednik male Srbije, bio lični, počasni Putinov gost na veličanstvenoj vojnoj paradi.

Kadrovi u kojima predsednik Srbije sa predsednikom Rusije i premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom posmatra Paradu pobede, polaže cveće na grob neznanog junaka, a onda i stoji na čelu kolone "Besmrtnog puka" - govore sami za sebe. Sada je valjda svima, pa i najvećim hejterima jasno da je Vučićeva politika neutralnosti ne samo jedina moguća već i najbolja moguća politika danas za Srbiju.

Sve jasno
Tanjug

Valjda je svima, pa i hejterima jasno da je Vučićeva politika neutralnosti ne samo jedina moguća već i najbolja za Srbiju

Uostalom, on više i nema nikakvu konkurenciju. Jer dok je Aleksandar Vučić u Ankari i Moskvi obavljao najvažnije državničke poslove, šta su radili njegovi politički konkurenti? Tajkun Đilas je fizički napao šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda, Saša Janković se po ko zna koji put medijski nudio Zapadu kao onaj koji bi momentalno priznao lažnu državu Kosovo, a Vuk Jeremić se bahatio na koncertu "Bon Džovija" u SAD...

A Fukujama? Kakve on ima veze sa svim ovim? Pa on nije bio u pravu, njega je vreme pregazilo i demantovalo. A Vučić, šta god hejteri pričali i radili, jeste u pravu. I njega će vreme tek potvrditi.

Ne razumete? Još vam nije jasno? E, pa onda ništa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lun

pre 5 godina

Predsednik Vučić mudro i odgovorno radi sve najbolje za drzavu i za narod

Milana

pre 5 godina

Ovaj čovek me sve više oduševljava sa svojim kolumnama!

Ivana

pre 5 godina

Smesno je i porediti Vucica sa bilo kim iz opozicije.

Tina

pre 5 godina

Vučićević uvek kaže istinu, samo što to neke jako boli. Čovek koji je veoma iskren i tačan.

mala

pre 5 godina

Dosta su nas udarali i sutirali, vreme je da se i tome stane na kraj.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija