• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

03.06.2018

16:43

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KUKUMAVCI!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KUKUMAVCI!

Podeli vest

Jeste li primetili da je u Srbiji sve više kukumavaca? To su vam oni koji ne rade ništa drugo osim što kukaju i osim što se žale. Oni kojima su uvek i za sve krivi drugi, a naročito država

Oni koji su na rečima najbolji stručnjaci - bolji su predsednici od predsednika, bolji su ministri od ministara, bolji su selektori od selektora - ali nikada u svom životu nisu uradili ništa konkretnije i ništa produktivnije od kukanja i žaljenja.

Tim kukumavcima baš ništa ne valja - ni školstvo, ni zdravstvo, ni putevi, ni vlast, ni opozicija, ni mediji, ni novinari... - oni ama baš nikada i ničim nisu zadovoljni i ni po koju cenu ne bi pohvalili bilo šta što ima veze sa Srbima i Srbijom. Jer kukumavcima je nacionalna autodestrukcija deo genetskog koda, oni su zapravo patološki mazohisti koji doživljavaju orgazmično zadovoljstvo uvek onda kada unižavaju sebe i svoje, dok istovremeno prekomerno hvale sve druge, pa i one najcrnje srpske neprijatelje.

Kukumavcima ništa ne valja - ni školstvo, ni zdravstvo, ni putevi, ni vlast, ni opozicija... - oni ama baš nikada i ničim nisu zadovoljni i ni po koju cenu ne bi pohvalili bilo šta što ima veze sa Srbima i Srbijom

Kukumavaca, zapravo, i nema mnogo. Njihov broj se u srpskom narodu meri procentom koji na izborima dobija onaj zgrčeni Saša Prangija Janković, dakle 2-3 odsto, nipošto više. Ali, kukumavci su jako glasni i dobro raspoređeni, pogotovo u medijima i opozicionim strankama.

Elem, skoro svako jutro u kolima dok sitnu decu razvozim po školama na jednom nacionalnom radiju slušam dvoje kukumavaca (i ja sam pomalo mazohista, priznajem). Njih dvoje su mi i dali ideju za ovaj tekst. Ona je razvedena gospođa u odmaklim pedesetim i osim što vodi radijski jutarnji program zarađuje i tako što na televiziji reklamira deterdžent za sudove neprirodno se cereći u kameru sa dva broja većim porcelanskim zubima; a on je nekad uvaženi i cenjeni TV kritičar koji svoju suštinu kukumavca pokušava da prikrije loše odglumljenim cinizmom.

Ko, dakle, redovno sluša dvoje kukumavaca na nacionalnom radiju rizikuje da u najboljem slučaju oboli od teške depresije, a neki labilniji bi, bogme, mogli doći i na suicidne ideje. Jer, kako, zašto i čemu živeti u zemlji u kojoj ništa ne valja, u kojoj je sve najskuplje, u kojoj je sve najgore i najcrnje, u kojoj su baš svi na funkciji većoj od portira prevaranti i lopovi?!

Glasni


Broj kukumavaca se meri procentom koji na izborima dobija zgrčeni Saša Janković, dakle 2 - 3 odsto.

Dvoje radijskih kukumavaca jesu, naravno, samo sitan, mali primer. I nisu oni problem. Problem je što je RTS pun tih i takvih likova. Problem je što ogromnu većinu elektronskih medija kontrolišu kukumavci, što je svaki bogovetni nedeljnik, sem jednog, uređen na principu patološkog kukumavljenja. Problem je, da li me pratite, to što su kukumavci danas i ovde glasniji i na javnoj sceni prisutniji nego ikada.

Mislite o tome. Uradite nešto dobro za sebe i svoju porodicu. Ne kukajte. Ne žalite se. Učite. Radite. Pobedite.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
TT

pre 5 godina

Pa Srbija ima jedne od najgorih institucija i kvalitet zivota je jedan od najnizih u Evropi . To sam primetio tek kada sam se sa 29 godina odselio u Bec . Ukazati na realne probleme drzave nije "kukumakanje" .. Najbolje sto mozete da uradite za svoju porodicu je da sa njom odete na zapad, preporucujem Austriju ili Svedsku .

Vladdimir

pre 5 godina

Da, baš je nezgodno kada spoznaš da svi ne misle kao i ti, i ne ponašaju se onako “kako treba”...

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija