• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

15.07.2018

13:30

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - MUNDIJAL, FUDBAL, ŽIVOT, SRBI, HRVATI...

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - MUNDIJAL, FUDBAL, ŽIVOT, SRBI, HRVATI...

Podeli vest

Fudbal je kao život. Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred. Legendarna krilatica velikog, najvećeg srpskog vojvode Živojina Mišića ponajbolje opisuje ono što smo ovoga leta videli na Mundijalu u Rusiji

 Hrvati nisu znali za strah, Hrvati su smeli i zato su, evo, i stigli do finala. Igraju oni vrlo dobar fudbal, sve su to odlični igrači iz najboljih evropskih klubova, ali nije samo znanje i nije samo 'umenje'. Više je u pitanju to što su smeli, to što zaista nisu znali za strah i to što su - ovo je sad najvažnije - ginuli za svoju zemlju, svoju 'domovinu', svoj grb, svoj dres, crni - reprezentativni dres, vernu repliku onoga iz vremena Pavelićeve NDH.

Hrvati su, da budemo načisto, kolektivno bolesni od mržnje. Mržnje prema Srbima... Ali tako to biva u životu. U životu, nažalost, vrlo često pobeđuju oni zli i oni pokvareni

Hrvati su, da odmah budemo načisto, kolektivno bolesni od mržnje. Patološke mržnje prema Srbima. Na Mundijal su otišli ponosno podižući ustaški barjak iz genocidne akcije 'Oluja', tamo su u Rusiji svaku pobedu posvećivali 'braniteljima' i slavili uz Tompsonove ustaško-koljačke hitove; zagrebački mediji su uspeh 'vatrenih' u Rusiji obeležili objavljivanjem prigodne 'ekskluzivne priče' o tome kako su 'srbijanski ćetnici' 1991. ubili dedu Luke Modrića; onaj imbecil Domagoj Vida pobedu nad Rusima proslavio je uzvikujući u kameru nacistički pozdrav ukrajinskih nacista... Ali, šta ćete, tako to biva u životu. U životu, nažalost, vrlo često pobeđuju oni zli i oni pokvareni.

Pouka

Peđa Milosavljević/Informer

Mi bismo Srbi iz 'hrvatskog čuda' morali ponešto da naučimo. Ne da mrzimo, jer mi nismo i nikada nećemo biti nacisti. Nego da se borimo, da ginemo za sebe, za svoju otadžbinu

E, ali mi bismo Srbi iz 'hrvatskog čuda' morali ponešto i da naučimo. Ne da mrzimo, jer mi nismo ustaše, mi nikada nismo bili i nikada nećemo biti nacisti. Nego da se borimo, da grizemo, da ginemo za sebe, za svoju otadžbinu, za svoju zastavu, za svoj grb. Nisu, da li me pratite, Kolarov, Matić, Tadić, Milinković-Savić, Ljajić i ostali igrali loše, ne možemo da im prigovorimo da nisu trčali, ali istina je da nisu ginuli i da su lako i brzo odustajali. Setite se samo kako su u Kalinjingradu posle prvog, a naročito drugog gola onih švajcarskih Šiptara naprosto umrli na terenu, kako su u Moskvi posle prvog driblinga Nejmara prestali da veruju... E, o tome vam pričam.

Ima tome, evo, tačno 20 godina kako sam sa pokojnim Željkom Ražnatovićem Arkanom pravio intervju na stadionu Obilića, ondašnjeg šampiona države. Hrvati su te 1998. na Mundijalu u Francuskoj bili treći na svetu, a mi Srbi u dresu SR Jugoslavije ispali smo u osmini finala kada je ono Mijat sa penala pogodio holandsku prečku. I rekao mi je tada Arkan: Hrvati su treći zato što imaju svoju zemlju, zato što znaju za šta se bore. I mi ćemo Srbi biti treći na svetu kada budemo imali svoju državu, kada budemo igrali za Srbiju, a ne za nepostojeću Jugoslaviju...

Imamo mi danas Srbiju. Samo što izgleda ne znamo za šta se borimo; samo što, bojim se, nismo spremni da poginemo za sebe i svoje.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zemunac

pre 5 godina

Reprezentacija NDH je nosila CRVENE majice i bijele gačice!

Dacha

pre 5 godina

E pa mi ginusmo i ginusmo ali dzabe !! Uglavnom smo ginuli za druge - za raznu bracu a oni cim dobise svoje "parce zemlje " prestadose da bivaju "braca" i dobismo ljute neprijatelje!? Istorija je uciteljica zivota i treba je uciti i pamtiti! Samo se budala saplice dvaput na isti kamen! Ubuduce samo "use i zase"!!

Frederick Elmor

pre 5 godina

Iz ovoga članka se moze dosta naučiti o Srbima, a ne o Hrvatima.

Kural

pre 5 godina

Hrvatima se desilo da doguraju do finala sada. Dva puta na penale. A da su oni koji pobedjuju nije istina zato sto ih recimo.nigde u kosarci ne vidis. U vaterpolo ponekad. Ali uvek gube od nas srba.

Ljubo

pre 5 godina

Godinama u svojim komentarima iskazujem ,dok je Beograd i dalje najveci jugoslovenski ( antisrpski grad ) ,dok Srbi budu najveci jugonostalgicari ,nema srece ne samo u fudbalu ,vec nema srece i zivota u Srbiji .Sve do tada ce nam neki kao Goran Svilanovic i slicni njemu biti vodilje i prezenteri novog zaludjelog zivota i vecitog mraka u Srbiji .Kada nema istinske Srbije ,nema ni srece u Republici Srpskoj ,ni bilo gde u srpskim zajednicama sirom dijaspore . Da je nama doci do fudbala dobrog u Srbiji ,jer puno toga smrdi pre toga ....

Mile lala

pre 5 godina

Slazem se sa zakljuckom. Drzava hitno mora poceti da rafi na podizanju patriotizma kod Srba. Sad, izgleda, moglo bi sipci da dodju i do Kraljeva, a da nijedan Srbin nije spreman da pogine za svoju drzavu. Sto pre film o coveku koji je poginuo na Kosarama sa usklikon da je Srbija njegova drzava za koju vredi umreti. Naravno sve ratne profitere odmah u zatvor.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Fudbal je kao seks...?! Kad sve naučiš, i kada sve znaš ( kao Nemci ili Brazil)...Ništa više ne možeš da... - "ubodeš"...!!

Mare

pre 5 godina

E, istina sto je Arkan rekao,ima istine.Samo neki u Srbiji, sada konacno kada smo svoj na svome,nedaju ,koce nas ,to kod hrvata nema,takve oni salju na robiju.Peta kolona.Ali sta ce mo mi kada nama Ramadani pravi selekciju igraca?Cudi me da se drzava ne umesa i dovede u red FSS

Zex

pre 5 godina

Prijatelju, Nama su se na ovom svetskom prvenstvu dogodile stvari koje smo najmanje želeli. Ispaili smo u grupi od Švajcaraca, a golove smo primili od kojih smo to najmanje želeli. U finalu igraju oni koje smo najmanje želeli. Prvi put smo se okrenuli protiv Đokovića kad je otvoreno rekao da navija za Hrvate, a on osvoji prvi turnir posle godinu i po dana i to baš Vimbldon. Možda bi ipak malo trebali da spustimo loptu?

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59