• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

12.08.2018

15:48

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - SRPSKA LOGIKA I ODBRANA KOSOVA!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - SRPSKA LOGIKA I ODBRANA KOSOVA!

Podeli vest

Na prvi pogled izbor je lak i poprilično jednostavan. Hoćemo li, dakle, mi Srbi, hoće li država Srbija na Kosovu dobiti nešto ili će dobiti ništa? Logično, jelte, bolje je nešto nego ništa. Problem je, međutim, što u srpskoj realpolitici, a plašim se i u srpskoj kolektivnoj svesti, nema previše logike

Uvučeni u smrtonosnu zamku nacionalnih mitova, hipnotisani zvečećim patriotskim zakletvama, mi nezadrživo srljamo pravo u državnu i nacionalnu provaliju, nesvesno radeći u korist svojih najcrnjih neprijatelja. Neće ovo biti prvi put da zapadne službe, sve skrivajući se iza priča o srpskom nacionalnom interesu, odvuku Srbe pravo u propast.

Bojim se, zaista, da ćemo i ovoga puta 'pobediti' tako što ćemo najstrašnije izgubiti. Bojim se da velika većina Srba danas, nažalost, ne može i neće da razume ko smo, šta smo i gde smo

Setite se samo kako smo 1918. prodali veličanstvenu pobedu u Velikom ratu da bismo 'oslobodili braću Hrvate i Slovence'; ili kako smo 27. marta 1941. podjarcani britanskim plaćenicima uzvikivali 'Bolje grob nego rob', pa smo to onda platili sa više od milion srpskih glava; ili kako smo, na kraju krajeva, 5. oktobra 2000. mislili da oslobađamo državu od tiranina, a zapravo smo tom 'revolucijom' omogućili najveću privatizacijsku pljačku u istoriji i ukidanje Srbije kao ozbiljne države.

Bojim se, zaista, da ćemo i ovoga puta 'pobediti' tako što ćemo najstrašnije izgubiti. Bojim se da velika većina Srba danas, nažalost, ne može i neće da razume ko smo, šta smo i gde smo mi Srbi i naša Srbija danas.

Zapadna prevara

Informer

Neće ovo biti prvi put da zapadne službe, sve skrivajući se iza priča o srpskom nacionalnom interesu, odvuku Srbe pravo u propast

Naprosto, mi više volimo da živimo u lepoj laži, nego u surovoj istini. A istina je da Kosovo, celo Kosovo, danas nije više Srbija. Ne danas, nego evo već punih 18 godina. Istina je, strašna i bolna, ali je istina da Đakovića, Prizren, Peć, Priština nikada više, bez nekog velikog rata za koga mi više nemamo pre svega biološke snage, neće biti deo države Srbije. Baš kao što je istina da severna Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan, Zubin Potok danas nisu deo lažne države Kosovo. Mada, ako budemo dovoljno glupi kao što smo dosta puta u istoriji već bili, ako ne razumemo da je ovo istorijski trenutak, verovatno poslednji dobar momenat za razgraničenje sa Albancima, i taj sever Kosova će za desetak godina biti albanski, a kroz dve decenije, ne više, bićemo u situaciji da branimo ne severnu Mitrovicu, nego Vranje i Leskovac. Braneći Kačanik i Srbicu, koji sve jesu, ali nikako nisu srpski, da li me pratite, izgubićemo i Kuršumliju i Prokuplje.

I optužite me da sam izdajnik, da sam plaćenik, da ne mislim na Srbe južno od Ibra, nahuškajte i navijače i Amfilohija na mene, ali prvo, molim vas, pokušajte sami sebe da ubedite da nešto od ovoga gore ispisanog nije tačno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stojko

pre 5 godina

Obozavam da citam kolumne ovog coveka. Uvek recit i odmeren i kao pcelica vredan.

slađa

pre 5 godina

Zašto unutrašnji dijalog o KiM nije pokrenut ranije? Otprilike su svi znali koji su rokovi dati za rešavanje ovog pitanja, a ćutalo se mudro. I od strane vlasti i od strane opozicije. Pa sada opet imamo podele na glupe, izdajnike, plaćenike, neinformisane itd. Zašto narod nije obavešten o okolnostima u kojima će se država naći na vreme, kako bi dobro razmislio o svemu.

Glasinac

pre 5 godina

slađa:Unutrašnji dogovori o rešenju pitanja KiM suodavno pokrenuti, ali na žalost opozicija je odbila te razgovore ali zato kritikuju svaki predlog koji se pojavi.

Rajko

pre 5 godina

Na sreću Vašu, ali i ovog naroda, ovog puta odluku o Kosovu neće bit samo u rakuma vlasti ili opozicije, odlučivaće narod na referendumu. Ne treba se bojati da neće biti dovoljno vremena da se odluči, ne verujem da postoji neko u Srbiji koji nije sve varijante izanalizirao i da već nema stav o ovom pitanju.

Penzionerj

pre 5 godina

Potpuna istina, prestanimo da sanjarimo. Verujem da ogromna vecina Srba, pravih Srba a ne izdajice, misle isto ka i Predsednik Srbije. Verujem, imace ogromnu podrsku, samo ako uspe do kraja. I najbitnije, Predsednik Vucic ni pod razno nesme podneti ostavku na Prdsednika stranke koja ima ogromnu pdrsku upravo njegovom zaslugom i nisam clan nijedne partije.

Goran

pre 5 godina

Тачно 100%.Сачувајмо макар север.

Jure

pre 5 godina

Ovog puta si ubo. Sve istina. Priznati i razgraničiti se sa Kosovom i riješiti se za sva vremena. Samo si preskočio 90-te majstore. Tu smo obrali zelen bostan. Hteli puno, a ostali bez išta.

maca

pre 5 godina

Covek kome je svaka rec na mestu.Znaci institucija za ove papane zutace.

Fudbaler

pre 5 godina

Uvek piše realno, da shvati narod šta mora a šta ne može, realnost našu srpsku. Jedino INFORMER piše realno.

Deki

pre 5 godina

Vucicevicu, ima ova Srbija olose koji joj zele sve najgore. Dobro je sto ih nema u velikom broju, samo pokusavaju da galamom, pretnjama, ucenama i pokradenim novcem stvore situaciju kao da ih je vise. Dobro je i to sto je narod upoznao taj sljam tokom i nakon petog oktobra 2000. godine.

MareSrbija

pre 5 godina

Istina.Situacija je gadna i relna.Ovakvo stanje samo nas koci preti da nastave da se sire.Zato siptari ,oko baze bonstil ,na jednu i tamo gde su Srbi na drugu stranu.Opaliti granicu,struju mitraljeska gnezda.I mir.A njih tamo ko....Do nekog srecnijeg momenta.

Anja

pre 5 godina

razgranicenje je najbolje resenje, gradjani zasticeni, mir obezbedjen, drzava ima jasne granice, dobijamo vece investicije iz inostranstva...

Dragan R

pre 5 godina

Nema to veze sa patriotizmom već marionete rade svoj prljav posao. Bravo za Vučićevića.

Slađa

pre 5 godina

Postala sam verni čitalac Vučićevićevih kolumni ! Kao i uvek , svaka reč odlično napisana i na mestu ! Bravo !

Milan Marinković

pre 5 godina

Tajming je dobar za razgraničenje. Imamo strategiju i jakog lidera. Time će se rešiti zamrzunuti konflikt koji od starta nije bio dobra opcija, uspostaviće se mir i zaustaviti ratove i antagonizme. Svako ko drugačije misli, ne voli iskreno svoju državu i narod.

Karlo

pre 5 godina

Verujem da ogromna vecina Srba, pravih Srba a ne izdajice, misle isto kao i Predsednik Srbije. Verujem, imace ogromnu podrsku, samo ako uspe do kraja.

stefan

pre 5 godina

Dobrom politikom Srbija ce uspeti da nesto sacuva za svoj narod.

Jagoda

pre 5 godina

Verujem da ogromna vecina Srba, pravih Srba misle isto ka i Predsednik Srbije.

Krckey

pre 5 godina

Konacno je neko konkretno rekao ono sto pokusavam danima da napisem usijanim glavama koji bi silno da brane nesto sto nije nase...pa Srbima je dosta ratova i stradanja a sve, realno, u svrhu tudjih ciljeva i naseg stradanja

Dragana Bajic

pre 5 godina

Kao neko ko nije clan ni jedne partije ove zemlje,samo cu reci da nisam videla da se neko ovoliko bori za Srbiju i Kosovo kao Vucic. Svaka cast

Nikolina

pre 5 godina

Ovaj covek tako ima dobre kolumne da prosto obozavam da citam njegove tekstove, nemoguce je zaobici ih

Marko

pre 5 godina

Uvek se srpstvo negde brani na pogrešan način. Gde god su Srbi bili svud su poginuli!

psihološkinja

pre 5 godina

Ovo je naša sušta realnost. Nažalost plaćamo greške prethodnih garnitura.

ZLATIBOR

pre 5 godina

Srbija treba mirnim i mudrim putem da reši pitanje opstanka Srba na Kosovu.Tu se Albanci i ne pitaju .već zapadne sile ,a pvenstveno Ameri.

ZLATIBOR

pre 5 godina

Maloj Srbiji je dosta ratovanja i mirnim putem želi ne da POKLONI već da REŠI pitanje KiM.

Viktorija Vikica

pre 5 godina

Otkud sad ovaj stav odjednom? Ima u ovom tekstu dosta istine, ali sa druge strane gledano, šta će biti sa brojnim srpskim narodom koji tamo živi? Zar će se tako lako zaboraviti nepravda i zločini učinjeni njima i njihovim porodicama? Kao i brojni manastiri i srpsko bogatstvo koje se tamo nalazi?

mala

pre 5 godina

Ako siptari misle da ce KiM dobiti lako, varaju se.

Rados NS

pre 5 godina

Dosta Srba ima nerealnu svest o stanju na Kosovu i Metohiji.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Биће по БОЖИЈОЈ ВОЉИ...Нека буде БОЖИЈА ВОЉА....Ако Бог жели АНТИХРИСТ да влада Косовом - нека буде...Ако не...Даће нам знак...Помози БОЖЕ...Не желим да убијам албанску децу нити да будем... - убица...!! Али ако је то по ТВОЈОЈ ВОЉИ...прихватам ПРАВОСЛАВНИ КРСТ на грудима...Па како ми буде...!! "Опрости нам дугове наше као што ми опраштамо дужницима својим"...!! Амин...

Danijela

pre 5 godina

Pozdrav. Molim Vas da pokrenete akciju pomoći za pse lutalice u hrani i da utičete na medije da sugerišu državi da pse lutalice čuvaju i neguju zatvorenici, da se u zatvorima naprave azili za pse tako psi nebi bili na ulici i umirali od gladi ili ih ljudi mučili ili držali na lancu a zatvorenici bi imali obavezu i ispunjen dan. Tako bi se i edukovali da pse vole . MOLIM VAS. Imam još ideja . Ako želite možete me kontaktirali. P.S. Sada čujem da zatvorenici valjda u Sremskoj Mitrovici brinu o psima i to daje efekte.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija