• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

09.09.2018

17:12

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Imaginarijum!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Imaginarijum!

Podeli vest

Definišući svoj megalomanski TV projekat 'Zadruga 2' kao 'bajkoviti imaginarijum', Željko Mitrović je nehotice dao najbolji opis realpolitičkog rijalitija u kome svi mi ovde i danas živimo. Samo što kod nas u ovom našem 'bajkovitom imaginarijumu' nema unapred napisanog scenarija, ne znaju se pravila, a još manje se zna ko je Veliki Šef

Pogađate, opet ja o Kosovu, a o čemu bi drugom? Posle izbora Fatmira Ljimaja za šefa pregovaračkog tima Prištine, jasno je da Veliki Šef jednostavno neće kompromisno, mirno i pošteno rešenje srpsko-albanskog spora. 

Kada su EU i SAD aminovale postavljenje monstruoznog koljača i silovatelja Srba (pogledajte tekst pored) za glavnog šiptarskog pregovarača; kada je Vučiću iz Prištine zaprećeno hapšenjem i linčom ako se usudi da dođe na Kosovo; postalo je sasvim jasno da neko negde na Zapadu ozbiljno računa sa novim balkanskim ratom.

Da li veliki moćni Zapad, da li Britanci, Nemci i Amerikanci zaista imaju interes u novom haosu na Zapadnom Balkanu? Da li iko normalan misli da je ove 2018. moguće ponoviti 1995?

Ili to ili taj neko zaista misli da su Srbi magarci koji će ćutke pristati da za prazno obećanje ropske porcije čvaraka ponovo izgube sve da bi dobili ništa.

Ali, da li je baš tako? Da li veliki moćni Zapad, da li Britanci, Nemci i Amerikanci imaju interes u novom haosu na Zapadnom Balkanu? Da li iko normalan misli da je ove 2018. moguće ponoviti 1995? 

Kako se uopšte može računati na nasilno otimanje severa Kosova i neko novo etničko čišćenje Srba, a ne razumeti da će to sasvim izvesno izazvati novi, veliki krvavi rat?! I to ne samo na Kosovu.

Zato je, hoću da kažem, od vitalne, presudne važnosti, da Srbija ostane dovoljno mudra i moćna država, i politički i ekonomski. I da ostane čvrsta u stavu da je rešenje za Kosovo moguće samo ako je dovoljno pošteno prema Srbiji i Srbima. Pa onda neće proći mnogo vremena, a usijanim glavama u Prištini, Londonu, Briselu, Berlinu postaće jasno da Kosovo, bez dogovora sa Beogradom, nikada neće postati država u pravom smisli te reči. I moraće da popuste. Osim, ako stvarno neće rat. A u tom slučaju džaba nam sve, zar ne?

Samo mudro

Tanjug

Od vitalne, presudne važnosti jeste da Srbija ostane dovoljno mudra i moćna država, i politički i ekonomski. I da ostane čvrsta u stavu da je rešenje za Kosovo moguće samo ako je pošteno prema Srbima

P. S. Nema nikakve sumnje, Srbija bi problem Kosova mnogo lakše i brže rešila da nije nas Srba. Da nije onih među nama koji pokušavaju da zloupotrebe Kosovo u korist svojih guzica. Da nije Tajkuna Đilasa koji tajno noću obilazi ambasade i obećava da će čim dođe na vlast priznati lažnu državu, da nije Vuka Pozderac Jeremića koji sa sve Boškom Ljotićem Obradovićem otvoreno najavljuje da će, kad se dokopa fotelje, 'Kosovo rešiti za 24 sata' (a to je, jelte, moguće samo tako što bi preko noći priznali šiptarsku državu), da nije Rade Trajković koja iz luks-stanova u centru Beograda glumi lidera Srba sa Kosova; da nije svih njih i njima sličnih, bilo bi sve znatno lakše. Ali, tako je kako je. Pa, sad, ili mi ili oni. Ili će Srbija sačuvati nešto na Kosovu ili će izgubiti sve.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan

pre 5 godina

Vučićeviću,potrebna vam je pomoć specijaliste.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija