• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

14.10.2018

20:17

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - SLUČAJ "KAŠOGI"

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - SLUČAJ "KAŠOGI"

Podeli vest

Slučaj saudijsko-američkog novinara Džamala Kašogija, koga su 2. oktobra ove godine Saudijci na prevaru namamili u konzulat u Istanbulu, a onda ga tamo zverski mučili, zaklali, pa iseckali na komade i u kesama diplomatskom poštom poslali u Rijad, objašnjava baš sve. I to ne samo o Saudijskoj Arabiji, nego o svetu u kome svi mi danas živimo


Kada, dakle, imaš dovoljno para možeš i smeš sve. Pa i da nekažnjeno zakolješ Amerikanca, novinara čuvenog 'Vašington posta'!

Slušaj 'Kašogi' jeste jedinstven presedan da Amerikanci ćutke prelaze preko najgrozomornijeg ubistva svog državljanina. Vašington je zbog interesa koji se mere bilionima dolara Saudijcima dao dozvolu da nekažnjeno kolju čak i njihove

Nema na ovoj planeti više nikakvih principa, vrednosti i ideja. Postoji samo interes i samo keš. Sve je na prodaju, sve je trgovina. Baš sve!

Šta kažete? Nije to ništa novo? To smo sve i ranije znali? Da, jesmo. Ali, slučaj 'Kašogi' je kraj. Ovaj slučaj je definitivni dokaz moralnog besmisla i najstrašnijeg licemerja na kome počiva ono što se kolokvijalno naziva novi svetski poredak. Slušaj 'Kašogi' jeste redak, jedinstven presedan da Amerikanci ćutke prelaze preko najgrozomornijeg ubistva svog državljanina čiji je jedini greh bio to što je pisao i govorio ono što je mislio o diktaturi u Saudijskoj Arabiji. Vašington je, jelte, zbog nafte i interesa svoje vojne industrije, interesa koji se mere bilionima dolara, Saudijcima dao dozvolu da nekažnjeno kolju i tranžiraju čak i američke državljane!

Cena istine

Foto: Tanjug

Zakon jačeg je postao jedini zakon, a istina vredi samo onoliko koliko možete za nju da platite. Što pre to shvatimo, veće su nam šanse da preživimo

I? Šta se sve to nas tiče? Kakve to veze ima sa nama? Pa, i tiče nas se i i te kako ima veze. Jer u tom i takvom svetu u kome nema više nikakvog prava i zakona, nego samo gole sile i samo golog interesa, mi treba da živimo i preživimo. U tom i takvom svetu mi moramo da opstanemo, da se izborimo za državne i nacionalne interese. Sa tim i takvim Amerikancima treba da dogovorimo rešenje i za Kosovo i Republiku Srpsku. E, baš zato je vrlo važno da svi zajedno što bolje razumemo slučaj 'Kašogi'. I da shvatimo, da ako hoćemo da opstanemo, moramo da istrgujemo, da platimo, da kupimo, da što skuplje prodamo, da se uklopimo u interese onih većih i moćnijih.

Sve drugo je, bojim se, unapred osuđeno na propast. Svaka ideja da bismo spoljnu politiku i odbranu države mogli da temeljimo samo na principima i zakonima, samo na idejama i ideologijama mnogo će nas skupo koštati, a rezultata neće biti.

Došlo je takvo vreme da gotovo uopšte više nije važno šta je istina, na čijoj strani je zakon i ko je u pravu. Zakon jačeg je postao jedini zakon, a istina vredi samo onoliko koliko možete za nju da platite. Što pre to shvatimo, veće su nam šanse da preživimo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 5 godina

Svet u kome moramo da zivimo i prezivimo. Zakon jaceg vlada a opstati moramo.

Radisa

pre 5 godina

Rusija je uvek uz Srbe. Zelimo mir i stabilnost zemlje. Necemonasedati na provokacije.

Vladica

pre 5 godina

Srbija je svojom odgovornom politikom stekla ogroman ugled i poštovanje u svetu.

Maja

pre 5 godina

Ja ne mogu da verujem da ovo moze da prodje nekaznjeno!

ljilja

pre 5 godina

Tesko je prihvatiti da se tako nesto danas dogadja u savremenom dob

Aleksandra

pre 5 godina

Ovo sto se desilo je stvarno strasno i tuzno.

ivana

pre 5 godina

Nazalost sve je u pravu Vucicevic, odlicna je kolumna!

hana

pre 5 godina

Retko ko ima hrabrosti kao Dragan, a ovim je zatresao mrezu!

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Dobiće Ameri nešto zauzvrat što ćute na ovaj gnusan zločin.

Lazni bot

pre 5 godina

Ovo pise onaj sto je ceo Beograd okitio bilbordima Trampe Srbine.

slađa

pre 5 godina

Slučaj Kašogi treba izneti pred UN, SB UN. Ovo je više od svirepog i mučkog ubistva novinara. Ovo je slučaj za svet.

Badza

pre 5 godina

Kao i uvek, odlicni tekstovi gospodina Vucicevica.

Milica

pre 5 godina

Doslo je vreme da se kazne zlocini zutaca i olosa opozicije.

beki

pre 5 godina

Svaka cast gopodine Vucicevicu, takve reci, izjave, dokumenti, pisanja i izlazak u javnost sa takvim vestima.. zaista treba biti hrabar i izneti sve to na svetlo.. Nadam se da ce vase vesti i vas rad i trud tek da se vrednuje i uspete..

lola

pre 5 godina

Papirnati zelembaci vladaju svetom ,nema vise ni morala ,ni principa ,ni postenja.Americka filozofija zivota.

Riki

pre 5 godina

Ovi Ameri ne da nemaju osecaj, nego su morbidni.

Dexter

pre 5 godina

Ameri su ogrezli u svojoj mentalnoj bolesti i pitanje je samo dana, kada ce izgubiti mesto svetskog lidera.

Velizar Kastratović

pre 5 godina

Zato Ameri nas ubiše za braću Burići koji su bili njihovi državljani,a ujedno i teroristi što su nastradali dok su se borili na strani UČK. Oni nisu bili novinari na zadatku na Kosovu!

Stojan

pre 5 godina

Ovo je jedan od najboljih komentara sto sam procitala. Ako to shvate is srpski politicari i podju sa takvog gledanja stvari onda mogu nekuda da doguraju. Cini mi se da je jedina greska sto je Milosevic napravio sto je verovao da se drzava brani na temeljima internacionalnog zakona i istinom.

Neda

pre 5 godina

Ovo je strasna vest da covek zavrsi svoj posao na ovako bedan nacin. Zakon jaceg je postao jedini zakon, a istina vredi samo onoliko koliko mozete za nju da platite. Sto pre to shvatimo, veCe su nam Sanse da pre zivimo .

Miki

pre 5 godina

Svaka čast ovom čoveku na svakoj kolimni... Svaka kolumna mu je bolja od prethodne.

Mica

pre 5 godina

Dragan J. Vučićević me svaki put nanovo oduševi svojom kolumnom... Svaka kolumna mu je odlična...

dimigrom

pre 5 godina

Nicija nije gorela do zore,pa nece ni zlocimcima

Veljko M

pre 5 godina

To je demokratija koju zagovara Amerika. Gde su god oni umešali svoje preste , tamo je došlo do nemira i krvoprolića.

Biljana Đ

pre 5 godina

Na žalost Amerika ima ogroman uticaj na Evropu i to nije dobro.

SasaRu

pre 5 godina

Slučaj 'Kašogi' je zastrašujuć. Ovaj slučaj je dokaz moralnog besmisla i licemerja na kome počiva ono što se naziva novi svetski poredak.

exSer b

pre 5 godina

Stop ovom pederu Vucicevicu najvecem zadrugaru.

MilijanaLakić

pre 5 godina

Vučićević je u tekstu istakao surovu suštinu sistema"novog svetskog poretka" a to je da svi treba da budu u službi materijalnog interesa Amerike i da pojedinci kao i cele države manje i slabije su poligon za demonstraciju sile

tale

pre 5 godina

u Americi se sve, ali baš sve može kupiti novcem

Krckey

pre 5 godina

Na zalost tuzna i neosporiva istina da jedan Americki državljanin strada na tako monstruozan nacin a da njegova drzava ne ucini nista zarad licnih interesa i finansijskog prosperiteta...uzas koji nas se itekako tice...sutra ce neki Srpski novinar doziveti slicnu sudbinu...Nikome, ali nikome ne treba biti dozvoljeno da prodje nekaznjeno za ovakav vid zlodela...porazavajuce je sve sto se desava...

beli tigar

pre 5 godina

Monstrulozno je mala rec za to sto su uradili coveku.Uzas.

Strsljen

pre 5 godina

Klasican primer americkih duplih standard. Cute posto je Saudijska Arabija njihov saveznik. Mozete li da zamislite sta bi uradili da su Rusi to uradili???

jova

pre 5 godina

Stop nasilju.. Danas su nase odbojkasice zvanicno usle u polufinalu svetskog prvenstva a ovde ni slova o tome ali zato su zadruga, parovi na naslovnoj strani dno dna zaista gospodine Vucicevicu dosta zlocina.

Saradžogla

pre 5 godina

Вучићевићу,синко,шта ти би да промениш једноставан начин ,,ПОШАЉИ КОМЕНТАР,,? Као кретен прво притиснем ,,да нисам робот,, а онда гледам аутомобиле,семафоре,пешачке прелазе и као морон притискам дугмиће?Да,заборавих и на уличне хидранте! ... Него да те подсетим на БЕОГРАДСКЕ ИЗБОРЕ где ми из СНС једва добисмо 366 хиљада гласова од 1,6 милиона београдских гласача.А то није ни 25%! колико да смањиш полтронство према странци СНС чији сам ја подпредседник београдске општине а становник сам великог насеља уз дупе Београда.ШТА ДА ОЧЕКУЈЕШ? ... Велику мућку са дупло потрошеним новцем за сређивањем потребе насеља!Коме су отишли толики милиони динара.Питај босанског келнера који је председник општине Вождовац?Толико а сада да притискам слике семафора!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija