• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

21.10.2018

18:58

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ĐILASOV FAŠIZAM!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ĐILASOV FAŠIZAM!

Podeli vest

Dragan Đilas je podneo krivičnu prijavu protiv Informera. Traži da moj kolega, urednik internet portala Aleksandar Ignjatović i ja budemo osuđeni zbog govora mržnje i 'rasne diskriminacije'!?! Zahteva da nam sud odreže po tri godine robije!


Isti taj Dragan Đilas podneo je protiv Informera i privatne, parnične tužbe zbog klevete, uvrede, povrede časti i ugleda. Za četiri meseca devet komada tužbi. Kad se sve sabere, traži da mu platimo više od 3,5 miliona dinara odštete, plus troškovi, plus kamate.

Zašto tajkun Đilas hoće da nas hapsi i zabranjuje? Pa, samo zato što radimo svoj posao. Zato što pišemo i govorimo ono što mislimo... Zato što, izgleda, Đilas zaista veruje da je on viša rasa

A zašto je sve to uradio tajkun Đilas? Pa, samo zato što radimo svoj posao. Zato što pišemo i govorimo ono što mislimo. Zato što kritikujemo njegovu politiku. Zato što imamo stav koji nije po volji njemu i njegovima. Zato što pitamo kako je on to dok je bio na vlasti 'zaradio' 25 miliona evra i za šta je njegov Vuk Pozderac dobio 200.000 evra od ambasade Katara u Berlinu? Zato što, izgleda, Đilas veruje da je on viša rasa (otuda valjda ona 'rasna diskriminacija' u krivičnoj prijavi), da on ima prirođeno pravo da bude glavni urednik Srbije.

I? Kako se to zove? Je l' to demokratija? Ili je to, možda, najcrnji fašizam? Biće da je ovo drugo. To kad hoćete da hapsite i na robiju šaljete novinare, to kada pokušavate da finansijski uništite medije koji vam nisu po volji to svašta nešto jeste, ali demokratija svakako nije.

Tajkun

Foto: Beta

Ima pravo Đilas da bude fašista. Ali imaju li novinari pravo da budu saučesnici u njegovom pokušaju da istrebi sve one koji mu nisu po volji?

Možete li, evo, bar da pokušate da zamislite da predsednik Vučić ili bilo ko od funkcionera ili poslanika SNS podnese krivičnu prijavu protiv 'Danasa' i traži tri godine zatvora za Dražu Petrovića? I da li mislite da je tako nešto bilo prećutano u gotovo svim medijima? Verujete li da to ne bi bila ni vest za Javni medijski servis?

Jeste, baš tako. Kada bi, kojim čudom, Vučić i njegovi poludeli i zatražili zatvor za novinare koji njima nisu po volji cela bi Srbija zvečala od skandala, a osude bi, nema nikakve sumnje, stigle i iz Brisela i iz Vašingtona. Ali kada Đilas hoće da hapsi i tera u zatvor urednike Informera, kada Đilas traži da se momentalno zatvori TV Pink, jerbo ima uređivačku politiku koja njemu nije po volji, onda to nije ni vest, onda je to, po aršinu takozvane drugosrbijanske elite, bogougodno, demokratsko delo?!

Da se razumemo, ne žalim se ja, ne kukam. Samo konstatujem, samo pokazujem i dokazujem najstrašnije licemerje koje vlada na srpskoj medijsko-političkoj sceni. I evo molim sve kolege novinare da se dobro zamisle nad onim što danas čine.

Jer ovo što danas Đilas i njegovi rade Informeru sutra mogu da urade bilo kome od vas. Ako, svi zajedno, dozvolimo da se u Srbiju ove 2018. vrati praksa verbalnog delikta - zatvorske kazne za javno izneseno mišljenje - onda nam niko drugi, onda nam niko neće biti kriv. Niko, osim nas samih. Ima pravo Đilas da bude fašista. Ali imaju li novinari pravo da budu saučesnici u njegovom pokušaju da istrebi sve one koji mu nisu po volji?

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivana

pre 5 godina

Djilas bi da kontroliše sve medije. Klasičan diktator u pokušaju.

Marko

pre 5 godina

Ne znam ko bi trebao ovde biti osudjen. Opozicija non stop poziva na linc, ubistva, silovanja, vesanja....

Paja

pre 5 godina

Hahaah ko da bude osudjen zbog govora mrznje? O cemu Djilas prica?

Daca

pre 5 godina

Mediji treba da imaju slobodu govora a Djilas neka vodi racuna sta prica!

ivana

pre 5 godina

Dosta je bilo saveza za Srbiju ovi su samo stetocine naseg drustva!

hana

pre 5 godina

Trebalo bi ukinuti svaku ideju tih kvazi ljudi iz saveza za Srbiju!

Nenad

pre 5 godina

Vucicevic stvarno ima petlju. Doslo je vreme kada se mora odvojiti zito od kukolja i ova foteljaska opozicija oterati u politicku proslost ove zemlje.

Toma

pre 5 godina

Dobro je sto taj kriminalac vise nikada nece doci na vlast. Njegove kandze su ojadile ovu zemlju.

Ivana

pre 5 godina

Đilasu ne odgovera kada se o njemu piše istina,zato što nema ništa dobro da se napiše.

slađa

pre 5 godina

Ne bi bilo loše da Vučićević i Draža Petrović imaju tv duel. Ali fer. Ako već političari izbegavaju tu vrstu sučeljavanja, novinari bi mogli da pokažu da svoj hleb zarađuju teškom mukom. Nije bitno ko je za koju opciju, ako je zaista za neku opciju, ali pokazati na neki način širem auditorijumu različita viđenja situacije u zemlji i položaja novinarske profesije uopšte u kontekstu nedavnih ubistava novinara u EU i novinara Kašogija.

lale

pre 5 godina

ja bih voleo da vas sud osudi.Odmah bi bili svi tabloidi i novine osudjeni kad bi pisali protiv vlade i presednika.Cekam taj trenutak.Isdrzite i istrajte u vasim stavovima.

zlaja

pre 5 godina

Nemože ova žuta bagra ništa da postigne, prošlo je njegovo vreme.

Zoki

pre 5 godina

DJV imaš neke kretene koji ti smišljaju kolumne ili to radiš sam?

Strasno

pre 5 godina

Koja je ovaj vucicevic majmuncina. Pa i ne treba da pisete sta mislite nego ISTINU

Milomirka

pre 5 godina

Kad Đilas preti novinarima to je u redu, a da je to uradio Vučić bio bi proglašen za diktatora. Tajkun priča o poštenju i časti, kako da ne.

NULA JE NULA

pre 5 godina

Колико коментара је било на овој колумни, најчитанијег дневног листа.. Што би рекао онај мучени Атлагић - АУУУУУ.. НУЛА КОМЕНТАРА!

zoran Milunovic

pre 5 godina

Kako smes da naivas coveka , "fasistom" ? . Gde je to pravosudje ?

Femina

pre 5 godina

Zasto ne pitate Dragana Djilasa ko je oduzeo kompletnu imovinu i srusio Prvu srpsku livnicu osn.1832.god.koja se nalazila ul.Francuska br.50 u Beogradu? Zasto je obilazio zgradu u toku gradnje? Ko je vlasnik zgrade...jos uvek se ne zna?Sudjenje oko rusenja jos uvek traje.Livnica je oduzeta 2007.god.Istrazite i mnoge stvari ce se otkriti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija