• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

18.11.2018

18:00

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - PONIŽENA FRANCUSKA I TOTALNI BESMISAO!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - PONIŽENA FRANCUSKA I TOTALNI BESMISAO!

Podeli vest

U pravu je cenjeni kolega Žan Kristof Buison, urednik francuskog dnevnog lista 'Figaro' - nije Srbija prošle nedelje u Parizu ni poražena, ni ponižena. Srbi i Srbija su tamo ispod Trijumfalne kapije uvređeni, i to najstrašnije. A poražena je i ponižena pre svega Francuska

Na toj proslavi 100. godišnjice pobede u Velikom ratu poniženo je na desetine hiljada Francuza koji su zajedno sa Srbima probijali Solunski front i oslobađali Evropu. Ponižen je Luj Franše d' Epere, slavni maršal Francuske i počasni vojvoda Srpske vojske koji je sa velikim Petrom Bojovićem 1918. oslobodio Beograd.

Ponižen je i general Šarl Tranije, koji je sa svojom konjicom hrabro jurišajući rame uz rame sa Srbima oslobodio Niš, Skoplje, Prokuplje, Svilajnac. Ponižen je i Ipolit Monden, prvi srpski ministar vojni.

Srbi i Srbija su 11. novembra ispod Trijumfalne kapije uvređeni, i to najstrašnije. A poražena je i ponižena pre svega Francuska

Ponižene su čitave generacije Francuza vaspitavane na herojskom savezništvu i 'večnom prijateljstvu' sa Srbijom. Ponižen je i najveći Francuz modernog doba Šarl de Gol, čovek koji je Srbe opisivao kao div junake Prvog svetskog rata, govoreći da će 'slava tog malog, ali žilavog naroda ostati redak primer u evropskoj istoriji'.

Konačno, ponižen je i Fransoa Miteran, koji se i u vreme najveće antisrpske histerije na celom Zapadu nikada nije odrekao prijateljstva sa srpskim narodom. Miteran je, da se podsetimo, početkom devedesetih govorio da, dok je živ, neće dozvoliti bombardovanje Srba, a u predsedničkom kabinetu je, po svedočenju svog šefa diplomatije, plakao kada je u Beogradu crnim plaštom prekriven Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu.

Nema smisla

Foto: Informer DN

Ovo je i finalni dokaz totalnog besmisla modernog sveta koji se sav sveo na goli interes. Nema ovde na ovoj planeti više nikakve ideje i ideologije, nikakvog iskrenog prijateljstva ili savezništva. Samo keš

Elem, ono što su Emanuel Makron i njegovi šiptarskim narko-kešom potplaćeni saradnici uradili u nedelju 11. novembra u Parizu nije samo uvreda Srbije i nije samo poniženje Francuske. To je i finalni dokaz totalnog besmisla modernog sveta koji se sav sveo na goli interes. Nema ovde na ovoj planeti više nikakve ideje i ideologije, nikakvog iskrenog prijateljstva ili savezništva.

Nema, nema ovde više ničega! Ima samo trange-frange, samo 'ja tebi - ti meni', samo 'ko nabije, taj dobije'.

Da nije tako, da u ovome što se zove novi svetski i novi evropski poredak ima zrnca pravde i bilo kakvog smisla, pa onda bi bilo potpuno nemoguće da krvavi ratni zločinac Hašim Tači sedi na centralnoj tribini odmah iza Makrona, Trampa i Putina. I ne bi nikako moglo da se desi da Nemci, Hrvati, Bugari, oni koji su u Velikom ratu bili poraženi, ispod Trijumfalne kapije imaju bolja mesta od nas Srba.

Šta kažete? Sveopšti planetarni besmisao o kome govorim dokazuje i ona fotografija na kojoj se nasmejani Putin rukuje sa Tačijem? Sklon sam da se složim. Nažalost.

I zato, nema nama do nas.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 5 godina

Sjajna koloumna, Francuska je najnovijim potezima ponizila sve svoje ratnike i vojskovodje koji su zajedno sa Srbima probijali Solunski front

Aca P

pre 5 godina

Iskren i jasan, kao i uvek. Fenomenalan tekst Dragana Vucicevica.

Danilo

pre 5 godina

Naravno da greska u protokolu, nastala slucajno ili ne, ne moze obrisati sve ono sto cime Srbija moze da se ponosi iz Prvog svetskog rata. Niti je umanjilo znacaj nasih zrtava. Taj propust je samo njihova sramota.

Ketty

pre 5 godina

Ja sam upravo to govorila kada se culo sta su uradili Srbiji i Vucicu. Sramni odnos i pokvaren. Ne Francuska vec sam Makron. Jos ni da kaze jednu rec, on i dalje cuti.

Nk

pre 5 godina

Srbija je dostojanstvena bila u Parizu. A Francuska je ponizena.

Naja

pre 5 godina

Francuska je iskaljala obraz za narednih sto godina.

Bane

pre 5 godina

Odlican tekst, upravo tako, Srbija je uvredjena a ne ponizena.

Milan

pre 5 godina

Korumpirani funkcioneri u Francuskoj su pljunuli u lice i francuskom i srpskom narodu.

hana

pre 5 godina

Nazalost ponizeni smo mi vise, ipak smo svetu dali dve trecine muske populacije, koja je mahom poginula, trebali su da nas docekaju sa najvisim pocastima, a ne ovako!

Nina

pre 5 godina

Francuska je napravila ogromnu gresku, cime je uvredila i ponizila Srbiju.

Maki

pre 5 godina

Ko zna koliko i koga je Taci podmitio i platio za to mesto.

Tijana

pre 5 godina

Ponizeni mozemo biti samo ako mi uradimo nesto sram,no , ovako ko gesi sramota je njegova.

Velimir

pre 5 godina

Francuska je brukom na ceremoniji u Parizu sama sebe osramotila!

Marija

pre 5 godina

Srbija zna koje zasluge ima u prvom sveckom ratu a Francuzi su sami sebe porazili jer da nije Srbije ko zna kako bi se odvijao rat.

Todor

pre 5 godina

Sve više dolazimo do saznanja da je EU korumpirani skup drzava koji funcionišu po principu daš mi dam ti. Kuda ide ovaj svet?

mnn

pre 5 godina

Ovaj covek uvek sve detaljno objasni i posvecen je istini,,, sve pohvale na rad ovog coveka.

Tamara

pre 5 godina

Bice Francuska i sportski pobedjena, kada na nasoj Marakani, nasa C. Zvezda napuni mrezu PSG - u .

Milica

pre 5 godina

Ovo je bio šamar koji je uticao na buđenje srpskog naroda da konačno shvatimo da nam Francuzi odavno nisu ni prijatelji ni saveznici. Voleo bi da se to u budućnosti promeni.

Mika

pre 5 godina

Sramotno je da jedan kriminalac i terorista Tači stoji pored jedne poličke veličine kao što je Putin. Samo potplatiš nekoga u protokolu ceremonije i to se može desiti.

Nevena

pre 5 godina

Dobro je sto je Srbija, na celu sa predsednikom Vucicem, ostala ponosna i dostojanstvena. Dokazali smo koliko smo veliki.

rale

pre 5 godina

dzavo je bio boziji andzeo,izdao ga je,juda je bio HRISTOV apostol,izdao ga je,ali hriscanski svet veruje i moli se nasem bogu i nasem SINU BOZIJEM HRISTU,doslo je danas vreme da se upotrebe reci ISUSA HRISTA, OCE;OPROSTIM TO STO RADE,nije uzalud TRAMP rekao,SRBI SU VELIKI NAROD.BOG JE VELIKI,KAO I SIN BOZIJI HRIST,SRBI SU BOZIJI NAROD

Kika

pre 5 godina

Francuska se samo pretvara da je pravi prijatelj.

Mile

pre 5 godina

Ovo je velika sramota za Francusku, ne za Srbiju, mi smo castan narod i nemozemo biti postidjeni, ali su francuzi ti koji ce ovaj potez zazaliti, kad tad

mara

pre 5 godina

Srbija dostojansteno hoda podignute glave,sami sebe su ponizili ne nas

Danilo

pre 5 godina

Suštinski Srbi i Srbija nisu time degradirani.Teret i bruku za postupke ili propust snosi Francuska

Milanka

pre 5 godina

Besmisleno je nervirati se,Sptari su platili za ovako skandaloznu organzaciju obelezavanja pobede u Prvom svetskom ratu.

Sofija

pre 5 godina

Siptari svoj prljavi novac sada ubacuju na mestima gde mogu ostvariti svoje provokcije i politicke ciljeve.

Vns

pre 5 godina

Žuti su krivi za ovo a ne Francuzi....DJV nemoj da si tužan ipak ćeš na kraju ti biti u pravu......kao i uvek....

SasaRu

pre 5 godina

Na našu žalost i radost šiptarskih kriminalaca i ubica.

SasaRu

pre 5 godina

Poražena je i ponižena Francuska i njihovi heroji i generali iz velikog rata.

Dacca

pre 5 godina

SRBIJA NIGDE I NIKADA NIJE BILA NITI CE BITI PONIZENA!

milos

pre 5 godina

Predsednik nam uvek obeli obraz svojim ponasanjem.

Tea

pre 5 godina

Sramotno je kako se Francuska ponela kao domacin,a zasto je doslo do toga,smatracemo da je slucajno

Rada

pre 5 godina

Sramota kako se Francuska ponela kao domacin,ali ajde da verujemo da je greska slucajna

gago

pre 5 godina

To je ta Evropa u koju brzopleto i bezglavo srljamo.

Milica Milicic

pre 5 godina

Oni koji ne znaju ili prodaju istoriju su ponizili i srpski i francuski narod, ali svi mi koji je znamo ne damo se poniziti.

Neda

pre 5 godina

Najbolja fora je da ako Makron nije znao nešto o prvom svetskom ratu, trebalo je da pita ženu. Umrla sam od smeha.

GOGO

pre 5 godina

Svi smo tu bili ponizeni i uvredjeni. Necemo se mi osecati lose, vec francuzi.. zalostan je postupak.. ali izvinjenje smo primili i ne treba nastavljati dalje sa istom pricom

sanjica

pre 5 godina

Jedno je izvestno da je na proslavi Francuska napravila veliku grešku koja se ne čini zemlji koja je zajedno sa njom iznela veliki rat

darko

pre 5 godina

Poniženje za sve Francuske i Srpske žrtve koje su dale svoje živote za naše boje sutra!

Mila

pre 5 godina

Francuzi nisu trebali tako da se ophode prema nama

VIVIJEN

pre 5 godina

Makron je ponizio i celu Francusku, ne samo Srbiju.

AleksMache

pre 5 godina

Tako je, nego bi svako niz svoju vodenicu!

Goca

pre 5 godina

Volim ovog Vucicevica jer je rak rana za opoziciju glupavu lopovsku. Zato sto im svu istinu saspe u lice pa krenu da se dave u svom mulju.

Mici

pre 5 godina

Doći će valjda sve na svoje mesto. Samo polako i taj šiptarski keš doći će im glave.

Stanisa

pre 5 godina

Ako cemo iskreno nema ovde na ovoj planeti vise nikakve ideje i ideologije, nikakvog iskrenog prijateljstva ili saveznistva sve se svodi na finansijski interes.

Dragana

pre 5 godina

Upravo tako! Francuzi to nisu smeli sebi da dozvole.

maja

pre 5 godina

Bilo kako da se zavrsi ova francuska afera ostace gorak utisak i crna mrlja u istoriji Francuske da su ispostovali jednog teroristu.

Lana

pre 5 godina

Francuzi su pokazali svoje nedolicno ponasanje.

Kiki

pre 5 godina

Srbija je pokazala svoju veličinu više puta kroz istoriju pa tako i na prijemu kad nije reagovala na ponižavajuće mesto koje joj je dodeljeno na stogodišnjici primirja u Prvom svetskom ratu.

Jin

pre 5 godina

Vucicevicu jel si ovih sedam komentara bez lajka I dislajka Sam is pisao, da li ti se I dalje svidja Putin I da li si pokupio precednicki sekret???

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija