• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dobromirović

19.11.2018

10:09

PISMA IZ MAGLE: Nova kolumna Milana Dobromirovića: IZVINJENJE MAKRONU

Kolumne

PISMA IZ MAGLE: Nova kolumna Milana Dobromirovića: IZVINJENJE MAKRONU

Podeli vest

Predsedniče Republike Francuske - izvinite. Izvinite što moj mali, balkanski, srpski mozak ne može da poveruje da se zastava lažne države Kosovo našla među više od dvadeset zastava zemalja koje su bile pozvane na svečanost u Parizu povodom obeležavanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu tek tako, slučajno

Izvinite zbog toga što sumnjam u to da čelni ljudi u Notr Damu ne znaju šta je takozvano Kosovo i ne znaju istoriju. Oprostite mi i što verujem da Francuzi dobro znaju abecedu i koga zovu i gde ga smeštaju na zvaničnim svečanostima.

Foto: Tanjug

I FRANCUZI GA ŽESTOKO KRITIKOVALI ZBOG UVREDE SRBIJE Emanuel Makron

Izvinite, kriv sam i zbog toga što teško mogu da progutam izvinjenje francuskog ambasadora u Beogradu Frederika Mondolinija, ma koliko otvorenih pisama objavio i intervjua imao u srpskim medijima. Oprost tražim i jer sam ubeđen da je Hašim Tači dobro „podmazao" svoje mesto iza ruskog lidera Vladimira Vladimiroviča Putina. Svojim ili tuđim parama. Svejedno je, jer je to „krvavi" novac. Pomilovanje mi je potrebno i zbog odvratne pomisli, kojoj ste vi Francuzi sami kumovali, da je svečanost koja se čekala jedan vek politizovana do koske, do same srži.

Izvinite i što mislim da je trebalo, u najmanju ruku, da napišete pismo srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću. Ili makar da ga pozovete. Ne zbog Vučića, već zbog Srbije. Države koja je u Velikom ratu izgubila između 1.100.000 i 1.300.000 (i slovima: između milion i sto hiljada i milion i trista hiljada!) ljudi, što je tada bila četvrtina stanovništva! Kriv sam i što sam pomislio da bi, eto, Srbija mogla da dobije zasluženo mesto na toj svečanosti u Parizu. Da makar u tom trenutku politika neće biti važna. Ili novac. Ili političke spletke. Da će taj jedan momenat obeležiti ono što je svet odavno izgubio - čast, obraz, dostojanstvo. 

Foto: Tanjug

FARSA UMESTO SVEČANOSTI Obeležavanje stogodišnjice od pobede u Prvom svetskom ratu

Dolazite u Srbiju sledećeg meseca. Izvinite zbog toga što ćete vi i vaša država biti dočekani kako dolikuje, svečano i dostojanstveno - baš onako kako smo se ponašali u Parizu - i što ćete biti smešteni na pravom mestu. Oprostite i što sam ubeđen da bi vaše mesto u Srbiji trebalo da bude mnogo, mnogo drugačije.

Izađite iz magle. U se i u svoje kljuse.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

Sta zapad treba jos da uradi da bi uverili Srbe u ono sto rade a to je totalno unistenje Srbije i svih Srba kao i Rusa. Francuski predsednik se ponasao onako kako oni smatraju a to je da Srbija ne postoji. Francuzi podrzavaju sve evropske fasiste kao sto su ih podrzali za vreme WWII, nista se nije promenilo. Sve vise postaje ocigledno da su Tita postavili samo da bi totalno unistio Srbe i za malo da u tome i uspe. Uspeo je u Montenegro, bivsoj Makedoniji, velikim delom u takozvanoj Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini i samo sto nije uspeo i u Vojvodini. Kad vidite stvari onako kako zaista stoje onda nista ne moze vise da vas iznenadi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija