• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

26.11.2018

14:07

PISMA IZ MAGLE! Nova kolumna Milana Dobromirovića - KOSOVO POSLE INTERPOLA, SVE ILI NIŠTA!

Kolumne

PISMA IZ MAGLE! Nova kolumna Milana Dobromirovića - KOSOVO POSLE INTERPOLA, SVE ILI NIŠTA!

Podeli vest

Šiptarski ekstremisti oličeni u ratnim zločincima Ramušu Haradinaju, Hašimu Tačiju i Kadriju Veseljiju, koji i dalje političkim igrama, ucenama i intrigama izbegavaju suđenje za terorističko delovanje takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i stravične zločine nad Srbima, krenuli su frontalno na Beograd. Pokeraškim rečnikom rečeno, otvorili su karte. Stavili su ruku na sto, izvukli sve kečeve iz rukava. I čekaju. Čekaju da vide kakve karte ima Beograd.


Odluka Prištine da poveća 100 odsto takse na robu iz centralne Srbije, hapšenje Srba na severu pokrajine i maltretiranje i pretnje ljudima pod opravdanjem istrage ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića (koja, inače, već deset meseci tapka u mestu i dobija na dinamici tek sada!?!), kao i upad specijalnih jedinica ROSU u Severnu Mitrovicu, jeste posledica katastrofalnog i neočekivanog diplomatskog poraza u Interpolu. Taj poraz, osim Prištine, jako je pogodio i pojedine zapadne sile poput Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, koji glume „stariju braću“ lažnoj, kriminalnoj i terorističkoj tvorevini koja sebe pokušava da nazove „Republika Kosovo“. Taj poraz, ipak, nadasve je pokazao da Zapad nije svemoćan, da svet više nije unipolaran, da američki i britanski kerberi mogu da polome zube, ali i da male zemlje kao što je Srbija, uz pomoć prijatelja stečenih pametnom spoljnom politikom, nije list na vetru. Štaviše, dokazali smo da umemo i te kako da odolimo političkim olujama. I pobedimo.

Šta je „srpsko diplomatsko čudo“ u Dubaiju još otkrilo? Priština više nema poteza. Saterana je u ćošak. Pritisnuta, sa jedne strane, ubrzanim povlačenjem broja priznanja lažne državnosti i velikim neuspesima prilikom aplikacija za članstvo u međunarodnim institucijama, sa druge, Albanci sa Kosova sve više se ponašaju poput besne zveri. Ranjene, razočarane, demoralisane…

Besmislene i sumanute odluke, poput ovih koje su trenutno na snazi, predstavljaju samo albanski pokušaj da se uhvati vazduh. Da se dođe do daha. Zato Srbija treba da bude još pametnija. Mirnija. Mudrija. Što smo više smireniji, to je veći pritisak na Prištinu. To znaju i Tači, i Haradinaj, i Veselji. Toga su svesni i u Briselu, i u Vašingtonu, ali i u Moskvi, Pekingu… A kada ponestane opcija, uslediće greške koje vode u političku penziju.

Izađite iz magle. I pamet u glavu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sladjana

pre 5 godina

Srbija nastavlja da se na miran nacin bori za svoje interese.

David

pre 5 godina

Ok, jel može ovo? MOŽE. Jel može ovo? MOŽE. Dosta je bre, ajde malo oni da pokažu želju za poboljšanjem situacije.

milan

pre 5 godina

U ovoj situaciji moramo povući mudre političke poteze...

Kristina

pre 5 godina

Kosovo ce istati Srpsko kao svetinja i tradicija a albancima ce ostati veliko nista.

Daca

pre 5 godina

Samo da ratnim zlocincima vidimo ledja. Daleko su oni od politike a kamoli politicke penzije.Srbija se predati nece.

sisko

pre 5 godina

Sve Bog vidi.Odgovarace pred njim.I oni i oni koji ih podrzavaju.Ima Boga.

Jelena

pre 5 godina

Srbija zna svoj cilj i zato ce nastaviti mirnim putem do kraja.

Mima

pre 5 godina

Lazna drzava Kosovo nikada nece biti clan Interpola.

Imperija

pre 5 godina

Mudrost se upravo mirno i staloženo pokazuje, dok druga strana agresivnošću sebe zakopava.

Ilija

pre 5 godina

Beograd se ne kocka, posebno ne sa prljavim igracima.

Milivoje

pre 5 godina

Hapsenjem Srba, pod maskom istrage ubistva Ivanovica, zele samo da zaplase Srbe i proteraju ih sa Kosova kako bi dobili etnicko cisto Kosovo i da na taj nacin oslabe pregovaracke pozicije Beograda.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija