• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

13.04.2019

11:06

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: 'KUPILO' MOGA DEDE MILUNA

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: 'KUPILO' MOGA DEDE MILUNA

Podeli vest

Moj pokojni deda Milun, čestiti seljak iz Šarenika kod Ivanjice, naučio me je pre više od 20 godina verovatno najvažnijoj lekciji u biznisu i politici.

Tamo negde početkom 1998, kada sam počinjao da se na ozbiljan način bavim ovim novinarskim poslom, deda me je jednog Vaskrsa predveče upitao: 'Je li, Gage, 'leba ti, imaš li ti u tom tvom poslu kupilo? ' Začudio sam se, nisam razumeo šta me to deda pita, a onda mi je on sve objasnio: 'Kupilo ti je ono što svi 'oće da kupe. U svakome poslu, i kod nas seljaka i kod tebe u tim tvojim novinama i svuđ' drugo ako imaš kupilo, uspio si, a ako ga nemaš, džaba radiš... '. Tako sam od moga dede - formalno neškolovanog, ali briljantno pametnog čoveka - u jednoj rečenici naučio više o ekonomiji i politici nego od svih učitelja, nastavnika i profesora u 16 godina škola i fakulteta.

"Šta god, dakle, radili, čime god se bavili, ako imate to deda Milunovo 'kupilo' uspeli ste, a ako ga nemate onda se džaba trudite"

Šta god, dakle, radili, čime god se bavili, ako imate to deda Milunovo 'kupilo', uspeli ste, a ako ga nemate, onda se džaba trudite. 'Kupilo' se, naravno, ne odnosi samo na profit, već pre svega na smisao. Čemu, uostalom, baviti se poslom koji nema nikakav smisao, koji ne proizvodi ništa što nekome koristi, koji ne omogućava makar miminalni napredak, ne pravi bilo kakav boljitak?

Deda Miluna sam se, grešna mi duša, ove nedelje više puta prisetio kada sam po televizijama, u novinama i na internetu gledao, slušao i čitao intervjue i izjave Đilasa, Obradovića, Jeremića i ostalih takozvanih opozicionara. Ljudi moji, pa oni nemaju baš nikakvo 'kupilo', čitava ta njihova priča nema više ama baš nikakvog smisla.

Veliko ništa

Foto: Tanjug

"Nemaju svi oni, budite potpuno spokojni, nikakve šanse. Ne može to, naprosto ne biva da od ničega nastane nešto. A politika Đilasa i njegovih satrapa jeste jedno veliko ništa"

Šta je to što oni nude građanima Srbije? Šta osim golog nasilja? Koja je njihova politička ideja, osim ideje otimanja vlasti zarad bogaćenja odabrane polit-tajkunske kaste?! I kako to oni, zaboga miloga, misle da će im Srbi većinski poverovati i poći za njima kada ne nude ama baš nikakav program, kada nemaju nikakav plan osim profašističke kampanje nasilja i uvreda? Ko će, bre, da 'kupi' njihovu politiku kada se ona sva svodi samo na golu, bolesnu mržnju?!

Nemaju đilasovci, budite potpuno spokojni, nikakve šanse. Ne može to, naprosto ne biva da od ničega nastane nešto. A politika tajkuna Đilasa i njegovih satrapa jeste jedno veliko ništa. I zato, evo na neviđeno, odgovorno tvrdim - danas, 13. aprila 2019, na tom njihovom 'velikom, finalnom, odlučujućem protestu' neće se desiti ništa, suštinski ništa važno. Mogu oni da upadnu u još neku državnu ili medijsku zgradu, može neka ljotićevska budala i da baci neku kamenicu, mogu opet da razruše gradilište na Trgu republike, sve to mogu, ali šta posle?

Pa, ništa. Jedno veliko, zvečeće ništa.

 

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zmaj od Bugojna

pre 5 godina

..........deda Milun je bio u svet kada je isao u vojsku, a posle u zivotu posteno cuvao ovce na svom imanju...................to je recept da si danas pametan srbin........

Zoki

pre 5 godina

Pa ti samo u ovoj zemlji dok je ovaj na vlasti mozeš nešto da radiš, al proći će i to tvoje kupilo.

dragan

pre 5 godina

Vi ste svi bu*dale. Ne razumete pametnog i iskrenog novinara. Dragane, samo tako dalje nastavi. Tvoj deka je pravi genije.

Boris

pre 5 godina

I meni deda iz Ivanjice i sad kad cuh da si i ti poreklom odatle ogadi mi dedovinu.

Lazar

pre 5 godina

Jeli kepec, ko te peglao? Cujem nesto na ovim nezavisnim FB stranicama..

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija