• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

28.04.2019

20:35

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - BROJKE, ČINJENICE I REZULTATI!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - BROJKE, ČINJENICE I REZULTATI!

Podeli vest

Možete vi da ga volite ili ne volite, može da vas nervira, da vam ide na živce, ali nikako ne možete da poreknete da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najozbiljniji državnik koga je ova država imala u modernoj istoriji

Možete da hejtujete, pljujete, možete čak i da budete vatreni zagovornik đilasovske politike sadržane u onoj izlizanoj paroli: 'Vučiću, pederu', ali kada na trenutak ostanete sami sa sobom, kada saberete, oduzmete, kada podvučete crtu - ma koliko se upinjali - ne možete da osporite rezultate njegove politike.

Možete da budete čak i ludak level Marko Bastać, ali kada sebi iskreno postavite pitanje kome biste poverili svoju i sudbinu svoje dece i unuka, teško da ćete pre izabrati Tajkuna, Ljotićevca ili Pozderca. Zar ne?

Možete da hejtujete, pljujete, možete čak i da budete vatreni zagovornik đilasovske politike sadržane u paroli 'Vučiću, pederu', ali ma koliko se upinjali, ne možete da osporite rezultate njegove politike

Elem, neću danas i ovde na Veliku subotu i Vaskrs da se bavim teorijom, radije bih o konkretnim činjenicama, brojkama, očiglednim i vrlo merljivim rezultatima.

Na primer, o 111,3 kilometra novih autoputeva kojima ćemo se voziti već ovoga leta, odnosno o skoro 300 kilometara autoputeva koji su izgrađeni od promene vlasti 2012. godine do danas. Ili o više od 2.000 kilometara kompletno obnovljenih magistralnih i regionalnih puteva širom Srbije. A, poređenja radi, od 2000. do 2012. godine za skoro duplo više godina izgrađena su samo 92 kilometra novih autoputeva i obnovljeno je manje od 500 kilometara magistralnih i regionalnih puteva.

Ili možemo, na primer, da popričamo o prosečnoj plati u zemlji Srbiji. Ovoga marta ona je u neto iznosu bila 52.426 dinara, što je 445 evra, dok je na kraju vladavine Đilasovih dosista u avgustu 2012. iznosila tek nešto malo više od 330 evra! Ili da probamo ovako - zagarantovana minimalna zarada ovog marta je 27.332 dinara, dok je pre tačno sedam godina, u dosističko 'zlatno doba', ona iznosila tek 17.952 dinara. Kurs evra je pritom, kao što znamo, stabilniji nego ikad i gotovo da se nije menjao od 2012. do danas.

A Srbija je, na sve to, evo četvrtu godinu zaredom u suficitu, naša državna kasa je u plusu, prvi put u istoriji. I baš zbog toga prvi put, kao država, možemo da na zdravim osnovama bez novih zaduživanja podižemo i penzije i plate u javnom sektoru, da finansiramo važne infrastrukturne projekte...

Možemo, zašto da ne, da prodiskutujemo i o međunarodnoj poziciji Srbije. Pa taj u žutim medijima prokaženi i oberhejtovani predsednik Vučić rado je viđen i uvažen sagovornik i partner i u Moskvi, i u Briselu, i u Pekingu, i u Vašingtonu. Redovno se sreće i sa Putinom, i sa Sijem, i sa Angelom Merkel, i sa najvišim funkcionerima SAD. A Tadić, sećate se valjda, za skoro dva mandata Merkelovu je video cirka dva i po puta, od čega je ona jednom došla u Beograd da mu lično, ritualno zavrne uši jer više nije htela da trpi njegove laži i prevare. A Putina? Pa, njega je Boris mogao da vidi samo na razglednici.

Hoćete li, konačno, da popričamo o 'Železari Smederevo', o RTB 'Bor'? Da se pozabavimo direktnim stranim investicijama? Da, zašto da ne, otvorimo temu 'Beograda na vodi', za koji su đilasovski hejteri tvrdili da je 'fantazmogorija', a svi sada vidimo da je to jedan od najboljih i najuspešnijih projekata te vrste u Evropi i svetu. Možemo i o Vojsci Srbije, kulturi, sportu, rekordnim prihodima od turizma, možemo i o medijima koji su nikad slobodniji da kritikuju, ali i da, nažalost, otvoreno mrze i vode prljavu, antidržavnu i antinarodnu kampanju...

Sve, dakle, može i sve možemo. Samo ne možemo da pričamo o tome da manjini zato što je agresivna, zato što jače viče ili prostačkije psuje treba predati vlast. To nikada i nigde nije bilo, pa neće biti ni danas u Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PLATA

pre 4 godine

А шта сам могао да купим за 335, а шта сада могу за 445? Мање, много мање....

Dovla

pre 4 godine

Sto bi Crnogorci rekli,svaka ti je ko u Njegoša...

Lepotan

pre 4 godine

Lep covek nema sta, a i dusa mu je cista ko suza, a o intelektu da ne pricamo IQ 399.

Saradžogla

pre 4 godine

Vučićeviću,sinko,brojke,brojke,brojke ... E,pa,ako je tako eve ti ga ... Na zadnjim beogradskim izborima mi iz SNS smo od 1,6 miliona glasača jedva dobili 366 hiljada što nas simpatiše manje od četvrtine glasača.OČEKIVALO SE OKO 800 hiljada!I niko nije odgovarao za neuspeh od čelnika stranke SNS a naročito Predsednik Srbije i SNS Vučić.I na kraju,Vučićeviću,sinko,ko ne bi došao u Beograd kada je prevoz za DŽ?SVE VIŠE I VIŠE SU STAROSEDEOCI SRBIJE NEZADOVOLJNI.Odoše na poklon preko 30 naših miliona evra u Bosnu a toliko toga ovde nedostaje.

Smrad

pre 4 godine

Daće čika Vučić bombonu malom Draganu šta mnogo lepo piše o njemu

Kija

pre 4 godine

Bravo Dragne na kolumni. Svaka ti je kao njegoseva. Svi se dobro secamo doba kada su Djilas i Tadic bili na vlasti, i kada ti je gazda bio Miskovic, kako si pisao hvalospeve o njima. A danas velicas Tatu Vucka a njih pljujes jer su opozicija. Hoces tako i sutra lajati na tata Vucka kad padne sa vlasti?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija