• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

04.05.2019

14:50

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: ŠATORSKA PRIČA

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: ŠATORSKA PRIČA

Podeli vest

Kažu, doneće đilasovci ovog vikenda u centar Beograda na stotine šatora, raširiće ih ispred Predsedništva, blokiraće saobraćaj u centru prestonice, proglasiće nekakvu 'slobodnu zonu' i neće odlaziti odatle sve dok Vučić ne podnese ostavku i ne prepusti im vlast.

Ne kažu, ali podrazumeva se, u tim šatorima, na zemlji, na golom betonu, danonoćno će sedeti i ležati i lideri te takozvane opozicije - Đilas, Jeremić i Obradović. Ljudi moji, pa ima li iko, bilo ko kome koeficijent inteligencije nadilazi broj cipela, a da veruje u ovu i ovakvu basnu?!

Pokvareno i razmaženo

Previše je sve to pokvareno, razmaženo, previše je sve to ogrezlo u trulim kompromisima i u najcrnjim lopovlucima. A ne biva to tako. Jer da bi se ostvario veliki politički cilj, neophodno je podneti i veliku ličnu žrtvu

Zamislite samo tu sliku - Tajkun Đilas u Pionirskom parku, uvijen u neko otrcano ćebe, drhti sav mokar i promrzao dok kiša bije po šatorskom krilu razapetom iznad njegove glave. A odmah tu, pored njega, Vuk Pozderac Jeremić u vijetnamci navučenoj preko majice sa likom Patrika Hoa izvikuje parole kako Vučić sigurno pada do sledećeg Vakrsa. Šta kažete? To je nemoguće? Slažem se. Baš kao što je apsolutno nemoguće da onaj Đilasov potrčko Boško Ljotić Obradović ikada smisli nešto pametnije i izvede nešto konkretnije od upada na RTS sa motornom testerom.

Previše je sve to pokvareno, razmaženo, previše je sve to ogrezlo u trulim kompromisima i u najcrnjim lopovlucima. A ne biva to tako. Da bi se ostvario veliki politički cilj, po pravilu je neophodno podneti i veliku ličnu žrtvu. Ali za to je, međutim, potrebno imati ideju, veliku ideju, ideju za koju ste spremni da se bez mnogo premišljanja žrtvujete.

Nema tu ideje

Kakvu ideju imaju ovi naši vajni opozicionari? Osim ideje nasilnog otimanja vlasti zarad ličnog bogaćenja? I zato ih je sve manje. Jer neće ljudi, neće niko osim najostrašćenijih hejtera, da ide za onima čija je jedina politika lopovluk

A kakvu ideju imaju ovi naši vajni opozicionari? Osim ideje nasilnog otimanja vlasti zarad ličnog bogaćenja? Koja je to njihova ideja osim ideje privatizacije države i pretvaranja budžetske kase u burazersku vreću bez dna iz koje se nemilice krade i otima?

I to sada vidi svako ko ima oči. I to razume svako osim onih koji imaju neki lični interes da se prave da ne razumeju. Otuda je na tim đilasovskim nazoviprotestima svake nedelje sve manje ljudi. Na Veliku subotu, 27. aprila, na Terazijama ih je bilo manje od 500 (i slovima: manje od petsto), ovog vikenda, dobar vam stojim, nema nikakve šanse da ih se skupi više od dve, maksimalno tri hiljade. Jer neće ljudi, neće niko osim najostrašćenijih hejtera, da ide za onima čija je jedina politika lopovluk.

I zato su sve te njihove akcije unapred osuđene na propast. I zato nema šanse da ovog vikenda sa tim svojim šatorima urade išta više nego da se još jednom obrukaju.


 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mihajlo

pre 4 godine

Kako to regularni predsednik Srbije, da tek tako podnese ostavku, jer to želi zrno naroda Srbije.

Iko

pre 4 godine

Rolex na ruci, putin na grudima. Pravi srpski patriota. Jel pozajmljen od Jeremica Vuka ili...?

Saradžogla

pre 4 godine

Više puta sam gledao KAKO TI NE DAJU DA UĐEŠ NA KONFERENCIJU ZA ŠTAMPU!Vučićeviću,sinko na šta si spao!

bbt

pre 4 godine

PEDERU CETNICKI.PRESTANI VEC JEDNOM DA JEDES GOVNA DJUBRE SRPSKO.JEBALI TEBI SIPTARI KAKO MAJKU,TAKO I CELU TI FAMILIJU PEDERU.IMAS DOSTA GOVANA U SRBIJI I JEDI TAMO,OSTAVI SE SIPTARA RUSKOSRPSKI KRETENU.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija