• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

21.08.2019

11:49

OVO SE NE PROPUŠTA! Ivan Radovanović o bojkotu izbora i kalifima i Iznogudima srpske opozicije!

Kolumne

OVO SE NE PROPUŠTA! Ivan Radovanović o bojkotu izbora i kalifima i Iznogudima srpske opozicije!

Podeli vest

Kako će bojkot izbora "uništiti" Vučića, ko si kalifi, a ko Iznogudi u kalifatu srpske opozicije piše novinar nedeljnika Ekspres Ivan Radovanović, čiju najnoviju kolumnu prenosimo u celosti:

 

Kaže meni moj drug Veljko da znam i da preteram, i, šta ja znam, matori sam drkadžija, težak čovek, a opet, kako je uopšte moguće preterati, kada su tema ovi što ne smeju na izbore, i ovi drugi, koji to kao analiziraju, mudrosere i računaju kako će konačno da sjebu i Vučića i sve njegove nepismene bezzubonje.

Ozbiljno o tome da pišem?


Vuk, Borko, Đilas, Boško plješću ručicama, a Jasmina Lukač im objašnjava da su pobedili?

U Danasu?! Čije uvredništvo sve zna, osim da njoj objasni da na kraj rečenice ne treba da kane suzu, nego da stavi tačku. I da će to, tačka mesto suze, da se desi kada prestane da se grči dok piše. Kao da je dopisnik iz Beča. Leži, grči se i piše o pobedi. Ja se sve plašim, izrašće joj brada, k’o Saša Janković da bude, original.

Pa stvarno, prelamači tamo svaki njen tekst prekukaju i uokvire u crno, pa ih posle jure, da to preprave.
 
Eto, ona izračunala - bojkot skenjava Vučića, sto odsto. Gazda bio, gazda osto. Neozbiljno skroz.


OVO MORATE DA PROČITATE! Ivan Radovanović o medijima, novinarima, medijskim udruženjima i političarima!

 

Kao i Jovo Bakić. Vojno krilo Saveza za Srbiju. Jovo Al Džihadi. "Ko se raznese u prisustvu Vučića i nepismenih bezzubonja (nevernici su to), odmah ide u raj, gde ga čekaju 72 device, i to pohotne." A mi dobijemo kalifat, red je.

Možeš misliti kako bi se vođe oduševile. Svaki kalif da bude, a Boško i kalif umesto kalifa. I Đilas. Vuk. Borko... Janko Veselinović? Ko je Janko Veselinović? Ko je kalif?

Ma dajte, Iznogudi, smirite se. Nije Jovo to mislio. Nego samo pliva leđno.

Što je takođe neozbiljno.

Baš i kao onaj bojkotov ideolog-mistik, sveznajući Zoran Čičak. Njega prosto obožavaju. Priča im priče, sve sa poukom, za laku noć i dobro jutro, da bi se osetili pametnim.

Pa im napiše skasku o tome da je Sveti Luka naslikao ikonu Bogorodice Filermose (nju i još nekih sedamdeset - toliko ima diljem hrišćanskog sveta ikona koje je sigurno slikao Luka, što Čičak mudro ćuti), koju moram da vam prepričam, ide, otprilike ovako, a citat je original: Baš dok je Luka slikao majčicu božju, i na nju padali poslednji zraci sunca, i on sve to radio nervoznim pokretima (kako joj bar jedno oko nije zavrljio?), ona, Bogorodica, baš tada, pet godina posle Hristove smrti, počne da misli o njegovim učenicima, prepisima jevanđelja (što će se, doduše, desiti pedesetak godina kasnije, i neće imati veze sa učenicima, ali who cares), i onda joj sine: "U svakom od tih prepisa oni se ne samo bore za uticaj i prevlast, već i za svoju verziju istorije".

Ma, leba ti. Bogorodica? Na aramejskom? Referat sa "verzijom istorije"? Može, ali samo ako pisac nije hteo da simbolički prikaže Osmu sedmicu i Miru Marković koja pozira Vicanu Vicanoviću (taj je uvek bio nervozan) i gleda drugove, i sumnja.

Pa posle sve to objavi u Dugi. 

Pa izbaci Čička, iz JUL-a.

Nema veze, zameniće Boško njime Ljotića. A ovaj će da mu piše pesmice o bojkotu.

A Đilas, Borko i Vuk će da plješću. A Janko Veselinoviće da pita - da li neko zna ko je Janko Veselinović. I Jovo će da svima pročita delove Kurana, o devicama. Jasmina Lukač će da se zgrči, i da na kraj svega toga kane suzu. A ja ću na more, da se uozbiljim. Koliko god da je to sa ovima nemoguće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17