• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

29.09.2019

19:47

DOSTA ZLOČINA - SPECIJALNO IZDANJE! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: KO JE FAŠISTA, KO JE LAŽOV, A KO NOVINAR

Kolumne

DOSTA ZLOČINA - SPECIJALNO IZDANJE! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: KO JE FAŠISTA, KO JE LAŽOV, A KO NOVINAR

Podeli vest

Jedno od prvih 'svetih pravila' novinarstva kaže da se tekst za novine piše po principu 'obrnute piramide' - prvo ono najvažnije, prvo vest, pa tek onda sve ostalo. Neke je priče, ipak, najbolje ispričati hronološki, po sledu događaja, jer se tako najbolje razumeju

Vest, dakle, kaže da je Boško Obradović - jedan od lidera Saveza za Srbiju i najbliži saradnik Tajkuna Dragana Đilasa - u sredu 25. septembra u 19:41 na Tviteru zapretio meni hapšenjem čim dođe na vlast. I još je dodao da je to 'politički stav' i obećanje ne samo njega nego svih njih, lidera SZS. A 'zatvor mi ne gine' (citat Obradovića) zato što pišem i govorim onako kako se njima ne sviđa, zato što se Informer usuđuje da kritikuje njihovu politiku. Da je ta strašna fašistička pretnja zaista kolektivni stav SZS, uverili smo se u potonja dva dana, kada niko, ama baš niko, od funkcionera ovog opozicionog saveza nije ni pokušao da se ogradi od Obradovićeve pretnje.
No, da krenemo redom.

Sreda, 25. septembar, 13:27 - U centrali Demokratske stranke u toku je konferencija za štampu Saveza za Srbiju. Iz svoje kancelarije izlazi predsednik DS Zoran Lutovac. Novinarka Informera Dejana Kljajić 'ajfonom' slika Lutovca.

Sreda, 25. septembar, 13:31 - Dejana mi na Vajber šalje fotografiju na kojoj se jasno vidi da Lutovac u svojoj kancelariji drži foto-montažu na kojoj sam prikazan kao uhapšeni kriminalac. Odmah pozivam urednika portala Novicu Popovića i kažem mu da od te fotografije napravi vest. Jer, vest svakako jeste da lider parlamentarne stranke na radnom stolu drži fotografiju uhapšenog novinara.

Foto: Informer DN

Sreda, 25. septembar, 13:59 - Portal Informera (www.informer.rs) objavljuje vest pod naslovom: "OZBILJNE PSIHOPATE! Đilasov lider DS Zoran Lutovac u kancelariji drži sliku 'uhapšenog' glavnog urednika Informera". Uz vest je objavljena i sporna fotografija koja dokazuje naše navode.

Foto: Informer DN

Sreda, 25. septembar, 14:41 - Na svom Tviter nalogu objavljujem tvit koji glasi: Koliko ste samo bolesni... Uz tvit sam zakačio link prema tekstu na portalu Informera.

Foto: Informer DN

Sreda, 25. septembar, 19:41 - Boško Obradović, reagujući na ovaj moj tvit, preti hapšenjem i kaže da je to stav i obećanje svih iz SZS.

Foto: Informer DN

Sreda, 25. septembar, 23:13 - RTS u 'Dnevniku 3' objavljuje vest da mi je Boško Obradović zapretio hapšenjem, novinari jasno kažu da je Informer objavio vest da Lutovac u kancelariji drži spornu foto-montažu.

Foto: Informer DN

Četvrtak, 26. septembar, 13:15 - Sa advokatom Informera Borisom Bogdanovićem u Medija centru UNS održao sam konferenciju za štampu na kojoj javnost upozoravam na nedopustive, fašističke pretnje Boška Obradovića i apelujem na medije da složno dignu glas protiv ovog nasilja.

Foto: Informer DN

Četvrtak, 26. septembar, 15:40 - 'Dveri' objavljuju saopštenje Boška Obradovića, u kome on ponovo meni preti hapšenjem.

Petak, 27. septembar, 6:00 - Na kioscima širom Srbije pojavljuju se dnevne novine. Osim u Informeru, ni na jednoj naslovnoj strani nije objavljena vest da mi Boško Obradović preti hapšenjem. U 'Srpskom telegrafu', 'Alou' i 'Večernjim novostima' objavljeni su kraći izveštaji sa naše konferencije za novinare, mala vest je osvanula u 'Politici', a u 'Kuriru' i 'Blicu' nema ni slova! Istovremeno, na naslovnoj strani 'Danasa' objavljen je veliki naslov: 'Zašto RTS u vestima citira Informerove laži?'. Za laž su proglasili fotografiju iz kancelarije Zorana Lutovca!?! 'Danas', pritom, nije objavio ni jedno, jedino slovo o dva puta ponovljenim, nesporno fašističkim pretnjama Boška Obradovića.

Foto: Informer DN

I? Kad ovako sve lepo i sve po redu posložimo, čini mi se da nije nimalo teško odgovoriti na nekoliko prostih pitanja: Ko je ovde lažov, a ko novinar? Ko se bavi informisanjem, a ko propagandom? Ko kontroliše koje medije? Ko je ozbiljan političar, a ko najcrnji fašistički siledžija?!
Tačne odgovore upišite sami.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoki

pre 4 godine

Dragane ti imaš iskrivljenu sliku stvarnosti koju pokušavaš da nametneš svima nama. Naravno da moraš da snosiš odgovornost za silno vredjanje onih koji misle svojom glavom. Sedi malo pa se izmi u pamet, neće Vučić večno da vlada. Izadji iz dupeta više.

Koko

pre 4 godine

Nepodnošljive su tv emisije u kojima gostuje Čeda... sve nadglasava, prekida ostale sagovornike, dere se...

Saradžogla

pre 4 godine

Dosta zezancije! Istinu na videlo? ... Pa kaže ... Vučićeviću,sinko,iz nepouzdanih izvora sam sazao da je u Šapcu renoviran trg kao beogradski ,,kod konja''.Pajzi sad ... Veći od beogradskog!Radovi koštali DESET PUTA MANJE?Daleko brže su radovi ZAVRŠENI?A po lepoti beogradski mu nije ni do čukljeva?PS.Davaj ovo da ne vidi Vesić jer ako je istina o šabačkom trgu on će od muke otići na savski most i skočiti u Veliku Moravu!

Svetlana Bojic

pre 4 godine

Sve je odavno jasno.Porazavajuce je da esnafska udruzenja cute.Bojali se ili ne,svejedno,doci ce i oni na red jer ovakva opozicija je kvinsliska.Podrska Vucicevicu od mene,obicne gradjanke koja zna da razmislja,filtrira i ne plasi se.Dobro je sto Informer postoji kao nas svetionik.

Branko

pre 4 godine

Kako kaze Velja Ilic za Obradovica, " VESELJKO "

zozon

pre 4 godine

Ko si ti da sve novine moraju da da daju vest o pretnjama koje si navodno dobio. Pa sinoć te je Čeda Jovanović najbolje opisao.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija