• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

27.10.2019

10:26

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - "S-400" NAJBOLJA EKONOMSKA VEST!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - "S-400" NAJBOLJA EKONOMSKA VEST!

Podeli vest

Da, dobro ste pročitali naslov ovog teksta. Dolazak ruskog S-400 u Beograd, njegovo razmeštanje na aerodromu u Batajnici i činjenica da je tokom vežbe 'Slovenski štit' srpska posada - sačinjena samo od naših oficira i podoficira - uspešno upravljala ovim najmoćnijim raketnim sistemom na planeti jeste ubedljivo najbolja ekonomska vest koja je u Srbiji objavljena u prethodne dve decenije

 

Jer S-400 u Srbiji - pa makar i samo na jednoj vojnoj vežbi, makar i na samo nekoliko dana - jeste najbolji i najkonkretniji garant dugoročnog mira i stabilnosti, ekonomskog i svakog drugog napretka. I to ne samo ovde već u celom regionu.

Da li me pratite? Moćno rusko oružje u Srbiji - a od četvrtka ujutro naša vojska u svom sastavu ima raketni sistem 'Pancir S' - najefikasnija je, hoću da kažem, preventiva svakom ratnom ludilu na Zapadnom Balkanu i šire u Evropi. Svaka usijana šiptarska, ustaška ili bilo koja druga fašistističko-nacistička glava iz Zagreba, Prištine, Tirane, ali i iz Londona, Brisela, Berlina, Vašingtona moraće ubuduće dobro da razmisli pre nego što odluči da napadne.

Elem, dve su ovde poruke jako važne. I dva čoveka koje su te poruke sasvim jasno uputili. Prva je poruka ruskog lidera Vladimira Vladimiroviča Putina i ona kaže da Moskva neće oklevati da od svake agresije zaštiti Srbiju, svog poslednjeg iskrenog prijatelja u ovom delu Evrope. A druga je poruka predsednika Aleksandra Vučića i ona glasi da Srbija i Srbi nisu više 'šaka zobi', već ozbiljna država i nacija koje će uvek i u svakom scenariju umeti da odbrane sebe i svoje interese - da brane i odbrane, a ne da bilo kome prete i da bilo koga napadaju.

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

Konkretno, ako bi, ne daj Bože, neko i pomislio da danas potkraj druge decenije 21. veka nas Srbe rešava onako kako su nas rešavali 1999. godine, sada je to sasvim jasno - Moskva bi u roku od odmah u Beograd poslala i S-400 i svašta još ponešto. Srbija je danas, dakle, mnogo skuplja i mnogo tvrđa 'orah voćka čudnovata' na kojoj bi, ako bi zagrizli, i oni najveći zube polomili.

I važno je to, na kraju, reći - naša zemlja danas nikome ne preti, ne traži ništa što joj ne pripada, naša zemlja samo pokušava da u ovom poludelom svetu ostane normalna i ekonomski napredna. A to, nema nikakve dileme, može samo kao regionalna vojna sila. I zato, S-400 na Batajnici i 'Pancir S' u redovnom sastavu PVO jedinica Vojske Srbije jesu najbolja moguća ekonomska vest.

P. S. U istoj nedelji kada su nam stigle ruske rakete objavljena je i vest da nemačka kompanija 'Brose' u Pančevu gradi fabriku u kojoj će 1.100 radnika imati prosečnu neto platu od čak 1.700 evra! Mislite o tome.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran miljkovic

pre 4 godine

ПА СВАКОМ ЈЕ ДРАГО ДА ВИДИ С400 У СРПСКОЈ ВОЈСЦИ,али оволико потенцирање на наоружању војске, доводи обичног грађанина у озбиљну сумњу да постоји РЕАЛНА ПРЕТЊА РАТА, у скоријој будућности. Не разумемо ко може да нас нападне,ако су све земље око нас у НАТО пакту или њихови љубимци,ЗНАЧИ ЈЕДИНО НАТО ПАКТ. Па мислите ли ви да поново БЕЗ ПИТАЊА ГРАЂАНА,ЈЕСУ ЛИ ЗА ТО ДА ИМ ГИНУ ДЕЦА,уђете у рат,као што је урадио Милошевић и оставио иза себе ОСАКАЋЕНУ СРБИЈУ,а онда дошли дpуги на власт и уместо да сви одговарају,који су увели земљу у рат,јер се тој лудорији и КИНЕЗИ ЧУДЕ,они су само КРАЛИ, ЗАТО МЛАДИ И БЕЖЕ ИЗ СРБИЈЕ један од разлога.

Lazni Bot

pre 4 godine

P.S. Veliki vodja kaze da imamo platu 510€ a realno ni 300€,mislite o tome,on kaze,oni kazu,oni kazu,on kaze

zoran

pre 4 godine

Cestitajmo sebi sto smo usli na NATO mapu raketnih sistema kao obavezna meta..

Lala iz Banata

pre 4 godine

Зашто имам неки предосећај да је НАТО имао још један, допунски план, за бомбардовање Србије? Чекали су само: да ПРЕГОВОРИ У БРИСЕЛУ "поново не успеју", па да окриве ПОНОВО Србију, а онда поново да покрену, како они кажу, " НАТО КАМПАЊУ" - за заштиту шиптарских интереса...!? То је био сценарио САД-е, који је доласком С-400 на Батајницу, за сада... - "разоружан"...!! Ако желите нови рат са Србијом, мораћете да "сиђете"...!

Vlada

pre 4 godine

Situacija u Iraku koji je izdrzao sto bog otac ne bi samo da bi ga za 2 meseca kopneno razbucali nije stedeo zivote za unistavanje Americkih vozila. Kada su srusili skoro 100 helikoptera, sto jurisnih, sto transportnih vec je bilo jasno da ce im pre ponestati ljudi nego ovima tehnike. Ali je tada Amerika promenila taktiku. Prvo je vozila ljude na tenkovima, davala im hranu i sl, a onda kada je na prvo mesto dosla bezbednost vojnika, pa se pucala cim automobil ne stane bez obzira da li je dete unutra. Vise se nije precizno gadjalo nego sravne ceo kvart da bi avioni sto pre otisli i na kraju samo civili su ispastali. Nikoga nije zastitilo 5-10-20 kamiona sa nekim oruzijem sem nuklearnim. Nuklearno oruzije je za sada jedino pravo odvracanje. Izreal se izivljava nad Pantsir S1 u Siriji, eno video klipova sa glavi raketa koje ih unistavaju, cak se i vidi da Pantsir reaguje na pretnju ali raketa promasi. A samo F-16 su ucestvovali. Tako da i dobra kupovina oruzija ne bi ni mali Izrael uplasila a ne Amerikance. Oni ne cekaju NATO ceo za takve stvari. Uvek imaju Engleze, Kanadjane, Australijance i sami su dovoljni da rese sve na Balkanu. Rusija moze da pomogne dok NATO ne javi clanicama da zaustave avion, a onda se zna, isto kao Turska, prvo se puca pa se posle objasnjava zasto je avion isao bez dozvole.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija