• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

10.11.2019

19:35

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KRATKO UPUTSTVO ZA ČITANJE FAŠIZMA!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KRATKO UPUTSTVO ZA ČITANJE FAŠIZMA!

Podeli vest

Drugosrbijanski rasizam, ima tome već neko vreme, prerastao je ovde u Srbiji u otvoreni, nimalo prikriveni fašizam koji za cilj ima progon i istrebljenje svih onih koji nisu na liniji Đilas-Obradović-Jeremić-Trifunović

Pripadnici žute ološ elite daju sebi za pravo da javno prete, napadaju, linčuju, blokiraju puteve i javne institucije, da pale knjige, pa čak i da pozivaju na masovna ubistva svih onih koji misle i glasaju drukčije od njih. A onda to najcrnje, po svim definicijama fašističko nasilje u svojim strogo kontrolisanim medijima proglašavaju za nekakvu demokratiju i 'narodni bunt'!?

Ta nakazna, više nego opasna strategija za izazivanje stanja opšte nenormalnosti u Srbiji precizno je mogla da se iščita ove nedelje prilikom pokušaja blokiranja zgrade RTS-a i sprečavanja predsednika Aleksandra Vučića da dođe u studio i gostuje u emisiji 'Upitnik'. Da bismo se razumeli, najbolje će biti da pratimo terminologiju koju koriste mediji pod kontrolom Tajkuna Đilasa. Elem, TV N1 i TV Nova S, baš kao i 'Danas' i 'Blic' i drugi đilasovski mediji, izveštavajući o potpuno nezakonitoj akciji blokiranja Javnog medijskog servisa -

Nakazna, više nego opasna strategija za izazivanje stanja opšte nenormalnosti u Srbiji precizno je mogla da se iščita ove nedelje prilikom pokušaja blokiranja zgrade RTS-a

koju je sa pedesetak ekstremista predvodio opskurni Boško Obradović - kažu i pišu da su pred RTS došli 'nezadovoljni građani'. Istovremeno, oni drugi koji su došli da podrže predsednika, za njih, za Đilasove 'slobodne, nezavisne i profesionalne novinare' nisu 'građani', nego 'ostrašćeni aktivisti SNS'!?! A ko je to, kako, kada i čime izmerio i tako definisao? Kako su to oni koji blokiraju RTS u pokušaju da predsedniku ove države ukinu pravo na slobodno kretanje 'slobodni i pravdoljubivi građani'? I kako su oni drugi koji
 pred isti taj RTS došli da dignu glas protiv fašizma 'ostrašćeni partijski aktivisti,
sendvičari i krezubi botovi'?! I otkud ovi prvi imaju pravo da zabrane predsedniku da se kreće, a ovi drugi ne smeju čak ni da kažu šta o tome misle?!

Ko i dalje ne razume, neka vrati TV unazad ili neka na Jutjubu pronađe gostovanje Ljiljane Smajlović kod Nataše Miljković na Đilasovoj Nova S (imate snimak i na www.informer.rs). Pa neka samo pogleda i posluša sa koliko bolesne, strastvene mržnje Miljkovićeva pokušava da opravda fašizam i kako se jedva suzdržava da Smajlovićevu ne opsuje jerbo se ona usudila da kaže da to što smo svi videli ispred RTS jeste klasično političko nasilje opozicije sračunato na izazivanje fizičkog sukoba.

Da, na kraju, ne bi bilo nikakve dileme, pogledajte, molim vas, i govor dramskog pisca
Siniše Kovačevića na partijskom skupu stranke Vuka Jeremića. Kovačević je tamo za govornicom otvoreno pozvao na prebijanje političkih protivnika! I za to je dobio aplauz! A baš niko od 'slobodnih, nezavisnih i profesionalnih' medija i novinara nije ni pokušao da to kritikuje ili bar da se od tog poziva na linč ogradi. Pametnom dosta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
President

pre 4 godine

Ne znam samo ko blokirao običnim gradjanima da prodju kroz te ulicama po kojima se nas predsednik 'spontano setao'. Dragi moj autoru, nisu ovo 90-te godine, postoji internet, postoji youtube. Sram vas bilo

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija