• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

24.11.2019

20:13

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - VRHUNSKI UMETNIK

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - VRHUNSKI UMETNIK

Podeli vest

Oto fon Bizmark je još davnih dana politiku najtačnije definisao kao umetnost mogućeg. Ako je to tako, onda je predsednik Aleksandar Vučić "vrhunski umetnik". Igrajući na geopolitičkom petoparcu, stešnjen NATO paktom i gomilom drugih suprotstavljenih interesa on, evo već osmu godinu zaredom, uspeva da izvuče najbolje i najviše za Srbe i za Srbiju.


Podsetiću vas da su još u aprilu 2014. godine svi vajni medijsko-politički stručnjaci govorili da će Beograd u roku od nekoliko meseci morati da se pridruži sankcijama protiv Rusije ili će se u suprotnom i sam naći pod udarom zapadnih sankcija. Kako vidimo, nije se desilo ni jedno ni drugo. Srbija je danas gotovo jedina zemlja u Evropi koja nije "zaratila" s Ruskom Federacijom, a istovremeno ima najbolje moguće odnose i sa EU i sa SAD, pa i s NATO paktom. Srbija je danas zemlja sa bezmalo najvećim rastom BDP-a u ovom delu sveta, zemlja sa najviše direktnih stranih investicija, zemlja koja je izgradila nikad više autoputeva, zemlja u kojoj je prosečna plata veća od 500 evra, što je ubedljivo najviše u poslednjih 30 godina, zemlja čija je vojska jača nego ikad, zemlja koja odavno ne služi samo kao sitniš u potkusurivanju velikih i moćnih.

Kako, dakle, sve to jeste? Pa, pre svega tako što na čelu države imamo "vrhovnog umetnika mogućeg". Taj "umetnik", o Vučiću govorim, razume se, redak je primerak državnika među srpskim političarima. Imali smo mi kroz istoriju na stotine, na hiljade političara, ali državnike jedva da bismo mogli da nabrojimo na prste jedne ruke. Državnik je, jelte, onaj koji interese države i nacije uvek stavlja iznad svog ličnog ili partijskog interesa. Onaj kome osnovni motiv bavljenja politikom nije otimanje i trpanje prljavog keša u svoje džepove. A takvi su danas i ovde, složićemo se svi, gotovo nepostojeća, izumrla vrsta.

Da nije tako, da je Vučić samo apgrejdovana verzija tajkuna Đilasa (u šta hajteri svojom prljavom kampanjom pokušavaju već godinama da nas ubede), pa on odavno ne bi bio na vlasti. Našli bi mu milione na računima, pokazali bi te silne vile, kuće, stanove, firme, jahte koje je pokrao. Al' ne mogu! Jer, toga nema. Jer, za razliku od Đilasa, Jeremića i svih njih ostalih, Aleksandar Vučić nije lopov. I ne može biti ucenjen.

I zato on može i Rusima otvoreno da kaže šta misli o njihovim špijunskim igricama. I zato, siguran sam, ako ga zdravlje posluži, tekst o "vrhunskom umetniku" moći ćemo da reprintujemo na ovom mestu i 2022. i 2032.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boban

pre 4 godine

Predsednik Aleksandar Vucic ima cime da se hvali. Iza njega stoje dani i godine napornog rada, gradnje i razvoj drzave.

Lane

pre 4 godine

Nas predsednik čini najbolje za državu i nas narod !

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija