• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

13.12.2019

18:47

NI SLUČAJNO NE PROPUSTITE! Nova kolumna Ivana Radovanovića: LOGORSKA SLOBODA!

Kolumne

NI SLUČAJNO NE PROPUSTITE! Nova kolumna Ivana Radovanovića: LOGORSKA SLOBODA!

Podeli vest

Pa zar nije to skaredno? Vuk Jeremić i Dragan Đilas, ispred RTS-a pričaju da nisu tu da bi oni bili u Dnevniku, nego da bi, u tom Dnevniku, bili Aleksandar Obradović, Marija Lukić, Teodorović...piše u svojoj novoj kulmni poznati novinar

I ja treba da verujem u to? Svako, ko se zalaže za slobodno, nezavisno novinarstvo, treba da veruje u to?

Da su Đilas i Jeremić silno zainteresovani za slobode, i da će da pomognu da one budu i ostvarene? I da podrška njima, znači i podršku nezavisnim medijima?

Tu, ispred RTS-? Izvinite, ali da li ste poludeli? Zaboravili, ali baš sve?

Pa, izvinite, ali da li je u vreme njihove vlasti, neki tadašnji Aleksandar Obradović gostovao u Dnevniku? A Krušik bio Krušik i tada, i Tešić trgovao sve u šesnaest. Ili je, možda, Nataša Jeremić, žena tadašnjeg ministra Jeremića i urednica Dnevnika, u to vreme, u glavnoj informativnoj emisiji ugostila Slavoljuba Kačarevića, kada je izašao iz zatvora, u koji je strpan kako bi DS preuzeo uređivanje Kurira?

I da novinari RTS- nisu možda, na svakoj konferenciji za štampu, pitali Đilasa da li je, protivzakonito, vlasnik Pressa?

Da li je, ikada, u to vreme, Dnevnik izvestio o aferi Miladin Kovačević, u kojoj ne samo da su Borko Stefanović i Vuk Jeremić dali državnih, naših, milion dolara, za privatno spasavanje “redova“ Kovačevića, nego je vlada na taj kriminal stavila i oznaku “tajno”, kako se niko time ne bi bavio.

Da nije možda Verica Barać na RTS, u Dnevniku, pričala kako Đilas, preko svoje marketinške agencije, kontroliše, ali baš sve, medije u Srbiji?

I danas se oni, kao, zalažu za oslobađanje RTS? Oni, koji su ga držali kao taoca?

A novinari to podržavaju? To im normalno?  Nije im skaredno?

I nema nikoga, u udruženjima, među onima koji svaki dan pričaju o slobodama, a da mu padne na pamet da, sve dok javno ne osude i Đilasa i Jeremića, Tadića i sve ostale, zbog svog medijskog zla koje su počinili, i dok im ne zabrane da ikada više pomenu medije, dok ne zatraže njihovu odgovornost i za “Borbu”, “Press”, “Kurir”, hapšenja, smenjivanja...da, do tada, čitava njihova priča nije nikakva borba za slobodu, nego samo bedna podrška jednoj političkoj opciji. Podrška Đilasu i Jeremiću.

Podrška onima koji su uređivali Dnevnik i sve ostalo, da ponovo to rade. Onima koji su progonili novinare, stavljali ih u zatvor, da sa tim nastave.

Pa nisu, bezveze, tada baš novinari dali Đilasu nadimak Đitler, nego zato što je od Srbije pravio medijski logor, i još i njime upravljao.

I sada, tog upravnika, podržavaju, jer se setio da otvori kapije? I da pusti, on, u Dnevnik, one koje bi deo novinstva tamo da vidi.  Može. Ali posle, kada Teodorović, Obradović i Lukićka unutra uđu, a kapije se za njima zatvore, nemojte da kukate.
 

Profesija koja pušta političare, i to one najgore vrste, da se bave njenim problemima, drugo i ne zaslužuje.

Nego baš Đilasa i Jeremića. Da urede i nju i Dnevnik. Po onom Zakonu iz 2009. Po kojem su i hapsili.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Kafa, cigareta i čitanje Radovanovićeve kolumne - minuti kada istovremeno uživaju i čula i um.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija