• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

05.04.2020

21:00

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - RAT KOJI MENJA SVE

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - RAT KOJI MENJA SVE

Podeli vest

U pravu je francuski predsednik Emanuel Makron - prvi dan posle korone neće biti ni nalik poslednjem danu pre korone

 

Ništa više, definitivno, neće biti isto. Ni Evropska unija, ni NATO pakt, ni Amerika, ni Rusija, ni Kina. Naravno, ni Srbija. Svaki rat neminovno dovodi do preraspodele društvene moći. Tako će, nema nikakve sumnje, i ovaj aktuelni rat. Svetski rat protiv nevidljivog neprijatelja.

U suštini, sve vam se to svodi na prirodnu selekciju, na borbu za opstanak. Pobediće jači, izgubiće slabiji. Neki veliki će ostati veliki i poješće mnoge male. Ali, neki veliki će postati mali i biće pojedeni. Da prevedem, Evropska unija nikada više neće biti ono što je bila. Briselski mastodont nema više ama baš nikakve šanse da na karti sveta preživi kao ozbiljna geopolitička činjenica.

EU će, naravno, i dalje postojati na papiru, bar neko vreme. Evrounijatske birokrate i dalje će primati masne plate, izdavaće nekakva zvečeća saopštenja, organizovaće sastanke, forume, skupštine, glumataće da su mnogo važni i bitni. Ali, svi već sada znaju da od te i takve Unije nema više ništa. Pandemija korone pokazala je, naime, da EU ne služi ama baš ničemu drugom osim tovljenju već debelo podgojenih činovničkih guzica.

Na drugoj strani, nema više nikakve sumnje da će iz ove krize kao najveći globalni pobednik izaći Kina. Ta država pokazala je da je definitivno najozbiljnija na svetu i to više niko ozbiljan i ne pokušava da ospori. Na primeru Sijeve Kine, ali i Putinove Rusije, jasno se vidi koliko je u ovakvim, kriznim momentima jako važno imati čvrsto državno rukovodstvo sposobno i spremno da u najkraćem mogućem roku donese teške, pa i najteže odluke. Taman koliko se na primeru SAD jasno vidi koliko je pogubno igrati se politike i kvazidemokratije u uslovima kada državi i naciji preti smrtonosni virus.

Sve to jeste tako, ali šta sve to govori nama Srbima?

Pa, razmislite malo i samo će vam se kasti. Zamislite samo, molim vas, da su danas i ovde na vlasti Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić! Čik pokušajte da vizuelizujete epidemiju korone u Srbiji, a da istom tom Srbijom vlada, na primer, onaj Sergej Trifunović!

I onda opet dobro razmislite o Vučiću. Možete ga voleti, možete ga mrzeti, ali ne možete mu osporiti da je baš on svojom hrabrom i odlučnom politikom u Srbiji ovog proleća spasao na hiljade života.

A vi? Kako ste?

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AVe Cezar

pre 4 godine

Hvala na pitanju ,super smo! Trenutno ljubimo dupeta redom, od cezara pa do poslednje čistačice u vladi. Posle treba da brojimo parice koje nam je vrhovni komandant uz malu pomoć prijatelja darovao... Parice,parice!! Superiška nam je :)

Nas

pre 4 godine

Pa da, da budemo u diktaturi da tapsemo i budemo srecni sa 300 e a ozloglaseni zapad gde ljudi stvarno zive da nam ne bude uzor i sve to da bi ti svoju debelu guzicu nahranio sa dovoljno malina

dragan

pre 4 godine

jedini pobednici iz ovoga su tri zemlje--KINA-RUSIJA I SRBIJA svi ostali su gubitnici na krace ili duze vreme ko jos nije shvatio sta se desava taj je propustio vreme ili prespavao--toliko ....

zoran

pre 4 godine

Pise da se ostavi komentar, a onda botujete neistomisljenike.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Zamislite samo, molim vas, da su danas i ovde na vlasti Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić! Čik pokušajte da vizuelizujete epidemiju korone u Srbiji, a da istom tom Srbijom vlada, na primer, onaj Sergej Trifunović! TAKO NEŠTO NE SMEM NI DA POKUŠAM DA ZAMISLIM!

Saradžogla

pre 4 godine

САМО У ИНФОРМЕРУ! ... Познато је да у ИНФОРМЕРУ чланци имају - КОМЕТАРА 0 али да коментар има само једно слово ... Да се уозбиљите крајње је време?Толико,не бих вас више зезао.

Deda Nole

pre 3 godine

Pa iskreno govoreci Vucko je totalno u pravu,evropa ukupan broj mrtvih najveci na svetu,daleki istok je i dalje najdisciplinovaniji narod svi kao jedan i sto je jos bitnije solidarni sa problemom u ostatku sveta.Mi srbi nismo bas disciplinovani do trenutka kad prigusti e onda se uozbiljimo i slozimo oko svega a po meni zapadnjacke demokratske vrednosti ce definitivno propasti jer su u sustini demagoske.

CTEBAH

pre 3 godine

Nemoj mnogo da hvališ Kinu.Da nisu 2 meseca krili virus i da nisu uhapsili novinara koji je to hteo da javi svetu(svaka slučajnost sa hapšenjem novinara ovde nije slućajna),ne bi možda ni ovog bilo.Znam da nečete ovo objavite,ali se nadam da ćeš bar ti pročitati i razmisliti.

Pravednik

pre 3 godine

Hej, kada ćeš zamijeniti majicu ovog Rusa sa nekim Kinezom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija