• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

12.05.2020

16:10

KO GLASA, DOBIJE VAKCINU! Nova kolumna Ivana Radovanovića koju morate da pročitate!

Kolumne

KO GLASA, DOBIJE VAKCINU! Nova kolumna Ivana Radovanovića koju morate da pročitate!

Podeli vest

Ne znam kako vama, ali meni je Olja Bećković isto što i Jelena Đoković. Pri tom, Jelena Đoković mi je, do pre neki dan, bila prva na listi novih proroka koji se zdušno bore protiv vakcina, 5G mreže, čipovanja, novog svetskog poretka, i Bila Gejtsa, a o njenoj potrebi da grli drveće i ne jede meso, da i ne pričam. Vrh, čist

 

Do Utiska nedelje. Koji mi je pokazao da je opoziciono nastrojena javnost, oličena u Olji Bećković, skroz na tom nivou, ako ne i na još većem, odmah pored Pepe Imaza. 

I odmah da kažem, nemam ništa protiv što ona, i gomila drugih, ne vole Vučića. Imaju ljudi na to pravo, demokratska smo zemlja, neka cveta hiljadu cvetova, neka raste drveće, zuje pčele, žubore potočići...

Ono što mi nije jasno je da svi ti, čija su usta puna zuba, koji su obrazovani, načitani, crem de la crem, elita, najviši sloj društva, na kraju završe sa teorijama koje se od onih o 5G mreži i čipovanju, ič ne razlikuju. Zoran Gavrilović ih to naučio, ili ko? Da postanu baba Vange.

Primera radi, a čuo sam to, mirno rekla Olja Bećković u Utisku, eto ti je teorija o tome da je vlast čekala sa vanrednim stanjem, ne bi li SNS prikupio potpise za izbore.

Fenomenalno. Bar iz dva razloga. Prvi - SNS je toliko mali, ima samo nekih sedam stotina hiljada članova, disciplinovanih i spremnih, da zaista mora da brine o tome kada će i kako skupiti potpise. Pošto nikako ne može da ih skupi kad god hoće, i za koje god vreme hoće.

Drugi razlog za fenomenalnost teorije je još bolji. Vlast je kasnila sa vanrednim stanjem da bi SNS skupio potpise, a onda, kada su potpisi skupljeni, brže bolje proglasila vanredno stanje i - odložila izbore. Izvin'te, ali koji će joj moj potpisi kada se zna da vanredno stanje odlaže izbore?

Olja Bećković, naravno, nije obraćala pažnju na ove sitnice, nego je potegla novu teoriju. Vanredno stanje ukinuto, da bi izbori bili što pre.

Jeste. Pošto istraživanja pokazuju kako Đilas, i svi ostali zajedno, ne bi, na izborima, mogli da skupe više od pedeset odsto glasova, sve da Vučić odjednom odluči da ne izađe na izbore, da se samoukine i ne postoji, mora da se njemu mnogo žuri, živ strah ga od njih pojeo. Drugčije ne bi mogao da pobedi. U septembru bi puko, sto odsto. Počistili bi ga, tek tako.

I džaba su sva tri epidemiologa pričala kako ih nije terala politika da ukidaju vanredno stanje, ona žena se uzjunila, i ni makac. Jelena Đoković, original, ima pravo na svoje mišljenje i nema šta tu s kim ona sada da se objašnjava.

To što u prodavnice svaki dan uđe isti i veći broj od onih koji će na izbore, nema veze. To što u autobuse, svaki dan, takođe uđe isti i veći broj od onih koji će na izbore, isto tako nema veze. To što je broj zaraženih sve manji, što virus slabi, što su sve cifre pokazivale da je vreme za ukidanje vanrednog stanja, koga briga. To što su svi, pa i ona, cvrkutali kako Vučiću vanredno stanje odgovara, kako bi hteo da traje večno, kako je iskoristio vanredno stanje da bi se proglasio za diktatora - ma koj te pita. Kad Olja kaže da je uvedeno zbog potpisa, a ukinuto zbog izbora, to je to i ćao, kraj. Da razmišljamo o tome što bi sada diktator odjednom ipak na izbore, glupo je i nepotrebno.

Baš kao što je glupo i nepotrebno razmišljati o izjavi Zorana Lutovca, datoj koji dan ranije usred Pionirskog parka, među svim onim svetom koji je tu pozvan da protestvuje, kako izbore treba odložiti jer su nebezbedni za zdravlje. Naravno da su nebezbedni. Ponovila to Olja Bećković deset puta u Utisku.

Ma bravo. A okupljanja nisu, bar dok se ne pojavi ona SNS masa, tek da se vidi da to i oni mogu. Da se nebezbedno okupe.

Sve zajedno, dosta sam uživao u tim slatkim a ludim teorijama. Toliko da bih, u sledećem Utisku, baš voleo da vidim Olju i Lutovca, i drvo, kako se grle. Sve sa Jelenom Đoković. I Pepe Imazom. Pa da mi objasne kako je Vučić, ustvari, prerušeni Bil Gejts. I da ima da nas čipuje, na izborima. Ko glasa, odmah dobije vakcinu. Nego šta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bojan

pre 3 godine

Alkos bata brani cezara, kao da mu je rođeni brat! Gde će ovaj anonimus i ostala boranija kad padne Vučić? Sigurno će se ulizivati novom predsedniku.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija