• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

28.06.2020

18:45

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - POLITIČAR KOJI IMA POLITIKU!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - POLITIČAR KOJI IMA POLITIKU!

Podeli vest

Čitam, gledam i ne verujem. Nedelja je, evo, dana kako vaskoliki srpski i regionalni društveno-politički analitičari i ostali filozofi opšte prakse bezuspešno pokušavaju da sami sebi objasne kako je to i zašto Aleksandar Vučić na izborima pobedio sa gotovo dvotrećinskom većinom glasova. Je l' to korona, je l' su bojkotaši, je l' je kiša kad joj vreme nije... Svega su se dosetili, svakim jadom zabavili, al' suštinu, sasvim prostu i posve jednostavnu, niko, nigde i nikako da pogodi

 

Politika, rođaci! Politika. Aleksandar Vučić je tako i toliko ubedljivo pobedio prosto zato što ima politiku. Ne znam da li ste primetili, ali on, predsednik nam države, jedini je danas i ovde koji se bavi politikom, a da zapravo ima politiku. Ima čovek plan i program, ima iza sebe sasvim konkretne, opipljive, svima jasno vidljive rezultate. Ima i ozbiljnu strategiju i najbolju moguću taktiku, a od svoje stranke je napravio najveću i najbolje organizovanu srpsku političku organizaciju svih vremena. I otuda onih 63% na parlamentarnim izborima i zato pobeda na više od 99% lokalnih izbora.

Jer, hajte da pogledamo, šta smo to mi, birači, imali pred sobom u nedelju 21. juna? S jedne strane jasnu, doslednu politiku, precizan popis svega dobrog urađenog u poslednjih osam godina i jasan plan šta je to što u naredne četiri mora da se uradi da bi naša deca imala bolju budućnost. A s druge strane? Pa, ništa. Skoro ništa više osim strašnih laži i bolesne mržnje. Gotovo ništa drugo do političke patologije koja se sva svela na ambiciju da se vlast otme na silu.

Prosečan birač u nedelju je, dakle, birao između novih autoputeva i starih demagoških priča; između sadašnje prosečne plate od 514 evra, koja će do 2025. sasvim sigurno porasti na 900 evra i prosečne plate od 330 evra, koju smo imali kada su oni, žuti 'eksperti' bili na vlasti; birao je između punog i praznog državnog budžeta; između novih i renoviranih bolnica i raspalog, opljačkanog zdravstvenog sistema koji je valjao samo dosističkim secikesama; između nikad jače i opremljenije Vojske sa 14 novih 'migova 29' i one Vojske koja nije imala para ni za akumulator za jedan jedini poluispravni 'mig'; prosečan birač birao je, da zaključim, između prošlosti i budućnosti, između budućnosti za našu, svu našu decu i budućnosti samo za njihovu tajkunsko-politikantsku decu. Izbor je, složićemo se, bio sasvim lak. Zato je i rezultat ozbiljan.

A taj rezultat je takav i zato što je Aleksandar Vučić, posle bezmalo osam godina na najvišim državnim pozicijama, i dalje noviji, svežiji, obrazovaniji, vredniji od svih njih u opoziciji. Ako ga Bog poživi, da mu zdravlja i pameti, ako se sam u nekom trenutku ne umori i ne odustane, vladaće on, dobar vam stojim, bar još dva puta ovoliko.

Živi bili, pa videli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 3 godine

Da Bog poživi Vućiča, ali da nam Ti više ne pišeš nedeljom.Stalno isto, pa isto.

zoran

pre 3 godine

Stvarnost će pokazati svoje pravo lice uskoro...neki će morati pojesti svaku svoju reč..živi bili pa videli.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija