• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

25.07.2020

11:57

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - SRPSKA SRBIJA!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - SRPSKA SRBIJA!

Podeli vest

Zašto Srbija smeta? Zato što je, prvi put u svojoj modernoj istoriji - srpska. Zato što nije ni američka, ni nemačka, ni evropska, ni antievropska, ni ruska, ni kineska, nego srpska Srbija

Srbija smeta belosvetskim moćnicima i ovdašnjim tajkunima jerbo više nije marionetski provizorijum, nego ozbiljna država koja odlučuje sama o sebi i sama za sebe. Srbija smeta jer je ekonomski uspešnija i naprednija od gotovo svih zemalja regiona, pa i onih koje su članice EU. Srbija smeta jer je sada dovoljno moćna i vlasna da se odupre svakom pritisku i svakoj uceni, bilo da ona dolazi sa Zapada ili Istoka. Srbija smeta jer je sa ovim i ovakvim predsednikom i njegovom Vladom nemoguće 'kombinovati' onako kako se to moglo dok su ključne poluge vlasti kontrolisali dosistički korumpirani skotovi.


I zato ovaj specijalni hibridni rat, čiji je cilj da se po svaku cenu i svim sredstvima Srbija gurne u stanje nestabilnosti i haosa. I zato sve ove svakodnevne, najstrašnije laži i montirane afere koje se sada, kako vidimo, plasiraju i preko velikih i 'ozbiljnih' zapadnih novinskih agencija. Treba, jelte, biti neoprostivo naivan i talentovano glup pa poverovati da je 'Frans pres' (AFP) sam od sebe odlučio da objavi lažnu vest prema kojoj je jedan oboleli od korone u Srbiji umro jer za njega nije bilo slobodnog respiratora!?!


Naravno da ništa više nije slučajno. Naravno da iza svega stoji sistem, mreža u koju su upleteni i stranci i njihovi ovdašnji plaćenici i 'žuti tajkuni', jer svima njima je zajednički interes - slaba država Srbija, država kojom je moguće dirigovati sa strane, država koja se lako ucenjuje i koja još lakše popušta pred pritiscima, država kojoj interes Srba i Srbije nije na prvom mestu.


Jako je važno danas i ovde sve ovo dobro razumeti. Jer, na kraju, sve će ipak samo od nas zavisiti. Ako, naime, mi Srbi većinski poverujemo u stranske i tajkunske šarene laže, ako pomislimo da nam išta može biti važnije od srpske Srbije, onda nam niko neće biti kriv, niko do nas samih. Čuvajući danas Srbiju - nezavisnu i ekonomski jaku - mi čuvamo sve. I Kosovo i Metohiju i Republiku Srpsku i plate i penzije i bolnice i škole i puteve i autoputeve... Sve! I sve to zavisi od nas. Od naše političke pameti, od sposobnosti da razumemo i razlučimo istinu i činjenice od najstrašnijih laži i najcrnje propagande.


Srpska Srbija jeste najvažniji i najkonkretniji interes svakoga od nas, svakog našeg deteta. Mislite o tome, molim vas.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija