• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

13.09.2020

15:24

NEBOJŠA BAKAREC: Kako Đilas "pakuje" vlastima aferu "Prebijanje u kladionici"?

Kolumne

NEBOJŠA BAKAREC: Kako Đilas "pakuje" vlastima aferu "Prebijanje u kladionici"?

Podeli vest

Sredinom avgusta Dragan Đilas se vratio sa basnoslovno skupog letovanja u Turskoj, iz koje se hvalio količinom novca koji „poseduje“ (čitaj - koji je, sumnja se, pokrao dok je obavljao tri državne funkcije – 619 miliona evra poslovnog prihoda ili 106 miliona čistog profita). Krajem avgusta, Đilasu se javio njegov novi saradnik, novopečeni protivnik SNS i vlasti Srbije, Miroslav Parović, predsednik marginalne mikrostranke „Narodni slobodarski pokret“ (NSP), koji je pribavio snimak sukoba (od 24. avgusta 2020.) iz jedne novosadske kockarnice, gde Parović živi (verovatno Parović poznaje osobu koja radi u pomenutoj kockarnici, koja mu je dostavila snimak)

 

Đilas i Parović su se dogovorili da Parović objavi na mrežama taj stravičan snimak prebijanja i torture jednog muškarca nad drugim, a da će potom priču da „pakuju“ Đilasovi mediji. Dogovorili su se da se krivica za taj događaj pripiše vlastima Srbije, a posebno policiji. Tako je Parović intonirao svoju priču na mrežama i u izjavama Đilasovim medijima, a tako su priču spinovali i Đilasovi mediji „Direktno“, „Nova S“, TV N1, „Danas“ itd.

Miroslav Parović je pri objavljivanju snimka, 11. septembra 2020. (18 dana posle prebijanja) na Tviteru napisao: „Ja već par godina upozoravam na zlo koje se rodilo u Srbiji. Kriminal povezan sa vlasti. Bande kojima su odrešene ruke da rade šta hoće bukvalno bez posledica. Bande koje skupljaju glasove. Bande koje će ako se ne pobunimo pojesti i poslednji ostatak normalnog života u Srbiji!“. Sa svoje strane Đilasovi mediji su objavljivali senzacionalističke i lažne vesti o tome kako policija i vlasti kriju događaj i zločinca. Naslovi lažnih vesti Đilasovih medija su bili: „Rebiću i Šušnjiću, zašto ste ćutali 19 dana i krili zločin?“, i „ČOVEK KOJI JE OTKRIO SNIMAK IZ NS - Neka policija uhapsi mene kada ne hapsi kriminalce!“, i „ZAŠTO KRIJETE NASILNIKA? Snimak prebijanja iz Novog Sada je od 24. avgusta!“, i „ŠTA ČEKATE? Institucije ćute na brutalno prebijanje mladića u Novom Sadu“. U tim „vestima“ Đilasovih medija su stajale i sledeće gadosti i neistine: „Policijska uprava Novog Sada na čelu sa Miloradom Šušnjićem, direktor policije Vladimir Rebić i ministar MUP Nebojša Stefanović ćute i tako kriju zločin. Sve ovo je rezultat neadekvatnog kažnjavanja kriminalaca, propagiranja rijalitija, tabloida, kriminalaca na Pinku, Hepiju, Prvoj, B92... Generalno je ovo učinak sistemski izvrnutog sistema vrednosti, gde u našem društvu bolje prolaze kriminalci i prevaranti. To je Srbija danas. Na kraju, ne bi iznenadilo javnost da je nasilnik blizak SNS-u, državi, MUP-u i da je to jedan od razloga zašto se čeka sa njegovim hapšenjem, već, ponavljamo, punih 19 dana. "Lider u regionu, najbolja po ekonomiji u Evropi, bez kriminala, lopovluka, korupcije", zemlja iz bajke, ali kad slušate Aleksandra Vučića, Anu Brnabić, Nebojšu Stefanovića, i njihove ortake. Ali neka pogledaju video iz Novog Sada, i neka vide šta je Srbija danas. Ovoga nema nigde, osim u Srbiji danas. Laž, kriminal, Pink, rijaliti, tabloidi, vladaju danas Srbijom, zato nam je i tako. Uz blamažu Vučića kojom je izložio Srbiju u Vašingtonu“.

Tako su Đilas, Parović i Đilasovi mediji, u slučaj jednog odvratnog i zverskog prebijanja u jednoj kockarnici u Novom Sadu, umobolno „upakovali“ Vučića, Stefanovića, Rebića, Anu Brnabić, celu srpsku policiju, medije - Pink, Hepi, Prvu, B92, ekonomiju Srbije, rijalitije, tabloide, pa čak i vašingtonski sporazum!?! Napisali su da je vlast inspirator jednog zverskog prebijanja. Međutim, zaboravili su da je Tadićev i Đilasov režim, u julu 2008., zverski ubio Ranka Panića, i da je to ubistvo izazvalo sto puta manje pažnje od prebijanja u kockarnici u Novom Sadu. Pri tome, do dana današnjeg niko nije osuđen za ubistvo Ranka Panića. Zaboravili su da je rialitije u Srbiju doveo upravo Dragan Đilas. Zaboravili su da je najbrže rastući sport današnjice, MMA, baziran na udarcima u glavu, i na lomljenju udova. I da taj sport propagiraju Đilasovi mediji „Nova S“ i Šolakov SBB.

Činjenice o zverskom prebijanju u kockarnici

Dvadeset četvrtog avgusta, u kockarnici „Maksbet“ u Novom Sadu, došlo je do zverskog prebijanja M.M., starog 28. godina. Njega je zverski prebio i mučio Ivan Kontić, državljanin Crne Gore, rodom iz Nikšića, star 30 godina. Pošto je nokautirao M.M., Kontić je nastavio da udara M.M. u glavu, a potom je pokušao da mu slomi obe ruke. Čini se da je tuči na snimku, prethodila opšta tuča u kockarnici. Na snimku se vidi desetak lica koja povremeno ulaze u kadar sigurnosnih kamera, od kojih jedno šutira onesvešćenog M.M.. Samo jedno lice je pokušalo da pomogne M.M.-u. Sva ostala lica posmatraju torturu i ne pada im na pamet da pomognu žrtvi. Vidi se da mnoga lica imaju uniformu firme za obezbeđenje! Hitna pomoć je odvezla M.M. u Klinički centar Vojvodine, gde je žrtva zbrinuta i ubrzo otpuštena na kućno lečenje. KCV je izdao saopštenje u kome se kaže: „U Klinički centar Vojvodine je 24. avgusta, u Urgentni centar, u večernjim satima, primljen M. M. (28) sa teškim telesnim povredama - prelomom podlaktice, višestrukim povredama mekih tkiva glave i lica, grudnog koša i karlice. Nakon hitnog, blagovremeno sprovedenog dijagnostičkog protokola i zbrinjavanja, pacijent je otpušten na dalje kućno lečenje“. O svemu je obaveštena i policija koja je preduzela sve radnje i mere. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je: „MUP intenzivno traga za Ivanom Kontićem (30), osumnjičenim za prebijanje, a u toku je i raspisivanje međunarodne Interpolove poternice“.

Direktor policije Vladimir Rebić je izjavio da su lekari obavestili novosadsku policiju o prebijanju 24. avgusta. Načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić je izjavio da policija od tad radi na rasvetljavanju slučaja. Nasilnik Ivan Kontić je, pretpostavlja se, pobegao u Crnu Goru. On je od ranije poznat organima gonjenja po nasilnom ponašanju i vršenju krivičnih dela. Službenici odseka za borbu protiv droge i nikšićkog Centra bezbednosti su kod Kontića 2018. godine pronašli revolver u ilegalnom posedu, a kod njegovog saputnika iz neregistrovanog mercedesa, Matije Božovića praškastu materiju za koju se pretpostavlja da je kokain. Prilikom kontrole terenskog vozila "Mercedes", bez registarskih oznaka, policija je kod Kontića pronašla revolver Zastava Magnum kalibra 357 sa šest metaka, dok je Božović odbacio pvc pakovanje sa praškastom materijom za koju se pretpostavlja da je kokain, prenele su tada "Vijesti". Od 24. avgusta, oštećeni M.M. i sva lica iz pomenute kockarnice odbijaju bilo kakvu saradnju sa policijom!?!

Činjenice govore da su nadležni organi (KCV i MUP) preduzeli sve potrebne radnje još 24. avgusta. Niko ništa nije krio. Aferu je lansirao Miroslav Parović po nalogu Dragana Đilasa. Ne postoji bilo kakva odgovornost (krivica) nadležnih organa ili vlasti Srbije, u vezi pomenutog zločina. Ceo slučaj su nepotrebno politizovali političari Miroslav Parović i Dragan Đilas.

Ko je Miroslav Parović?

Svi znamo ko je zli tajkun Dragan Đilas. Niko ne zna ko je nova Đilasova podguzna muva – Miroslav Parović. Do 2012., Parović je bio lider Dveri u Vojvodini. Posle izbora 2012., on je prepoznao SNS kao budućnost Srbije rekavši: „Ja nisam imao dilemu da vlast treba da budu naprednjaci“. Parović je preleteo iz Dveri u „Treću Srbiju“, i postao je deo vlasti u Novom Sadu, gde je bio šef odborničke grupe lokalne skupštine i savetnik za energetiku gradonačelnika do 2015. godine. Od 2012. do danas, zaposlen je u EPS- u kao direktor tehničkog centra EPS u Novom Sadu. Parović je već dve godine nezadovoljan svojim statusom u vlasti Novog Sada, i stalno napada vlasti Srbije, ali ne odstupa od direktorske fotelje koju mu je dala upravo stranka koju besomučno napada. Parović je ponovo preleteo 2016., ovaj put iz „Treće Srbije“ u „Narodni slobodarski pokret“. Kandidovao se na predsedničkim izborima 2017. godine. Doživeo je fijasko osvojivši mizernih 0,32%, ili 11.000 glasova. Na prethodnim parlamentarnim izborima udružio je snage sa nasilnikom Velimirom Ilićem, i opet je doživeo fijasko osvojivši mizernih 0,24%, ili 7.873 glasa. Neće ga narod, naravno. Kao pravi parazit, pronašao je novog domaćina, Dragana Đilasa. Parović je odbio da saopšti policiji odakle mu snimak prebijanja, koji je tako zlonamerno pustio u medije 18 dana nakon samog događaja, čime je ugrozio tok istrage i verovatno omogućio počiniocu zločina, da pobegne u inostranstvo. Miroslav Parović je jedan besramni preletač, i malokalibarska hulja koja ima sedam gladnih dedova u stomaku.

Parović i Đilasovi mediji su optužili vlasti Srbije da su inspiratori zločina u kladionici. Dokazao sam da vlasti Srbije nemaju ništa sa pomenutim zločinom. Pre će biti da je zločinac Ivan Kontić inspiraciju pronašao kod Đilasovog Bastaća, koji je postao poznat po višečasovnom prebijanju i torturi, nad svojim bivšim kumom. Takođe, Srbija je pre samo dva meseca, u julu bila svedok da su zločine i nasilje pred Skupštinom Srbije, organizovali Đilas, Mlađan Đorđević, Nogo, Obradović, a da je Parović to sve podržao. To nasilje je moglo da inspiriše Ivana Kontića. U julu smo bili svedoci nasilja nad policijom, koje je bilo slično nasilju u kladionici. Tada je teško povređeno preko 130 policajaca, od kojih su mnogi imali prelome ruku i nogu. Jednom policajcu su Đilasovi i Nogovi fašisti i nasilnici, polomili obe noge, slično kao što je Ivan Kontić pokušao da slomi obe ruke svojoj žrtvi. Želim sve najbolje povređenom M.M. i preporučujem mu da sarađuje sa nadležnima.

Moja poruka je – građani, izbegavajte kladionice i kockarnice. To nisu mesta za vas. Kockanje (klađenje) je bolest zavisnosti, jednaka alkoholizmu i narkomaniji. Umesto toga, dragi građani, posvetite se svojim porodicama, svojoj deci, suprugama. Ili samima sebi - vežbajte, vozite bicikl, pecajte, usavršavajte se. Nemate potrebe da idete u kockarnice, gde ćete samo gubiti teško zarađeni novac. Poruka državi je da mora mnogo bolje i restriktivnije da se reguliše rad kockarnica, koje su najpogubnije po mlade naraštaje.

BONUS VIDEO:

EDI RAMA NA SRPSKOM HVALI ĐUKANOVIĆA: Hvala dragi Milo što postojiš...

NESTVARNO OTKRIĆE U VIMINACIJUMU! Kada su arheolozi shvatili šta je ped njima, NISU MOGLI DA POVERUJU!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija