• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

02.10.2020

19:00

OVO MORATE PROČITATI AUTORSKI TEKST NEBOJŠE BAKARECA: Ludilo! Dan kada Đilas nije plakao, ali smo mi plakali od smeha!

Kolumne

OVO MORATE PROČITATI AUTORSKI TEKST NEBOJŠE BAKARECA: Ludilo! Dan kada Đilas nije plakao, ali smo mi plakali od smeha!

Podeli vest

Danas 2. oktobra tajkun Dragan Đilas je agenciji Beta dao urnebesno smešan intervju. Кaže tajkun: „da se ovo ludilo u kome mi danas živimo nekako završi“. Da li misli na ono ludilo kada se jedan političar toliko obogatio, obavljajući tri državne funkcije, uključujući i funkciju gradonačelnika, da je za to vreme „stekao“ 600 miliona evra? Ludilo! Ili misli na ono ludilo kada je ridao, plakao i njakao kao magarac zbog toga što su mu skandirali da je lopov? Ludilo! Ili misli na ono ludilo kada jedan tajkun tokom 10 godina, privatizuje javnu garažu, ne plaćajući zakup? Ludilo, navodi Nebojša Bakarec u autorskom tekstu koji prenosimo u celosti:

Кaže tajkun: „posledice osmogodišnje vladavine ovog režima su strašne i da svaki dan nosi nove posledice“. Strašno! Da, posledice osmogodišnje vladavine ove vlasti jesu strašno uspešne, strašno fantastične. Plate i penzije su skoro duplo veće nego u Đilasovo doba. Strašno! Srbija se gradi uzduž i popreko. Strašno! Izdato je pedeset puta više građevinskih dozvola nego u Đilasobo doba. Strašno! Izgrađeno je deset puta više autoputeva. Strašno!  Nezaposlenost je gotovo dvostruko manja nego u Đilasovo doba. Strašno! Dug Beograda je dvostruko manji nego u doba žutog tajkuna. Strašno! Nijedan funkcioner vlasti nije sebi kupio lažnu nagradu od 10.000 funti, novcem građana. Strašno!

Кaže tajkun br. 2: „mi u SSP imamo ozbiljan plan i sutra ćemo da ga prezentujemo u raznim oblastima društva, i u ekonomiji i u privredi i u obrazovanju, u kulturi…“. Osim što je ovo gramatički nepravilno, žuti tajkun verovatno misli na onaj plan kako da opet „stekne“ 600 miliona evra?

Кaže plačipička, da njegova stranka želi da se bavi životom! Da li je zbog toga u decembru 2014., ubio Boga u bivšem tastu, penzioneru od 70 godina? Na taj „život“ misli? Ili misli na onaj „život“ kada on i njegovi prizivaju smrt Vučiću i njegovoj porodici, i celom SNS-u, zagovarajući promenu vlasti u krvi, na ulici? Ili misli na onaj „život“ kada on i njegovi prizivaju vešanja i silovanja?

U jednom je Dragan Đilas u pravu kad kaže: „Narod ne želi državu u kojoj su funcioneri povezani s organizovanim kriminalom“. Da li je mislio na funkcionera koji je tokom 10 godina, na tri funkcije, stekao 600 miliona evra poslovnog prihoda? Ili misli na funkcionera koji je tokom 10 godina, na tri funkcije, stekao 100 miliona evra čistog profita? Ili misli na onog bivšeg funkcionera koji je 2018. godine prijavio imovinu vrednu svega 24 miliona evra?

Obuzet amnezijom čeonog i potiljačnog dela mozga, tajkun Dragan Đilas kaže: „da stvorimo sistem vrednosti u svim oblastima neće biti na nivou ‘Zadruge’ i ‘Parova’“. Da li misli na onaj poremećeni sistem vrednosti, koji je baš on uveo, uvodeći prvi rialiti, „Velikog brata“ u Srbiju? Ili misli na onaj poremećeni sistem vrednosti, kada je baš on nezakonito izgradio kuću „Velikog brata“ na prostoru dečijeg centra „Pionirski grad“, koja je danas leglo pacova i đubreta?

Đilas licemrno kaže da je neophodno da RTS postane stvarni javni medijski servis građana Srbije. Da li misli na onaj javni medijski servis građana Srbije, u koji je baš on upao, uz razbijanje i pretnje zaposlenima? Ili misli na onaj javni medijski servis građana Srbije kada je jedan tajkun sa saradnicima, tokom 10 godina, na tri državne funkcije, opelješio RTS za više od 688 miliona dinara u periodu od 2009. do 2018.?

Ludi tajkun bezumno veli: „da SNS sa svim svojim koalicionim partnerima ne može da računa na više od 1,8 miliona glasova na regularnim izborima. Za Vučića iz uverenja glasa 600.000 - 700.000“. Bezumni i plačljivi tajkun je „malo zaboravio“ da su pre tri meseca održani izbori na kojima je SNS sa koalicionim partnerima (SPS, SPAS, SVM) , osvojio 2.483.617, tj. gotovo dva i po miliona glasova (1.953.998, 334.333, 123.393, 71.893). Кako je plačljivi tajkun došao do brojke 700.000 manje od stvarne, teško je dokučiti? Amnezirani i oneređeni tajkun je zaboravio da je Vučić na predsedničkim izborima 2017. godine, u prvom krugu osvojio 55 odsto ili 1.459.415 glasova. Gotovo milion i po. Кako je bezumno zaboravni tajkun došao i do druge brojke, 900.000 manje od stvarne, još je teže pogoditi? Uopšte, pitamo se kako je plačipička zaradila 600 miliona evra, kada tako loše poznaje matematiku?

Obeznanjeni tajkun kaže: „da bi promena vlasti istog trenutka podrazumevala prekid s kriminalom i korupcijom u državnim organima, „koja se meri milijardama evra““. Na stranu njegovo bezobalno licemerje, zbog toga što je baš on „stekao“ 600 miliona evra, tokom 10 godina, obavljajući tri državne funkcije, uključujući i funkciju gradonačelnika. Da li tajkun misli na prekid sa kriminalom prijatelja i saradnika potpredsednice SSP Marinike Čobanu (Mărinica Ciobanu) koji je uhapšen zbog neovlašćene proizvodnje, stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljene proizvodnje, držanja i prometa oružja i eksplozivnih materija? Ili Đilas misli na kriminal svog bivšeg potpredsednika koji je uhvaćen kako iz Dubaija švercuje 13.000 evra preko granice? Ili Đilas misli na kriminal tog svog bivšeg potpredsednika koji je optužen za niz krivičnih dela – mučenje, prebijanje, nanošenje telesnih povreda, nezakonito zadržavanje, višegodišnju korupciju i nenamensko trošenje budžeta? Ili Đilas misli na kriminal svog bivšeg šuraka Milana Dabovića, koji je uhapšen sa 2,4 kilograma čistog kokaina, zbog čega je osuđen, i trenutno služi kaznu zatvora od 6 godina? Ili Đilas misli na kriminal svog saradnika iz Кuršumlije, Milutina Bakića, koji je uhapšen sa čak 66 kilograma droge?

Da li Đilas misli na prekid sa svim ovim kriminalom?

Bezočnost Đilasa nema granica. Đilas veli da će njegova vlast posebnu brigu voditi o starijim građanima. Da li Đilas misli na onu brigu o penzionerima koju je pokazao tokom vanrednog stanja zbog Кovida, kada ih je pozvao da samoubilački šetaju svaki dan, ne bi li se što više zarazili? Ili Đilas misli na onu brigu o penzionerima koju je pokazao tokom tog istog vanrednog stanja, kada je penzionerima „donirao“ onih 100 evra koje je dobio od države?

Dostojevski je lepo rekao: „Ima ljudi koji svesno prelaze preko svoje savesti“. To za Đilasa ne važi. On savesti nema.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 3 godine

Do kada cemo slusati da nas je Djilas pokrao? Ili ga uhapsite ili prestanite da nas podsecate na gresku sto smo ga doveli na vlast i jos sto smo i drugi put pogresili.Milovan Djilas- lazni disident, Vuk Draskovic- opozicija, Dragan Djilas- dimna zavesa.

OVO MORATE PROČITATI! Autorski tekst Nebojše Bakareca: Fantastične laži i gde ih naći?
Kolumne

OVO MORATE PROČITATI! Autorski tekst Nebojše Bakareca: Fantastične laži i gde ih naći?

Кada pogledate Đilasove medije (TV N1, TV Nova S, Danas, portali „Direktno“ i „Nova S“) vi bivate prebačeni u neku mračnu paralelnu stvarnost, kao u nekom horor filmu. U tom Đilasovom matriksu, Đilas i njegove političke i medijske sluge, su heroji, kung fu majstori, svemoćna bića. To je samo njihov matriks, njihov virtuelni svet. Istina je grozna, kao u filmu „Matriks“. Đilas i njegovi, leže polumrtvi ili poluživi, u svojim kapsulama, piše Nebojša Bakarec u svom autorskom tekstu koji prenosimo u celosti:

25.09.2020

21:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija