• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

05.10.2020

13:16

PETOOKTOBARSKA NOSTALGIJA ŽUTIH AUTOŠOVINISTA! Nova kolumna Nebojše Bakareca!

Kolumne

PETOOKTOBARSKA NOSTALGIJA ŽUTIH AUTOŠOVINISTA! Nova kolumna Nebojše Bakareca!

Podeli vest

Demolirani žuti svih nijansi žute, drugosrbijanski autošovinisti i njihovi mediji, odlučili su da dignu glavu na svoj jubilej - dvadeset godina od 5. oktobra. Plačljivo sentimentalni, kao i uvek pričaju bajke o 5. oktobru, i ne prestaju da žale za 6. oktobrom, koji bi po njima bio dan diskontinuiteta, lustracije, prave revolucije, i pobede liberalizma

 

U stvarnosti 6. oktobar bi bio početak građanskog rata u Srbiji. Zatočnici 5. i 6. oktobra su priželjkivali da se u krvi obračunaju sa dotadašnjim vlastima, da se svete, isto kao što danas đilasovci prizivaju obaranje vlasti na ulici, u krvi, sudove revolucije, vešanja i silovanja. Zagovornici 5. i 6. oktobra, namerno „zaboravljaju“ da je 5. oktobar, tužan i mračan dan zbog ispoljenog nasilja, kada su spaljene i opljačkane Skupština Srbije, TV Beograd, MUP u Majke Jevrosime, i sedište SPS, kada su ljudi linčovani na ulicama, i kada je poginula jedna osoba.

U obeležavanjima „obljetnice“ namerno skrivaju da je onaj pozitivan datum, ne 5. oktobar, već 24. septembar 2000., dan kada je narod na izborima smenio jednu vlast. U morbidnim proslavama miskog jubileja, uvek iskrivljeno i sa predrasudama prikazuju držanje dotadašnjih vlasti (koje je bilo uzdržano), minimalizuju ili prećutkuju ulogu građana, ali i ulogu Vojislava Koštunice i DSS-a, a do grotesknosti pozitivno preuveličavaju uloge ostalih lidera DOS-a.

Svi ovi „obljetničari“ besramno prekrajaju istoriju i istinu, uvek sa ciljem da se uzdignu danas poraženi žuti i drugosrbijanci. O tom vremenu mogu da budem jedan od najargumentovanijih sagovornika i svedoka, zbog svoje, da skromno kažem, ne male uloge. Bio sam jedino ovlašćeno lice DSS i Vojislava Koštunice. U toj ulozi, u Saveznoj skupštini, gde je bilo sedište Savezne izborne komisije, otkrio sam krađu glasova na Kosovu i Metohiji, pregledom zapisnika. I tri meseca sam bio član Izbornog štaba DOS. U događajima na sam dan 5. oktobra, nisam hteo da učestvujem, bio sam u štabu DSS.

Danas 20 godina kasnije vidimo dve televizije na istom zadatku falsifikovanja istine i istorije. TV CIA N1 najavljuje specijalnu emisiju pod sugestivnim nazivom „Peti oktobar - dve decenije; Oteta pobeda“, koju će voditi zauvek „žuta“ Tatjana Aleksić. Ova emisija, će izvesno „pucati“ od mržnje prema Vučiću i SNS-u, koji će biti označeni kao oni koji su oteli petooktobarsku pobedu. U ovoj emisiji istina i istorija će biti silovane žrtve. Javni medijski servis - RTS, koji svi plaćamo, pompezno najavljuje „dokumentarni“ film Nataše Mijušković, gotovo izvestan falsifikat istorije, pod takođe sugestivnim nazivom  „Dvadeset godina od Petog oktobra – „Dan jedne nade““.

Nataša Mijušković je najbolja drugarica Nataše Jeremić, supruge Vuka Jeremića. Gospođa Mijušković je oduvek bila simpatizer „žutih“, a to nije ni krila. Svoje simpatije najviše je ogolila 2017. godine, na konferenciji za štampu Vuka Jeremića i njegove supruge. Dok su pred kamerama Nataša Jeremić, Nataša Mijušković, Antonela Riha i druge medijske delatnice Vuka Jeremića, plakale i narikale nad tužnom sudbinom Nataše Jeremić, posle KZŠ su se sve one, kada su ugašene kamere, slatko smejale i pile šampanjac, a to su (ipak) zabeležili fotoreporteri. I sad neko očekuje da će gđa Mijušković napraviti istinit i objektivan dokumentarac. Naravno da neće.

Ovaj tekst pišem pre prikazivanja najavljenih emisija, ali imajući u vidu izneto, ishod je poznat. Profesionalno novinarstvo će biti poraženo. Promo film RTS-a to i najavljuje, zbog toga što se kao glavni gosti i komentatori događaja najavljuju takve „veličine“ kao što su Srđa Popović, Boris Tadić, Velimir Ilić, njegov brat Vojislav, Vladeta Janković i drugi. Većini gostiju RTS zajednička je samo patološka mržnja prema predsedniku Vučiću. A da ove dve televizije lepo, kao po dogovoru sarađuju, vidi se po tome što su odlučile da ne preklapaju termine. Udarni termin u 20 časova zauzela je TV N1, a u 22:10, počinje film RTS.

Termin RTS-a je „malo čudan“, ali radi se o tome da je TV N1, kada su se dve televizije dogovarale oko termina, saopštila da im nije dovoljno dva sata, već dva sata i deset minuta! Ko preživi pričaće!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 3 godine

PETI OKTOBAR SMRDI NA PREVARU. NIKADA TAČNO NEĆEMO ZNATI DA LI JE SLOBA STVARNO IZGUBIO IZBORE JER JE GLASAČKI MATERIJAL SPALJEN.

Rade

pre 3 godine

Gledam sinoć Čedu i Čanka, i jednu stvar su apsolutno u pravu, taj dan niko u Srbiji ne sme da zaboravi! Iz jednog vrlo prostog razloga, da nam se tako nešto nebi slučajno desilo više nikada!!!

NEBOJŠA BAKAREC: Kako Đilas "pakuje" vlastima aferu "Prebijanje u kladionici"?
Kolumne

NEBOJŠA BAKAREC: Kako Đilas "pakuje" vlastima aferu "Prebijanje u kladionici"?

Sredinom avgusta Dragan Đilas se vratio sa basnoslovno skupog letovanja u Turskoj, iz koje se hvalio količinom novca koji „poseduje“ (čitaj - koji je, sumnja se, pokrao dok je obavljao tri državne funkcije – 619 miliona evra poslovnog prihoda ili 106 miliona čistog profita). Krajem avgusta, Đilasu se javio njegov novi saradnik, novopečeni protivnik SNS i vlasti Srbije, Miroslav Parović, predsednik marginalne mikrostranke „Narodni slobodarski pokret“ (NSP), koji je pribavio snimak sukoba (od 24. avgusta 2020.) iz jedne novosadske kockarnice, gde Parović živi (verovatno Parović poznaje osobu koja radi u pomenutoj kockarnici, koja mu je dostavila snimak)

13.09.2020

15:24

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija